Avontuurlijke groepsreis Karibu Kenya Welkom in Kenia

details
photos
gelijkaardig

Avontuurlijke groepsreis Karibu Kenya Welkom in Kenia

Avontuurlijke groepsreis

Kenia is zeker “the place to be” als je op zoek bent naar het avontuur van je leven, ontspanning en plezier. Met zijn exotisch witte zandstranden, het prachtige uitzicht op de besneeuwde Mount Kenya, de diverse habitats in de adembenemende Rift Valley met zijn overvloed aan wilde dieren, de wereldberoemde migratie die tweemaal per jaar plaats heeft van gnoes en zebra’s tussen de Serengeti (Tanzania) en Masai Mara Nationaal Park.
Het is een land rijk aan diverse culturen en tradities, dit uit zich in de verscheidenheid van volkeren, muziek, zang, dans en gerechten. Kortom een land dat je eens in je leven moet gezien en beleefd hebben.
Voor deze avontuurlijke groepsreis reizen in comfortabel verlengde landcruiser jeeps waar achteraan maximum 7 personen plaats nemen zodat iedereen tijdens de game drives een perfect uitzicht door het open dak heeft.
We rijden vanuit Nairobi langs Mount Kenya via prachtige landschappen naar het Samburu Nationaal Park. Dit is bekend om zijn unieke diersoorten zoals Grevy zebra, Beisa Oryx, Reticulated giraffe, Somali Struisvogel en de lange hals Gerenuk die zich graag als een giraffe wil laten voorkomen. Vervolgens bezoeken we Lake Nakuru waar we zeker oog in oog komen te staan met zowel de witte als de zwarte neushoorn. Het uitzicht op het meer is adembenemend met de vele flamingo’s en pelikanen die er voorkomen.
Aan het Baringo meer kunnen we genieten van de vele vogelsoorten die bijna uit je bord mee komen eten. Dit is echt de plaats om de vele vogelsoorten die Kenia rijk is te observeren. Het hotel aan het meer doet ons even, door zijn bouwstijl, de sfeer van de koloniale tijd opsnuiven. Na een dag van rust rijden we via unieke landschappen naar het enige resterende regenwoud van Kenia, het Kakamega N.P.. Hier wandelen we door dit prachtig stukje natuur waarbij we door een lokale gids deskundige uitleg over fauna en flora krijgen.
Vervolgens rijden we via Kisumu (de roots van Obama) naar het wereldberoemde Masai Mara N.P. om er de 'big five' te zien. Kortom, dit wordt een reis met vele aspecten om nooit meer te vergeten.

kenia38

REISBESCHRIJVING

DAG 01: BRUSSEL – NAIROBI
Deze morgen vertrekken we vanuit Brussel rechtstreeks of een andere luchthaven naar Nairobi. We komen de volgende morgen vroeg in Jomo Kenyatta International Airport aan en na immigratie, douane en het oppikken van de bagage worden we naar ons hotel in de stad gebracht voor een welverdiende nachtrust.

DAG 02: NAIROBI – SAMBURU NATIONAL PARK (B, D)
Met een speciaal uitgeruste jeep voor deze reis, rijden we naar Samburu N.P. waar we de rest van de avond kunnen bekomen van de lange vliegreis en genieten van ons eerste avondmaal in Kenia. Het grote voordeel van Afrika is dat het maar 1 uur tijdsverschil (zomertijd) en 2 uur verschil (wintertijd) is. Zo hebben we helemaal geen last van jetlag. Na het inladen we onze bagage in onze Jeeps rijden we richting Samburu N.P.. Deze verlengde jeeps zijn véél comfortabeler dan de minibusjes waarmee vele touroperators werken. Wij verkiezen deze jeeps omdat je hoger, ruimer en comfortabeler zit. We zitten met chauffeur inbegrepen met 9 personen in één jeep. Op iedere rij twee personen met tussen de twee zetels een ruim gangpad zodat we allemaal een optimaal zicht hebben door het open dak bij de observatie van de dieren tijdens de safaritochten in de N.P..
Tijdens deze dagreis zullen we door afwisselende landschappen rijden. Deze rit brengt ons langs de flanken van de prachtige Mount Kenya met zijn eeuwige sneeuw op de top. We rijden door het gebied dat bewoond is door de Kikuyu bevolking. Zij zijn de landbouwers van Kenia en verbouwen hier de zeer vruchtbare gronden. Het is trouwens van deze streek dat we in onze supermarkten de lekkere fijne snijboontjes uit Kenia vinden. Hier worden ook zeer veel rozen en andere bloemsoorten voor export gekweekt. Je zult versteld staan van de enorme rijkdom die deze grond voorbrengt. We maken een stop in Nanyuki waar we onze lunch zullen nuttigen op een terrasje aan een grote moderne supermarkt. Hier kan je zowat alles krijgen wat we in onze supermarkten vinden. Zo kunnen diegene die dit wensen voor tijdens de safari nog wat inkopen doen zoals frisdranken, water en andere versnaperingen.
We maken regelmatig een stop om foto’s van deze omgeving te nemen. We zullen vandaag ook voor het eerst de evenaar oversteken. Hier zal je of op een andere dag ook een demonstratie krijgen in welke richting het water draait aan iedere kant van de evenaar en hoe het stilstaat juist op de evenaar. Echt bijna niet te geloven maar hier in Kenia kan je dit perfect zien, weliswaar met een truckje. Meestal vliegen we over de evenaar maar hier in Kenia zullen we verschillende keren de evenaar met onze jeeps kruisen.
We komen in de late namiddag aan de ingang van Samburu N.P. aan. Vanaf hier begint de spanning in ons lichaam te stijgen, want dit is het moment waar we voor het eerst oog in oog met de vele diersoorten komen te staan die dit N.P. telt.
We rijden dwars door het N.P. naar de brede Uaso Nyiro rivier die dwars door de woeste, ruige wildernis van Samburu loopt, dit is de levensader van dit Nationaal Park.

We logeren drie nachten in de prachtige Sopa Lodge, mooi gelegen met uitzicht over het Samburu N.P. Gezien we in de natuur overnachten is er altijd bewaking aanwezig en mag je tijdens de avond of 's nachts niet alleen je kamer verlaten. Er is altijd een wachter die je vanuit de kamer naar het restaurant zal begeleiden. Onze kamers zijn zeer luxueus uitgerust. Het is een paradijselijke plaats die je niet zo snel zult vergeten. Je wordt er door de manager en het andere personeel persoonlijk verwelkomd. Je zult hier echt genieten. Er is een zwembad aanwezig zodat je in de rustperiode hiervan kunt genieten.
De levendige kleuren en de contrasten van lucht, wildernis en zand zijn een zaligheid en een streling voor het oog. Vogelaars zijn hier ook in hun nopjes: maar liefst 380 soorten vogels zijn in Samburu en Buffalo Springs waargenomen, onder meer diverse endemische soorten wevervogels, kolibries, spreeuwen, gierparelhoenders, neushoornvogels, de Somali struisvogel, de uiterst zeldzame taita valk en nog een migrerende leeuwerik.

DAG 03 - 04: SAMBURU N.P. (B, L, D)
Na een welverdiende nachtrust springen we vroeg uit de veren voor onze eerste echte safari. We nuttigen vooraleer we vertrekken eerst een heerlijk ontbijt zodat we tijdens de tocht met volle aandacht kunnen genieten. Intussen staan onze jeeps met open dak reeds klaar, zodat we allemaal niets van dit spektakel hoeven te missen.
Samburu heeft zijn “eigen” “Big Five”: de Keniaanse giraffe, de langnek gazelle, de Somali struisvogel, de Grévy zebra en de Oost-Afrikaanse spiesbok (beisa oryx). Déze “Grote Vijf” komen alleen ten noorden van de Evenaar voor. Het is ook in dit N.P. dat een leeuwin wereldbekend werd omdat ze een oryx jong geadopteerd had. Dit is nergens anders ter wereld ooit gebeurd.
Daarnaast leven hier olifanten, leeuwen, luipaarden en alle andere zoogdieren die Kenia rijk is. Maar voor buffels en de zwarte of de witte neushoorn moeten we wachten tot we in Lake Nakuru zijn.
Na deze ochtendsafari keren we met veel fotomateriaal terug om van een stevige, smakelijke lunch op het terras met zicht op de rivier te genieten.
Hierna heb je tijd voor jezelf en kan je de omgeving van de lodge verkennen of gewoon van in het zwembad of vanop je terras van de omgeving genieten en tot rust te komen. In de latere namiddag vertrekken we terug op safari om bij ondergaande zon de dieren te observeren.
We zullen tijdens ons verblijf bijna iedere hoek van het N.P. verkennen zodat na ons verblijf dit park geen geheimen meer voor ons zal hebben.

Tijdens de dagen die we hier verblijven, zullen we iedere dag een safari van enkele uren in de morgen en in de namiddag maken, zodat we zeker geen tijd zullen hebben om ons te vervelen en ieder ogenblik zullen gebruiken om zoveel mogelijk te zien en te beleven. Voor diegene die dit willen is het ook mogelijk om in de late namiddag een van de verschillende Samburu dorpen in de omgeving te bezoeken. Hier kan je zien hoe deze mensen in hun natuurlijke habitat leven.

DAG 05: SAMBURU N.P. - NYERI (B)
Na een uitgebreid ontbijt maken we ons klaar voor het volgende deel van deze tocht. We rijden via afwisselende landschappen naar Nyeri. Hier zullen we onderweg de graanschuur van Kenia zien met zijn enorme velden vol koren. We komen in de late namiddag in Nyeri aan en zullen te voet dit stadje verkennen. We wandelen door enkele straten zodat je het leven van dichtbij kunt zien en beleven. Hier op de markt kan je zien hoe levendig de Kenianen zijn en zal je ook de verschillende volksstammen door elkaar zien. Het avondmaal zullen we hier ook in het hotel nuttigen.

DAG 06: NYERI – LAKE NAKURU (L, D)
Na het ontbijt hebben we een rit van ongeveer 4 tot 5 uur door de Rift Valley (Grote Kloof -vallei) en vandaar naar het vermaarde Lake Nakuru Nationaal Park. Het Nationaal Park is niet alleen wereldbekend door de uitzonderlijke grote en gevarieerde vogelpopulaties, maar het is ook een van Kenia’s beste neushoornreservaten. Het meer zelf ziet roze van de flamingo’s, wereldwijd zijn er vijf miljoen en daarvan vind je er drie miljoen op de zoutige meren van Nakuru en Bogoria in The Great Rift Valley.
We overnachten deze keer in de stad zodat je hier de sfeer van het leven in de stad kunt beleven.

DAG 07: LAKE NAKURU N.P. (B, L, D)
Vandaag genieten we van een 4x4 rit door het schilderachtig landschap van Lake Nakuru, waar ons het “ grootste vogelspektakel ter wereld” te wachten staat. Ruim vierhonderd vogelsoorten zijn er thuis; het bekendst zijn de grote drommen flamingo’s op het ondiepe meer en de grote maraboe- en pelikanenkolonies. Na de lunch rijden we verder om de magnifieke geelschors acacia’s te bewonderen en een soezende luipaard te zoeken. Wild, wild en nog eens wild krijgen we vanmiddag te zien: de bedreigde Rothschild giraffe, de witte en zwarte neushoorn, leeuwen, buffels, nijlpaarden, de waterbok en baviaan. Lake Nakuru N.P. heeft één van de hoogste concentraties aan wilde draslanddieren van Kenia. Voldaan rijden we terug naar ons hotel om aan het zwembad nog even na te genieten van al dat mooie.

DAG 08: LAKE NAKURU N.P. – LAKE BARINGO (B, D)
Na het ontbijt gaat het naar Lake Baringo, dat in de semiwoestijn van de noordelijke Rift Valley ligt. Een prachtig en vredig toevluchtsoord en een paradijs voor ornithologen. Onderweg rijden we door verbluffende vulkaanlandschappen waar het wemelt van de vogels.

DAG 09: LAKE BARINGO (B, L, D)
De morgen kan je rustig doorbrengen door een wandeling tot aan de klif te maken of gewoon van de omgeving rond het hotel te genieten. Deze lodge straalt een aparte sfeer uit. Het heerlijk verfrissende water van het zwembad is ook niet te versmaden. In de latere namiddag maken we een boottocht op het meer. Van op het meer hebben we een schitterend zicht op de omgeving. Ook kunnen we aan de oevers krokodillen zien en in het water de verschillende families nijlpaarden. Aan vogels ontbreekt het hier zeker niet. Je zult zien hoe de prachtig wit/zwarte visarend met gemak in volle vlucht zijn prooi vanuit het meer te grazen neemt.

DAG 10: LAKE BARINGO – KAKAMEGA REGENWOUD (B)
Alweer vroeg uit de veren. Vandaag toeren we door het schilderachtig landschap van de Tugen Hills, door de Kerio Valley, over het Serikwa plateau en tenslotte bereiken we het Kakamega Forest, het laatste stuk tropisch regenwoud van Kenia, waar we de nacht zullen doorbrengen in het stadje Kakamega.

DAG 11: KAKAMEGA (B)
Vandaag exploreren we Kakamega Forest National Reserve.
Biodiversiteit troef hier: 125 soorten bomen, orchideeën, kruipplanten en struiken. Het dichte bladerdak van de grote bomen houdt de zon tegen en dus ook de groei van andere grote planten. Op onze wandelingen door het woud ontdekken we de gevarieerde vogel- en insectenwereld. Kenia telt ruim duizend vlindersoorten en hier leven er vierhonderd van!
Endemische stekelvarkens, spitsmuizen en vleermuizen zijn er ook thuis. Schichtige franjeaapjes en blauwgrijze meerkatten springen van boom naar boom. Dit is weer een totaal andere kijk op de natuur van Kenia.

DAG 12: KAMAMEGA - MASAI MARA (B, D)
Na het ontbijt verlaten we vroeg in de ochtend Kakamega voor nog maar eens een prachtige rit door een schitterend landschap langs de oever van het Victoriameer. We volgen de weg naar de Noordwestelijke grens van het Masai Mara National Reserve, waar we drie nachten zullen verblijven in Sopa lodge.

DAG 13, 14: MASAI MARA (B, L, D)
Twee volle dagen wildobservatie in het Masai Mara reservaat: het Masai/Serengeti ecosysteem is wellicht de enige regio in Afrika waar je de wilde dieren nog zo massaal aantreft als een eeuw geleden! Hier zullen we proberen om de bekende “Big Five” van dichtbij te spotten.
Het landschap is er ook weer totaal anders dan wat we reeds gezien hebben. Je hebt hier de uitgestrekte prachtige panorama’s met op de achtergrond Tanzania. Hier kunnen we soms zeer dichtbij oog in oog met een troep leeuwen, een luipaard of een cheetah familie komen te staan. Gewoon rustig door een enorme kudde buffels rijden is ook weer zo’n belevenis om niet te vergeten. Hier zullen we ook de gnoe of wildebeest zien. Dit dier doet mij door zijn vorm aan een afgeslankte versie van de Amerikaanse bizon denken. En..., wie weet zien we ook enkele leeuwen of cheeta’s jagen en een prooi te grazen nemen. Dit nationaal park is een brok natuurschoon en laat een fantastische indruk op iedere bezoeker na..

DAG 15: MASAI MARA – NAIROBI (B)
Vandaag vangen we de terugtocht aan van onze avontuurlijke groepsreis via Narok en The Great Rift Valley naar Nairobi aan. Dit is een rit van ongeveer 6 uren. Voor diegenen die ons vandaag verlaten, brengen we hen naar de luchthaven voor de avondvlucht naar Europa. Voor diegenen die nog langer blijven, rijden we nadat we afscheid in de luchthaven hebben genomen, terug naar de stad Nairobi voor een goede nachtrust.

DAG 16: AANKOMST IN BRUSSEL)
Aankomst in Brussel. Einde van een onvergetelijke, avontuurlijke groepsreis in volle natuur en tussen een unieke bevolking. Een reis die ons altijd zal bijblijven.

TECHNISCHE INFORMATIE

D A T A:

Reis 1: 19/01/2019 – 03/02/2019
Reis 2: 10/08/2019 – 25/08/2019
Reis 3: 30/11/2019 – 15/12/2019
Reis 1: min 6 – max. 12 personen: vanaf 4260€ (onder voorbehoud)
Reis 2: min 6 – max. 12 personen: vanaf 4150€ (onder voorbehoud)
Reis 3: min 6 – max. 12 personen: vanaf 4350€ (onder voorbehoud)

DEELNEMERS: gemengde groep van minimum 6 en maximum 13 personen

DEZE PRIJS OMVAT:

 • de intercontinentale vluchten volgens het programma
  transfers vermeld in het programma
 • de excursies voorzien in het programma per jeep
 • logies met ontbijt in gezellig hotels en luxe lodges in de nationale parken op basis van 2-persoonskamers
 • alle ingangsgelden voor de nationale parken
 • de diensten van de lokale chauffeur gids
 • de diensten van de Belgische gids
 • de B.T.W. en alle lokale taksen
 • alle luchthaventaksen
 • alle maaltijden in de nationale parken
 • in de steden ontbijt

OMVAT NIET:

 • transfer Brussel – Amsterdam heen en terug
 • de dranken en persoonlijke uitgaven (souvenirs enz...)
 • alle maaltijden die niet voorzien zijn in het programma
 • indien single gewenst
 • fooien voor de lokale chauffeur gids
 • ingangen en bezoek aan Samburu en/of Masai dorpen
 • de annulatieverzekering
 • vanaf 1 september 2015 moeten reizigers voor Kenia vooraf een e-visum aanvragen. Momenteel 51 USD. Registratiepagina: www.account.ectitizen.go.ke/visitor-registration

VERZEKERINGEN:
Een annulatie- en bijstandsverzekering is niet inbegrepen in de prijs maar kan wel bij ons gereserveerd worden. Contacteer voor meer details ons kantoor.

PROGRAMMAWIJZIGINGEN:
Onvoorziene omstandigheden, vertragingen bij transporten of andere oorzaken buiten onze wil om kunnen tot programmawijzigingen of verschuivingen in de dagindeling leiden.

VOORBEREIDENDE VERGADERING:
Minstens één maand voor de afreis wordt een voorbereidende vergadering gehouden met alle deelnemers. De praktische uitrusting en alle mogelijke aspecten van de reis worden er besproken.

OVERNACHTINGEN:
We overnachten in de steden in gezellige hotels, in de parken in luxueuze lodeges.

MAALTIJDEN:
De maaltijden worden in de nationale parken in de lodges genomen. In de steden eten we in lokale restaurants of in de hotels.

GEZONDHEID EN MOEILIJKHEIDSGRAAD VAN DE REIS:
Een goede gezondheid volstaat. Preventieve medicatie tegen malaria, een (herhalings)vaccin tegen polio en tetanus zijn aan te overwegen. Wanneer men regelmatig op reis gaat, is het ook eens te overwegen om zich te laten vaccineren tegen hepatitis A en B. Hepatitis komt in veel landen voor en wordt overgedragen via voedsel, drank of voorwerpen die op directe of indirecte wijze besmet zijn. Raadpleeg voor advies omtrent deze zaken steeds uw huisarts of de bevoegde vaccinatiecentra. Inenting voor Gele Koort is verplicht. Op de voorbereidende vergadering wordt U hierover nog uitgebreid geïnformeerd. De reis is voor iedereen met een normale gezondheid toegankelijk.

DOCUMENTEN:
Een internationaal paspoort (reispas), met een geldigheidsduur van minstens zes maanden na de terugkeer in België is vereist. Voor recente informatie kan u terecht op de website www.diplomatie.be Het Visum kan men bij het binnenkomen in de luchthaven van Nairobi bekomen. Dit is 50 dollar.

BUDGET EN GELD:
Neem best een reserve budget mee voor onvoorziene omstandigheden. U kan het budget meenemen in contante Euros. Kredietkaarten worden op bepaalde plaatsen aanvaard. Ook is het in de steden mogelijk om met uw bank- of kredietkaart geld uit een automaat te halen.

TRANSPORT:
De verplaatsingen voor deze avontuurlijke groepsreis gebeuren met comfortabele verlengde jeeps en aan de kust met een minibus.

KLIMAAT:
De temperaturen schommelen het ganse jaar rond de 25°C tot 30C. 's Nachts meestal een stuk koeler.

HEBT U NOG VRAGEN:
Neem dan gerust contact op met ons kantoor.

Kenia, avondlicht in Masai Mara N.Kenia, Luipaard in Masai Mara N.Kenia, Gieren in Masai Mara N.Kenia, Masai vrouw in Masai Mara N.Kenia, Topis in Masai Mara N.Kenia, Secretarisvogel in Masai Mara N.Kenia, Zeebra aangevallen in Masai Mara N.P.Kenia, Zeebras in Masai Mara N.P.Kenia, Luipaard in Nakuru N.P.Kenia, kraanvogel in Masai Mara N.P.Kenia, Jakhalsen in Masai Mara N.P.Kenia, Olifanten in Masai Mara N.P.Kenia, Wildebeests of Genus in Masai Mara N.P.Kenia, Visarend - Lac BaringoAvontuurlijke groepsreis Karibu Kenya Welkom in Kenia15Kenia, Beisa Oryx - Samburu N.P.Kenia, Gerenuk gezelle - Samburu N.P.Kenia, Sopa lodge - Samburu N.P.Kenia, Sopa lodge - Samburu N.P.Kenia, grand gezelle - Samburu N.P.Kenia, somalische struisvogel - Samburu N.P.Kenia, jachtluipaard in Samburu N.P.
Vanaf 4150 euro

Meer info over 'Avontuurlijke groepsreis Karibu Kenya Welkom in Kenia'

  captcha

  (*) = verplichte velden