Avontuurlijke groepsreis Papoea : Mamberamo

details
photos
gelijkaardig

Avontuurlijke groepsreis Papoea : Mamberamo

Avontuurlijke groepsreis Papoea :

De Mamberamo is de grootste rivier op het eiland Papoea, in de Indonesische provincie Papoea. Deze tocht neemt je mee naar het diepste mysterie van Papoea, één van de weinige overblijvende gebieden op aarde waar maar een handvol avonturiers zich hebben gewaagd. De Mamberamo-rivier is de Amazone van Papoea. De riviertocht over de Mamberamo wordt ondernomen met gemotoriseerde kano, kleine zijriviertjes leiden naar de stamdorpen waar je enkele van de meest geïsoleerde mensen op de planeet zult tegenkomen. Het Mamberamo gebied verwijst ook in het algemeen naar verschillende nabijgelegen bergketens waaronder de Van Rees en het Foya-gebergte. Bij het verkennen van de Mamberamo en onze zoektocht naar de semi-nomaden stam de Bauzy, leer je het onverwachte verwachten. Net als de natuur is het een dynamische plek van constante verandering. Het is dus essentieel belangrijk dat de deelnemers open en flexibel zijn over de reisroute. In deze tijd van wereldwijde communicatie en geavanceerde technologie en reizen met hoge snelheid zijn er nog steeds mensen die bijna geen contact hebben gehad met de buitenwereld.

Kennismaking met onze gids :

Deze reis wordt begeleid door Johnny Peeters, hij is een ervaren en gepassioneerd reisgids. Hij had het voorrecht van zijn passie zijn beroep te kunnen maken.

Hij begeleidt reeds meer dan 25 jaar reizen door dit land waaronder verschillende expedities door de jungle, de Hooglanden en verschillende eilanden van dit prachtige en unieke eiland.

Uw gids zal jullie de mooiste plaatsen van dit unieke gebied laten ontdekken en beleven.

Programma :

Dag 1 – Samenkomst en vertrek uit zaventem naar Jakarta of Bali voor onze avontuurlijke groepsreis Papoea.

Dag 2 – Aankomst in Jakarta of Bali en ’s Avonds vertrek voor een nachtvlucht naar Jayapura de hoofdstad van Papoea.

Dag 3 – Aankomst in Sentani airport de luchthaven van Jayapura en verwelkoming door onze lokale agent de rest van de dag maken we onze permit klaar voor de start van ons jungle avontuur, Overnachting en dinner in een 3* hotel (OMA).

Dag 4 –  Vandaag nemen we de vlucht vanuit Jayapura naar Nabire waar we ons melden bij het lokale politie kantoor met onze permits en mogelijkheid om de stad wat te verkennen, overnachting in een 3* hotel (OMA).

Dag 5 –  Vertrek naar Merare in de Yapen regio, overnachting in tent (OMA).

Dag 6 –  Vanuit Merare naar de rivier oever met gemotoriseerde kano, overnachting in tent (OMA).

Dag 7-8 – We blijven nu een 2 tal dagen langs de rivier oever. We worden begeleid door onze lokale dragers die onze bagage, eten en ander materiaal dragen. De deelnemers dragen enkel hun persoonlijke kleine rugzak (10 kg). Daar de Bauzy semi nomaden zijn is de locatie van de dorpen soms veranderd en moet we op zoek gaan naar de juiste locatie, daarom gaan verschillende van onze poorters op zoek naar hen in de jungle, overnachting in tent (OMA).

Dag 9-10-11 – Vandaag maken we een eerste contact met deze semi-nomaden stam de Bauzy waar we de volgende 3 dagen zullen verblijven, we worden zeker uitgenodigd om mee te gaan op jacht of visvangst en we krijgen zeker ook de kans om hun delicatesse te proeven. Na 3 dagen nemen we afscheid van de onvergetelijke inboorlingen waarvan u later nog zult vertellen. nadien gaat onze tocht terug naar de rivier oever, ons materiaal word gedragen door de Papoea’s. Overnachting in tent (OMA).

Dag 12 –  Terug naar de rivier oever, overnachting in tent (OMA).

Dag 13 –  Met de gemotoriseerde kano terug naar Nabire, overnachting 3* hotel (OMA).

Dag 14 –  Vandaag nemen we onze vlucht terug naar Jayapura overnachting in 3* hotel (OA).

Dag 15 – Vertrek voor onze vlucht naar Bali of Jakarta met aansluiting richting Brussel

Dag 16 – Aankomst in Brussel en het einde van onze avontuurlijke groepsreis Papoea.

Data :

30 Juli T/M 14 Augustus 2019

Afkortingen maaltijden:

O = ontbijt
M= middagmaal
A = avondmaal.

Inbegrepen in de groepsreis :

– Internationale vlucht Brussel – Jakarta of Bali – Jayapura H/T ( Qatar Airways in de Q klasse en met Garuda Airways in de M klasse).
– Alle binnenlandse vluchten in West Papoea zoals vermeld in het programma.
– Luchthaventaksen
– Alle overnachtingen in de vermelde hotels op basis van de vermelde maaltijden.
– Alle uitstappen zoals vermeld begeleid door Nederlandstalige gids Mr Johnny Peeters.

Niet inbegrepen in deze avontuurlijke groepsreis :

– Dranken en persoonlijke uitgaven.
– Visumkosten en plaatselijke taksen.
– Annulatie of bijstandsverzekering.

Nuttige informatie :

https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen/indonesie

 

Opmerkingen :

– Door dat het gebied moeilijk toegankelijk is en door het gebrek aan comfort is een goede lichamelijke conditie vereist.
– Alle binnenlandse vluchten worden uitgevoerd met Indonesische maatschappijen die op de zwarte lijst staan van de (EU).
– Minimum 6 deelnemers ( avontuurlijke groepsreis Papoea).
– We reizen naar een primitief land waar er lichte wijzigingen mogelijk zijn tijdens de reis.

Volg ook onze andere reizen :

groepsreis mamberamo papoeagroepsreis mamberamo papoeagroepsreis mamberamo papoeagroepsreis mamberamo papoeagroepsreis mamberamo papoeagroepsreis mamberamo papoeagroepsreis mamberamo papoeagroepsreis mamberamo papoeagroepsreis mamberamo papoeagroepsreis mamberamo papoeagroepsreis mamberamo papoea
vanaf 4329 euro 30 Juli T/M 14 Aug 2019

Meer info over 'Avontuurlijke groepsreis Papoea : Mamberamo'

    captcha

    (*) = verplichte velden