Groepsreis Bhutan – Troon der Goden

details
photos
gelijkaardig

Groepsreis Bhutan – Troon der Goden

Bhutan -Troon der Goden

DAG 1/2 : (do-woe 8-9/11/2016) Brussel naar Kathmandu via Doha.
Overnachting in Hyatt Regency Hotel (O).

DAG 3 : (do 10/11/2016) Kathmandu naar Thimpu.
Op heldere dagen zijn de zichten op de hoge Himalaya tijdens deze vlucht overweldigend, o.a. Mount Everest, Kachenjunga, Jomolhari en Jichu Drake. In Paro (Bhutan) waar we landen worden we verder gebracht naar het hotel in Thimphu. In de namiddag maken we de eerste bezoeken van onze trip in de stad. O.a bezoeken we Memorial Chorten en het centrum met Norzim Lam en het centrale plein. Overnachting 3* Hotel (O,M,A).

DAG 4 : (vrij 11/11/2016) Thimpu – Punakha
Vandaag staat ons een rit te wachten die ons vanuit West – Bhutan brengt naar de culturele hoofdstad van het land. Onderweg passeren we over de Dochu La pas. Deze pas, op 3000m hoogte, is één van de weinige plaatsen die zulke spectaculaire zichten geeft op de massieven van de oostelijke Himalaya . Met een beetje geluk zien we o.a. Gangkar Punsum.Vandaar dalen we tot de samenvloeiing van de Mo Chu en de Pho Chu, de vader- en moederrivier, waar de dzong van Punakha is gelegen, één van de mooiste van het ganse land.Punakha is de winterverblijfplaats van de Jo Khenpo, religieuze leider van het land. Afhankelijk van ons tijdsbestek bezoeken we in de heenrit de dzong van Punakha. Zoniet op de terugweg. Overnachting 3* Hotel (O,M,A).

DAG 5:(za 12/11/2016) Punakha – Trongsa
Opnieuw een lange busrit, ditmaal eentje die ons naar Trongsa brengt. Over de Pele La pas gaat de weg door rododendra- en magnolia- bossen. De pas wordt traditioneel beschouwd als de scheiding tussen West en Centraal Bhutan en geeft op de top een mooi beeld van westelijk Bhutan met o.a. het Chomolhari - massief. “The Black Mountains” zijn van oudsher de verblijfplaats van herders met hun yak- kudden. We passeren het dorp Nikachu, de startplaats van de Snowman Trek , de grootste en moeilijkste wandelroute in Bhutan. We dalen verder af naar Trongsa . een zeer pittoresk gelegen stadje, reeds eeuwen lang een kruispunt van wegen en pelgrimsroutes. De Bhutanese Koninklijke familie is afkomstig van Trongsa. De dzong is een meesterwerk van Bhutanese architectuur. Overnachting 3* Hotel (O,M,A).

Dag 6/7 (zo-ma 13/14/11/2016) Bumthang vallei/ feest van Jambay Lakhang
Tenslotte bereiken we vanuit Trongsa de stad Jakar in de centrale Bumthangvallei. Hier verblijven we 2 dagen in het hart van cultureel Bhutan met bezoeken aan het feest van Jambay Lakhang. We plannen telkens een bezoek van een halve dag en in de namiddag bezoeken we een bezienswaardigheid in de buurt of verder in de valei bv. Kurjey Lakhang, Jakar Dzong, the “burning lake” enz... Bezoek aan de Thangbi Mani. Eén van de hoogtepunten van elke Bhutan reis! Deze tempelfeesten (Tsechu/Drup en Mani ) verlopen elk jaar volgens de boeddhistische kalender en gaan gepaard met muziek, zang en dans binnen de muren en op de pleinen van de dzong of lakhang. De exuberante kostumering, de uitbundige sfeer en de vertoning van religieuze Thangkas maken van de tsechu het culturele, religieuze en maatschappelijke hoogtepunt van het jaar. Een schouwspel van kleuren, tradities leefgewoonten en religieuze gebruiken. Overnachting 3* Hotel (O,M,A).

DAG 8:(di 15/11/2016) Bumthang - Gangtey
Onderweg maken we korte stops in Trongsa aan het museum en daarna aan de chorten van Chendebji. Van Jakar tot aan de Gangtey Gompa, een rit door dichte begroeiing van eikenbossen en rododendrons. Dit klooster is het enige van zijn soort (het “gele kap boeddhisme”) in het ganse land. De Phobjika vallei, van glaciale oorsprong is een overwinteringsplaats van de zeldzame zwartnekkraanvogel. We gaan langs in het bezoekerscentrum (fakultatief) waar we misschien deze gracieuze vogels kunnen observeren. Mooie vergezichten over the Black Mountains. Overnachting 3* Hotel (O,M,A).

DAG 9:(woe 16/11/2016) Gangtey –Wangdiphodrang –Punakha
Bhutan heeft slechts één belangrijke centrale verbindingsweg. De heen en weer route gebeurt dus steeds via dezelfde weg. Via de Dochu La arriveren we opnieuw in het religieuze hart van Buthan: Punakha. Een bezoek aan deze dzong is een introductie in de maatschappelijke en religieuze leefwereld van de Bhutanezen. Overnachting 3* Hotel (O,M,A).

DAG 10: (do 17/11/2016) Punakha –Thimphu - Paro
De hoofdstad van Bhutan is gelegen in De Thimpu vallei. Het is de enige plaats in het land de naam “stad” waardig. Exponentiëel gegroeid in de laatste jaren, is het de verblijfplaats van de koninklijke familie en het verkozen parlement. Alhoewel de "westerse wereld” aan de poorten van de stad staat, ademt Thimpu toch nog steeds onweerlegbaar de cultuur en de sfeer van een boeddhistisch koninkrijk uit. Een vreemde mix van bluejeans en gebedsmolens... Eventjes tijd om de hoofdstad van nabij te bekijken alvorens we onze weg vervolgen naar Paro. Overnachting 3* Hotel (O,M,A).

DAG 11: (vrij 18/11/2016) Paro –Taktsang klooster
Paro is de plaats van waaruit de meeste toeristen het land in- of uitreizen. In de buurt van Paro ligt het wereldberoemde klooster van Taktsang. De legende vertelt dat Guru Rimpoche er, gezeten op een vurige draak, de boeddistische leer naar Bhutan bracht..... Vooraleer zijn tocht te beginnen ging hij mediteren en bouwde nadien op die plaats een klooster. Gelegen tegen een bergflank als een waar arendsnest, is het sindsdien een bedevaartsoord voor elke gelovige Bhutanees een plaats die iedereen moet gezien hebben. Overnachting 3* Hotel (O,M,A).

DAG 12-13: (za - zo 19-20/11/2016)
Terugvlucht : Paro – Kathmandu en aansluitend de internationale vlucht naar Brussel (O).

Afkortingen maaltijden:
O = ontbijt
M= middagmaal
A = avondmaal.

Inbegrepen :
- Internationale vlucht met Qatar Air ways Brussel via Doha naar Kathmandu H/T in de (S-Klasse)
- Vlucht Kathmandu – Paro H/T.
- Luchthaventaksen.
- Alle overnachtingen in de vermelde hotels op basis van de vermelde
- Visum kosten voor Bhutan.
- Alle uitstappen zoals vermeld begeleid door Nederlandstalige reisleider.

Niet inbegrepen :
- Dranken en persoonlijke uitgaven.
- Annulatie- of bijstandsverzekering.
- Visum kosten voor Nepal

Opmerkingen :
- Single supplement op aanvraag.
- Minimum 3 deelnemers.

Prijs per persoon vanaf 4.999 €

Groepsreis Bhutan – Troon der Goden1Groepsreis Bhutan – Troon der Goden2Groepsreis Bhutan – Troon der Goden3Groepsreis Bhutan – Troon der Goden4Groepsreis Bhutan – Troon der Goden5Groepsreis Bhutan – Troon der Goden6Groepsreis Bhutan – Troon der Goden7Groepsreis Bhutan – Troon der Goden8Groepsreis Bhutan – Troon der Goden9Groepsreis Bhutan – Troon der Goden10Groepsreis Bhutan – Troon der Goden11Groepsreis Bhutan – Troon der Goden12Groepsreis Bhutan – Troon der Goden13Groepsreis Bhutan – Troon der Goden14Groepsreis Bhutan – Troon der Goden15Groepsreis Bhutan – Troon der Goden16
vanaf 4999 euro

Meer info over 'Groepsreis Bhutan – Troon der Goden'

    captcha

    (*) = verplichte velden