Groepsreis Thailand : Het land van de glimlach

details
photos
gelijkaardig

Groepsreis Thailand : Het land van de glimlach

Groepsreis Thailand :

Als geen ander land biedt Thailand een buitengewone verscheidenheid in culturen, bevolkingsgroepen en natuurschoon.
Op gevarieerde en aangename wijze ontdekken we zowel klassieke trekpleisters als verrassende plekjes.
Bangkok verkennen we deels met de fiets, het ideale vervoermiddel om de bruisende hoofdstad met tal van schitterende bezienswaardigheden en zijn omgeving te beleven. We bevaren kanaaltjes in de binnenstad en observeren het dagdagelijkse leven van de bewoners.
De Maeklong Railway Market: een uniek spektakel, een must om “live” mee te maken! Zoals de naam laat vermoeden wordt deze markt dagelijks gehouden letterlijk op het spoor van het stadje Maeklong. Wanneer een trein in aantocht is, haasten de marktkramers zich hun producten, stalletjes en luifels van het spoor te verwijderen om dit alles na het vertrek van de trein terug te plaatsen en de activiteiten verder te zetten.
Ingetogen bezoeken we het Yeath oorlogsmuseum, gelegen naast de beroemde brug over de rivier Kwai. We krijgen een beeld van het barre bestaan van de krijgsgevangen in de Tweede Wereldoorlog, die vaak het leven lieten bij de aanleg van de Dodenspoorlijn naar Birma.

Eeuwen oude tempels en paleizen liggen verspreid in de omgeving van de historische en tot werelderfgoed verklaarde stad Ayutthaya, ooit een van de meest welvarende steden van Indochina.

Een prachtige natuurbelevenis ervaren we dan weer tijdens een trekking in het Khao Yai National Park, in 1962 opgericht en eveneens werelderfgoed. Met een oppervlakte van liefst 2168 vierkante kilometer herbergt dit park een unieke en rijke flora en fauna.

Zoveelste hoogtepunt: een bezoek aan het PhimaiHistorical Park. Hier staan we in vervoering bij de aanblik van een van de mooist overgebleven tempelcomplexen uit de Khmer-tijd. Gerust kan deze site wedijveren met de wereldberoemde “Angkor Wat” in Cambodja. Het verschil is wel dat je hier zonder storende drukte en in alle rust kan genieten.

In het Noorden rijden doorheen spectaculaire berglandschappen en bezoeken er bergvolkeren en enkele mooie tempels. Ook kunnen we proeven van de lokale wijn die deze volkeren zelf maken. Vooraleer we dit prachtig land verlaten zullen we nog een dag op het strand tot rust komen en nagenieten van al het moois dat we tijdens deze reis gezien hebben.

Kortom - inclusief de eeuwige glimlach van de Thai - een niet te missen reiservaring!

Ontdek het volledige programma en je zal versteld staan van al het schone wat Thailand te bieden heeft.

 

REISBESCHRIJVING

DAG 01: BRUSSEL – BANGKOK
Vertrek om 13u30 met Thai Airways naar Bangkok. Vanaf we aan boord zijn proeven we al de vriendelijke sfeer van Thailand.

DAG 02: AANKOMST BANGKOK / CANAL TOUR / WAT ARUN
Aankomst om 5.45 Bangkok International Airport. Vervolgens transfer naar het hotel, check-in en vrije voormiddag. In de namiddag volgt een cruise in een comfortabele long-tail motorboot op de Chao Phraya-rivier en de kanalen in het Thonburi-gebied. U wordt getrakteerd op spectaculaire en kleurrijke landschappen van het Thaise leven langs de rivieroevers. Bezoek aan Wat Arun (de tempel van de dageraad) is een belangrijke historisch monument gelegen op de westelijke oever van de Chao Phraya-rivier. Transfer terug naar het hotel, vrije avond.
Overnachting: Bangkok
DAG 03: BANGKOK FIETSTOCHT / WAT POH / KONINKLIJK PALEIS
07u00: ‘Experience all Classical’-fietstocht door de levendige marktomgeving van Chinatown, langs smalle steegjes en kleine zijstraatjes. Vervolgens een klassieke long-tail boottrip die onder verder het landelijke Bangkok invoert. Ontdek waarom deze stad het "Venetië van het Oosten" genoemd wordt, als onze cruise ons doorheen de charmante kanalen brengt. Klassieke met hout omlijste huizen op palen, moeders die hun dagelijkse wasbeurten doen en kinderen die de tropische hitte wegspatten zullen ons met hun onschuld en sympathie bekoren. Na deze aangename pauze gaat onze fietstocht verder door weelderige groene zones als we de vergeten plantages van deze grote stad verkennen.

Na de lunch bezoeken we de Wat Pho (de tempel van de liggende Boeddha). Het is de oudste en grootste tempel in de stad met het grootste aantal pagodes (95 in totaal). Bezoek aan Wat Phra Kaew, de mooiste en meest belangrijke boeddhistische tempel in Thailand. Hij is zo rijkelijk en complex versierd dat u zich in een echte 'city of angels' zal wanen. Bezoek aan het Grote Paleis, een oppervlakte van 218.400 vierkante meter omgeven door muren gebouwd in 1782. Binnenin deze muren bevinden zich overheidskantoren, de Koninklijke Kapel van de Smaragdgroene Boeddha en Koninklijke residenties. Transfer terug naar het hotel, vrije avond. Overnachting: Bangkok

DAG 04: BANGKOK / MAEKLONG RAILWAY MARKET / KANCHANABURI

08u00: uitchecken en vertrek voor een bezoek aan de Maeklong Railway Market. Het is een van de grootste markten van verse zeevruchten in Thailand en is gelegen op het spoor van de Maeklong Railway. Wanneer een trein in aantocht is, haasten de marktkramers zich om met hun producten, stalletjes en luifels van het spoor te verwijderen om dit alles nadat de trein gepasseerd is weer terug te plaatsen. Vertrek naar Kanchanaburi (1u30 rijden). Het is de derde grootste provincie van Thailand met een oppervlakte van 19.486 vierkante kilometer. Het provinciale gebied is bergachtig en grenst in het westen aan Myanmar.

Na de middag bezoek aan het JEATH War Museum, een realistische voorstelling van de verblijven van krijgsgevangenen, met fotografische, geïllustreerde en fysieke aandenkens daterend uit de Tweede Wereldoorlog. Hierna gaan we naar het Kanchanaburi War Cemetery. Hier liggen 6.982 oorlogsgevangenen begraven die hun leven verloren tijdens de bouw van de brug over de Kwai-rivier en de spoorweg naar Birma (de Death Railway).
Transfer naar het hotel voor check-in, vrije avond.
Overnachting: Kanchanaburi

DAG 05: KANCHANABURI / ERAWAN WATERVAL

08u00: bezoek aan de brug over de Kwai-rivier, een deel van de Death Railway gebouwd door geallieerde oorlogsgevangenen. Maak een ritje door de geschiedenis op de Death Railway trein langs pittoreske schilderachtige routes en passeer verschillende prachtige bergen en de Kwai-rivier.
Na de lunch rijden we naar de Erawan waterval: de grootste en mooiste waterval in de westelijke regio. De sfeer in dit altijdgroene nationaal park is sereen, rustig en rijk met ontelbare bloemen- en plantensoorten, perfect voor sightseeing en trekking.
Ontspan, zwem en geniet van de natuurlijke omgeving aan de watervallen tijdens de rest van de namiddag. Transfer naar het hotel voor check-in, vrije avond.
Overnachting: Kanchanaburi
DAG 06: KANCHANABURI / BANG PA IN PALACE / AYUTTHAYA

08u00: uitchecken en vertrek naar de provincie Ayutthaya (3u30 rijden). Het was een van de meest welvarende steden in Indochina en is een van Thailands belangrijkste historische bezienswaardigheden.
Bezoek aan Bang Pa In Summer Palace, dit werd gebruikt door het Koninklijk Hof als een zomerverblijf in de 17e eeuw.
Na de lunch bezoek aan Ayutthaya Historical Park, het park bedekt de ruïnes van de oude stad Ayutthaya, die werd opgericht in 1350 en was de hoofdstad van het land tot haar verwoesting door het Birmaanse leger in 1767. Het gebied werd goed bewaard en werd opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO sinds 13 december 1981. Bezoek aan Phra Si Sanphet tempel, dit is de belangrijkste tempel binnen die van het Koninklijk Paleis.
Transfer naar het hotel voor check-in, vrije avond.
Overnachting: Ayutthaya

DAG 07: AYUTHAYA / LOPBURI / KHAO YAI

09u00: uitchecken en vertrek naar Lopburi stad (1u30 rijden) ten noorden van Ayutthaya. Aankomst in Lopburi stad en bezoek aan Phra Prang Sam Yot, de bekendste bezienswaardigheid en provinciaal symbool. Een voormalig hindoeschrijn gebouwd in de 13e eeuw in de klassieke Bayonstijl van Khmer.
Bezoek aan San Phra Kan. Bezoek aan Phra Narai Ratchaniwet (Paleis van Koning Narais), het paleis werd gebouwd in 1665 en 1677. Hoewel de gebouwen werden ontworpen met de bijdragen van Franse architecten, was de invloed van de Rode Khmer nog steeds sterk. Het paleis was een perfecte mix van de beide werelden.
Na de lunch vertrek naar Khao Yai nationaal Park (1u30 rijden). Khao Yai nationaal Park was het eerste nationaal park dat werd opgericht in 1962 en is een onderdeel van een World Heritage site. Er iseen museum aanwezig over het park. Hier zijn tal van foto’s te vinden van de soorten in het park en zelfs een opgezette tijger. Er zijn verschillende wandelroutes om te genieten van de natuurlijke schoonheid van het park.
Transfer naar het hotel voor check-in, vrije avond.
Overnachting: Khao Yai

DAG08: KHAO YAI / PHIMAI HISTORICAL PARK / KORAT
08u00: uitchecken en vertrek naar Lam Ta Khong Dam (1u00 rijden). Lam Ta Khong Dam is gebouwd in 1974 met als primaire doel, irrigatie. Het is een waterreservoir gelegen op Tambon Lat Bua Khao, de plaats is ideaal voor een namiddag ontspanning. De dam is beroemd om zijn prachtige landschap en bezoekers zijn toegestaan om op de dam te lopen om te genieten van het uitzicht van het reservoir met de fantastische achtergrond van bergen.
Na de lunch vertrek naar Phimai Historical Park (1u30 rijden). Het is het grootste stenen kasteel in Thailand. Transportroutes zijn gekoppeld aan de belangrijke steden in Noord-Laos en Zuid-Cambodja. We rijden verder naar Korat - Nakorn Ratchasima en bezoeken het Thao Suranari monument, een standbeeld van de Thaise heldin genaamd 'Ya Mo'.
Transfer naar het hotel voor check-in, vrije avond.
Overnachting: Korat

DAG 09: KORAT / PHITSANULOKE
08u00: uitchecken en vertrek doorheen het landschap van Phitsanuloke via Phetchabun langs pittoreske schilderachtige routes en verschillende prachtige noordelijke bergen (4u00 à 5u00 rijden).

Aankomst in Phitsanuloke en bezoek aan Wat Phra Sri Rattana Mahathat, een van Thailands meest prachtige tempelhuizen en belangrijke Boeddhabeelden: Phra Phutta Chinnaraj. Het museum in de tempel beschikt over een collectie van Sukhothai-kunst. Gratis vervolgens transfer naar het hotel voor het inchecken, vrije avond.
Overnachting: Phitsanuloke

DAG 10: PHITSANULOKE / SUKHOTHAI & SRI SATCHANALAI / LAMPANG
08u00: uitchecken en vertrek naar Sukhothai (1u00 rijden) met bezoek aan Sukhothai Historical Park, het eerste echt onafhankelijk Thaise Koninkrijk. We bezoeken de ruïnes van de Koninklijke paleizen, boeddhistische tempels, stadspoorten, -muren, -grachten, -dammen, -sloten en -vijvers en het water dyke controlesysteem dat het magische en spirituele centrum van het Koninkrijk was.
Na de lunch vertrek naar Sri Satchanalai (1u00 rijden) en bezoek aan Srisatchanalai Historical Park. De ruïnes liggen op de rechteroever van de rivier de Jom, een van de beste voorbeelden van een Thaise Muang. Het wordt door veel historici beschouwd als het hoogtepunt van de Thaise stadsplanning. Vervolgens rijden we langs schilderachtige plaatsen en passeren we verschillende noordelijke bergen op weg naar Lampang (2u00 rijden). We bezoeken de Phrathat Lampang Luang tempel, de noordelijke mooiste tempel en de beste presentatie van Lanna-stijl architectuur.
Transfer naar het hotel voor check-in, vrije avond.
Overnachting: Lampang

DAG 11: LAMPANG / PHAYAO / WITTE TEMPLE / CHIANG RAI

08u00: uitchecken en vertrek met een unieke kleurrijke paardenwagen voor een ritje doorheen de stad Lampang. We bezoeken Baan Sao Nuk, een 150 jaar oud huis in teakhout in noordelijke Thaise stijl, en de Phra Kaew Don Tao tempel, waar de beroemde Smaragdgroene Boeddha werd opgeborgen voor 32 jaar.
Vervolgens rijden we naar Phayao (2u00 rijden) en Kwan Phayao; een groot zoetwatermeer dat het grootste habitat is voor zoetwatervissen habitat in het noorden van het land.
Na de lunch vertrek naar Chiang Rai (2u00 rijden) en bezoek aan de witte tempel (Wat Rong Khun). De tempel beschikt over prachtige schilderijen en de kapel helemaal wit en versierd met prachtig traditioneel Thais stukwerk. Aankomst in Chiang Rai met transfer naar het hotel voor check-in, vrije avond.
Overnachting: Chiang Rai

DAG 12: CHIANG RAI / DOI MAESALONG / HILL TRIBE VILLAGES / DOI ANG-KHANG

08u00: uitchecken en vertrek naar Mae Salong Mountain (1u00 rijden). Bezoek aan het dorp Santi Kiri (Yunan Chinese Comities), met zijn theeplantages en winkel waar zelfgemaakte wijnen, medische kruiden en andere lokaal geteelde producten worden verkocht. Het zijn etnische Chinezen, afstammelingen van KMT het nationalistische Chinese leger die 50 jaar geleden toevlucht zochten in Thailand. Hierna bezoeken we Akha (Ban Lorcha) Hill tribe Village: hier hebben ze de mooiste hoofddeksels voor vrouwen. Deze zijn versierd met diverse munten, schelpen, veren en dieren. Ze zijn afkomstig uit China. Ban Lorcha Village is een van de culturele toeristische georganiseerd door de Population and Community Development Association (PDA).
Na de lunch vertrek naar Doi Ang Khang (2u00 rijden) waar we tot op de hoge bergtop rijden aan de grens van Thailand en Myanmar. De top is gelegen op 1.928 meter boven de zeespiegel.In het verleden vernietigdede verschuivende slash-and-burn teelt het bos rondom de bergen. Bezoek aan Palong (Nor Lae) Hill Tribe Village: de inwoners migreerde ongeveer 15 jaar geleden uit Myanmar. Ze spreken hun eigen taal en zijn Boeddhisten. Op elke boeddhistische feestdag blijven ze thuis en oefenen ze de boeddhistische leer. Het dorp biedt een prachtig uitzicht op de natuurlijke omgeving van de grens met Burma.
Bezoek aanLahu (Khop Dong) Hill Tribe Village: de inwoners zijn zwarte Lahu mensen die in culturele eenvoud leven. Zij geloven in geesten en houden nog steeds vast aan een eenvoudige manieren van leven. Een koninklijk project ondersteunde dit dorp ter bevordering van landbouw en kunstnijverheid. Binnen het dorp bevindt zich een ambachtelijk centrum waar men souvenirs zoals armbanden en grasmandenverkoopt.
Transfer naar het hotel voor check-in, vrije avond.
Overnachting: Doi Angkang

DAG 13: DOI ANG KHANG / ROYAL PROJECT / CHIANG DAO CAVE / CHIANG MAI
08u00: uitchecken en bezoek aan het Royal Ang-Khang Station Project. Dit onderzoeksproject biedt steun aan de landbouw van naburige bergstammen en ontwikkelt niet-inheemse gewassen. Prachtige bloemen- en Bonsaituinen naast fruit-, groenten en kruidentuinen. Vertrek naar Chiang Dao (1u30 rijden). We verkennen de spectaculaire bergachtige landschappen langs de weg.
Lunch (op eigen kosten).
Bezoek aan de Chiang Dao grot. Hier maken we een wandeling doorheen deze unieke tempel waar u een hele hoop vissen kan zien in de mooie vijvers net buiten de grot. Er zijn veel Boeddhabeelden, stalactieten en stalagmieten, en verschillende hoogtepunten ten zien. Vertrek naar Chiang Mai (1u30 rijden).
Transfer naar het hotel voor check-in, vrije avond.
Overnachting: Chiang Mai

DAG 14: CHIANG MAI / STADSTEMPEL& DOI SUTHEP TEMPLE / KHANTOKE DINNER SHOW

Deze ochtend kan u vrij besteden. U kunt genieten van een Thaise massage en spa, ontspannen in het hotel of aan uw gids vragen naar andere mogelijk activiteiten.
In de namiddag bezoeken we Chiang Mai, de meest heilige tempels. De Chedi Luang tempel waar zich de grootste Stupa van Noord-Thailand bevindt. Deze stupa werd gebouwd aan het einde van de 14e eeuw. Hoewel de stupa werd vernietigd in een aardbeving in 1545, is hij nog steeds het hoogste bouwwerk in Chiang Mai. De Phra Singh tempel werd gebouwd in het jaar 1345. Deze tempel bevat prachtige voorbeelden van Lanna kunst waaronder een Lanna Viharn. Vervolgens rijden we naar de Doi Suthep Tempel (1u00 rijden) die in 1383 werd gebouwd. De tempel is op1.050 meter boven de zeespiegel gelegen. U kunt genieten van het panoramisch uitzicht van de stad Chiang Mai en de Ping-vallei vanaf de top van Doi Transfer naar het hotel voor check-in, vrije namiddag.
19u00: diner in het "Oude Chiang Mai cultureel centrum", wat de traditionele vorm van dineren is in Noord-Thailand. Het eten wordt geserveerd op een houten schaaltje, genaamd Khantoke. Terwijl we van het lekkere eten genieten kunnen we kijken naar traditionele Noord-Thaise optredens (Lanna dansen en muziek).
Overnachting: Chiang Mai

DAG 15: CHIANGMAI / VERTREK
Vandaag hebben we nog wat vrije tijd om zelf de stad wat met de fiets of tevoet te verkennen.
In de avond hebben we onze vlucht vanuit Chiang Mai Airport voor de vlucht naar Bangkok. Aankomst op Bangkok Airport en transfer voor onze vlucht naar Brussel

DAG 16: BRUSSEL
Aankomst in de luchthaven van Zaventem en einde van deze groepsreis Thailand.

TECHNISCHE INFORMATIE

D A T A: 10/02/2018 t/m 25/02/2018
16/06/2018 t/m 01/07/2018
09/12/2018 t/m 24/12/2018
P R I J S: vanaf 2.875 € - (onder voorbehoud)
DEELNEMERS: min 6 en max 12 personen
DEZE PRIJS OMVAT:
 de intercontinentale en lokale vluchten volgens het programma
 transfers vermeld in het programma
 de excursies voorzien in het programma
 logies met ontbijt op basis van 2-persoonskamers in zeer goede sfeervolle hotels.
 alle ingangsgelden voor geplande bezoeken zoals aangegeven in het programma
 de diensten van de lokale gidsen
 de diensten van de Belgische gids
OMVAT NIET:
 de dranken en alle maaltijden die niet voorzien zijn in het programma (± Euro 200,-)
 persoonlijke uitgaven (souvenirs enz...)
 de annulatie- en de bijstandsverzekering
 fooien voor chauffeur en lokale gidsen
 Visum Thailand (niet nodig voor een verblijf van minder dan 30 dagen)
VERZEKERINGEN:
Een annulatie- en bijstandsverzekering is niet inbegrepen in de prijs maar kan wel bij ons gereserveerd worden. Contacteer voor meer details ons kantoor.
PROGRAMMAWIJZIGINGEN VOOR DEZE GROEPSREIS THAILAND :
Niet te voorziene omstandigheden, vertragingen bij transporten of andere oorzaken buiten onze wil om kunnen tot programmawijzigingen of verschuivingen in de dagindeling leiden.

THailand , Witte Tempel in Chiang RaiTHailand , Witte Tempel in Chiang RaiThailand, bergstammen in het NoordenThailand, Wat Phrathat Doi Suthep - Chaing MaiThailand, Wat Phrathat Doi Suthep - Chaing MaiThailand, Wat Phrathat Doi Suthep - Chaing MaiThailand, één van onze hotelsThailand, Phitsanuloke - Wat Phra Sri Rattana MahathatThailand, Phitsanuloke - Wat Phra Sri Rattana MahathatThailand, Phitsanuloke - Wat Phra Sri Rattana MahathatThailand, Phitsanuloke - Wat Phra Sri Rattana MahathatThailand, Phitsanuloke - Wat Phra Sri Rattana MahathatThailand, Phimai Historical ParkThailand, Ayutthaya ruïnes historische grootstadThailand, Bang Pa In zomerpaleisThailand, Bang Pa In zomerpaleisThailand, Bang Pa In zomerpaleisThailand, Bang Pa In zomerpaleisThailand, omgeving van Erawan watervallenThailand, zicht op de river KwaiThailand, Erawan watervallenThailand, één van onze hotelsThailand, spoorlijn langs de river KwaiThailand, brug over de river KwaiThailand, de beroemde Maeklong markt waar de trein doorkomtThailand, de beroemde Maeklong marktThailand, de beroemde Maeklong marktThailand, onderweg naar het NoordenThailand, floating market in BangkokThailand, Paleis in Bangkok,Thailand, Wat Pho; de tempel van de liggende BoeddhaThailand, Wat Pho; de tempel van de liggende BoeddhaThailand, paleis in BangkokThailand, paleis in BangkokThailand, paleis in BangkokThailand, paleis in BangkokThailand, paleis in BangkokThailand, paleis in Bangkok
vanaf 2875 euro

Meer info over 'Groepsreis Thailand : Het land van de glimlach'

    captcha

    (*) = verplichte velden