Groepsreis Indonesië: Java, Bali en Sulawesi

details
photos
gelijkaardig

Groepsreis Indonesië: Java, Bali en Sulawesi

Groepsreis Indonesië :

In het eerste gedeelte van onze Indonesië reis laten we U kennismaken met de hoogtepunten van Java.

We reizen via prachtige rijstvelden en theeplantages. We maken een voettocht naar een unieke krater en ontmoeten in de dorpen de verschillende volkeren die op Java leven.

Jean Pierre probeert u op deze reis het verschil te laten zien tussen de volkeren in Centraal- en Oost-Java. Ook staan de bekende tempels zoals de Borobudur en Prambanan op het programma.

Een tocht naar een prachtige waterval in de omgeving van Malang staat ook op het programma.Om deze te breiken moeten we verschillende malen door de rivier wandelen, een tocht die je moet beleven.

Midden in de nacht op een verlaten strand zitten wachten om schildpadden aan land zien komen om eieren te leggen en de volgende morgen kleine schildpadden op het strand uitzetten zodat ze de wijde oceaan kunnen verkennen is ook weer zo’n belevenis die in ons geheugen zal blijven bestaan.

De onderwaterwereld met zijn prachtige gekleurde vissen, imposante onderwaterkastelen van koraaldiertjes kunnen we gewapend met snorkel en duikbril tijdens deze reis bewonderen.

Na dit alles reizen we verder naar het magische tempel-eiland Bali. Hier gaan we op zoek naar wat nog steeds de charme uitmaakt van dit overbekende eiland. Deze gastvrije en kunstzinnige bevolking met haar unieke kunst en ceremoniën, maakt van Bali een eiland dat als het ware buiten de steeds voortdurend veranderende wereld bestaat. Terrassen en rijstvelden domineren het landschap, rivieren en kleine irrigatiesystemen doorkruisen dit sprookjesachtige groene panorama en vullen de lucht met de zachte klanken van stromend water.

Kortom een reis om nooit te vergeten..

 

REISBESCHRIJVING

Dag 01: BRUSSEL – KUALA LUMPUR
's Morgensde trein naar Paris of Amsterdam. Vervolgens intercontinentale vlucht naar Kuala Lampur.

Dag 02: KUALA LUMPUR –YOGYAKARTA
Vlucht naar Yogyakarta en transfer naar het hotel. Nadat we ons verfrist hebben en wat aangepast zijn, kunnen we een eerste verkenningswandeling in de stad maken. Yogyakarta is een kleine stad met een gezellige drukte.

Dag 03: YOGYAKARTA
Na het ontbijt rijden we naar een klein dorpje, “Kasongan”, beroemd om zijn kleiwerk. Hier vervaardigen ze op een zéér eenvoudige manier allerlei figuren en potten in kleiwerk, stuk voor stuk kunstwerken. Op deze manier kunnen we zien hoe deze mensen hier in de dorpjes leven.
In de namiddag begeven we ons naar de Borobudur, het grootste boeddhistische tempelcomplex ter wereld, gelegen ten noordwesten van Yogya. Deze tempel, die rond een bergtop gebouwd werd, bevat naast de vele Boeddhabeelden ook reliëfs die het leven van Boeddha moeten uitbeelden. Het behoort tevens tot één van de zeven wereldwonderen! Vervolgens rijden we terug naar het hotel waar we een frisse duik in het zwembad kunnen nemen.

Dag 04: YOGYAKART
Vandaag besteden we aandacht aan het Kraton, het paleis van de sultan, gebouwd in de XVIII-eeuw. Dit paleis bestaat uit vele open vertrekken die allen op de een of andere manier met elkaar verbonden zijn. Het is ook de plaats waar op zondagmorgen de Javaanse oefendansen gehouden worden.
Na deze rondleiding zullen we een kijkje nemen in een batikatelier. Hier wordt van een eenvoudig stukje katoen of zijde één van de prachtigste beschilderde stoffen gemaakt.
Na het middagmaal rijden we naar de bekende Prambanan tempel. Dit is één van Java'sbelangrijkste Hindoetempelcomplexen uit de 9de eeuw. Hier kan men vaststellen dat zowel de Hindoe als de Boeddhistische tempels veel met elkaar gemeen hebben.

Dag 05: YOGYAKARTA– MALANG
Deze rit gaat via prachtige natuur naar Malang, het vroegere vakantieoord van de Nederlanders. Deze rit neemt de ganse dag in beslag. Onderweg stoppen we regelmatig zodat we de natuur beter kunnen observeren.

Dag 06: MALANG
Vandaag gaan we op ondekking in de volle natuur om een prachtige waterval te zien. Echt een mooi stukje pure natuur. Om deze waterval te bereike moeten we door een soort canyon wandelen en regelmatig rivier in en uit wandelen tot we uiteindelijk de waterval bereiken.

Dag 07: MALANG– KALISAT
Na het ontbijt pakken we alles in en zetten we onze rit verder richting KawhaIjeng. We stoppen regelmatig om foto’s te maken van de mensen of de omgeving. In de namiddag komen we in Kalisataan waar we op een koffieplantage zullen overnachten.

Dag08: KALISAT - KAWAH IJENG –KALI BARU
Vroeg in de ochtend rijden we naar Sempol om ons aan te melden voor de tocht naar de KawahIjeng. Na deze formaliteiten te hebben vervuld rijden we verder tot Platuding, het beginpunt van onze wandeltocht naar de top van de KawahIjen. De afstand naar de krater is ongeveer een 2-tal kilometer,doch deze tocht kost 2 tot 3 uren. Maar het loont beslist de moeite om het prachtige groen kratermeer te bekijken. Onderweg zullen we verschillende mensen tegenkomen beladen met manden vol gele zwavelbrokken. Deze mensen leggen iedere dag een 35 kilometer te voet af om de zwavelbrokken vanuit de krater te voet naar Jambu te brengen.
Na deze prachtige tocht rijden we verder richting Kali Baru waar we zullen overnachten. Hier kunnen we aan het mooi zwembad na onze krater belevenis van een welverdiende rust genieten.

Dag 09: KALIBARU
Na het ontbijt bezoeken we een rubber- en cacaoplantage. Hier kunnen we zien hoe deze producten klaargemaakt worden voor export. In de namiddagen kan je van de omgeving genieten en in de omliggende dorpjes rond het hotel wandelen. Er is een mooi zwembad om af te koelen.

Dag 10: KALIBARU – SUKAMADE
Na het ontbijt rijden we door het tropisch regenwoud verder naar Sukamade. Onderweg kunnen we het fabricatieproces van palmsuiker in de dorpen zien.
Deze tocht gaat zuidwaarts verder en we overnachten in het MeruBentiri N.P. Na het vallen van de nacht gaan we samen met een parkwachter naar het strand van Sukamade om er de reuze groene schildpadden eieren te zien leggen.

Dag 11: SUKAMADE – BANYUWANGI
Na het ontbijt lopen we nog wat rond in het dorp van Sukamade en daarna vangen we terugtocht aan naar Kalibaru. Met wat geluk kunnen we in de bomen de “langstaart Makaak” zien. Ook zullen we nog een stop maken aan een van de prachtige stranden langs de oostkunst van Java. Onderweg ruilen we onze jeep in voor onze minibus en rijden tot in Banyuwangi waar we de nacht zullen doorbrengen.

Dag 12: BANYUWANGI–LOVINA
Na het ontbijt rijden we naar Ketapang. In Ketapang steken we deze kleine zeestraat met een ferry over en bereiken Gilimanuk. Bij helder weer doemen in de verte enkele Javaanse vulkanen op.Deze rit zullen we onderbreken om de onderwaterwereld te bewonderen. De riffen rond het beschermde eilandje Menjanan zijn één van de mooiste onderwater tuinen. Hier snorkelen is als het ware een onderwater film van Costeau zelf beleven.Voldaan na al dat moois gezien te hebben rijden verder tot in Lovina waar we de nacht zullen doorbrengen.

Dag 13: LOVINA - SANUR
We rijden na het ontbijt via het binnenland van Bali naar de Zuidkust. Onderweg zullen we geregeld kunnen genieten van het leven op het platteland en de prachtige rijstvelden bewonderen.
We bezoeken de koningstempel van Mengwi. De 17de eeuwseMengwi tempel is een schoolvoorbeeld van een Balinese Hindoetempel. Het is één van de grootste en mooiste tempelcomplexen van het eiland. De Tanah Lot tempel staat vandaag ook op het programma. Een mooi klein zeetempeltje waar we een mooi uitzicht over de zee en de omgeving hebben.
Ons hotel is gelegen in het dorpje Sanur, vroeger één van de vele vissersdorpjes van Bali. Vandaag is dit dorpje uitgegroeid tot één van Bali's mooiste vakantieoorden. Even buiten het hotel kan men reeds de typische Balinese sfeer opsnuiven.

Dag 14: BALI
Op deze dagtocht verkennen we het oostelijke gedeelte van het eiland. We beginnen onze tocht met een Barong-dance, een dans die het gevecht tussen de zwarte en de witte magie uitbeeldt.
Onderweg brengen we een bezoek aan één van de vele Artshops die het eiland telt. Hier zullen we zien hoe men de wereldbekende Balinese houten beelden sculpteert. In Celuk of Mas bezoeken we een zilveratelier. Daarna rijden we naar Ubud om er te middagmalen.Hierna zullen we in de omgeving van Ubud een mooie wandeling tussen de rijsvelden en langs de Ajung rivier maken. Na dit alles terug naar het hotel om nog even van het zwembad genieten.

Dag 15: BALI - MAKASSAR – RANTEPAO
Vandaag vliegen we vanuit Denpasar naar Makassar op Sulawesi. Bij aankomst op de luchthaven Hasanuddin rijden we verder door naar Rantepao, Toraja. Een mooie rit met diverse interessante stops onderweg. Lunch wordt geserveerd in een visrestaurant in Pare Pare. In de namiddag een koffiestop op de Puncak tegenover de “Erotische” berg. Laat in de namiddag aankomst in Rantepao, TanahToraja.

Dag 16: RANTEPAO
Na het ontbijt gaan we de gehele dag op ontdekking door Toraja. We beginnen met een bezoek aan Lemo, waar de rijen tau-tau’s op de balkons voor de graven staan. Vervolgens een bezoek aan Londa, waar de doden nog steeds met groots ceremonieel worden bijgezet. Lunch in een lokaal restaurant. Ook brengen we vandaag een bezoek aan KeteKesu, niet alleen bekend vanwege zijn mooie Tongkonan en rijstschuren maar ook om zijn Toraja houtsnijwerk.
Indien mogelijk bezoeken we een begrafenis plechtigheid.

Dag 17: RANTEPAO
Vandaag gaat de tocht naar een ander stukje Toraja, Batutumonga, zeer geschikt om een wandeling te maken. Prachtige vergezichten over Rantepao en omgeving. De lunch wordt hier geserveerd. In de namiddag terug naar beneden, te voet of per minibus.

Dag 18: RANTEPAO - MAKASSAR – BALI
In de morgen verlaten we TanahToraja richting Makassar. De lunch wordt terug in Pare Pare genuttigd. In de namiddag aankomst in de luchthaven voor de vlucht naar Denpasar. Aankomst in de vroege avond en transfer naar het hotel.

Dag 19: BALI
Vandaag is het een vrije dag dat u zelf kunt invullen.

Dag 20: DENPASAR – KUALA LUMPUR
In de late namiddag terugvlucht vanuit Denpasar met een transit in Kuala Lumpur naar Europa.

Dag 21:BRUSSEL
In de vroege ochtend aankomst en transfer naar Brussel, einde van deze groepsreis Indonesië.

TECHNISCHE INFORMATIE

DATA:
16/03/2019 t/m 05/04/2019
01/06/2019 t/m 21/06/2019

PRIJS: 21 dagen: vanaf 3.350 € (prijs onder voorbehoud)

DEELNEMERS : gemengde groep van minimum 8 - maximum 12 personen

DEZE PRIJS OMVAT:

 • de intercontinentale en lokale vluchten volgens het programma
 • transfers vermeld in het programma
 • de excursies voorzien in het programma per bus, jeep en boot
 • logies en continentaal ontbijt in 4-sterren en toeristenklassehotels op basis van 2-persoonskamers met stortbad
 • alle ingangsgelden voor geplande bezoeken
 • de diensten van de lokale gidsen
 • de diensten van de gespecialiseerde Belgische gids
 • de luchthaventaksen bij vertrek

OMVAT NIET:

 • transfer Brussel – Amsterdam heen en terug
 • de maaltijden ± Euro 200,-
 • de persoonlijke uitgaven zoals souvenirs, drank enz.
 • indien single gewenst
 • de annulatieverzekering
 • visum bij aankomst (25 €)

VERZEKERINGEN:
Een annulatie- en bijstandsverzekering is niet inbegrepen in de prijs maar kan wel bij ons gereserveerd worden. Contacteer voor meer details ons kantoor.
De annuleringsvoorwaarden vindt U in de algemene voorwaarden van Oceanic Expeditions.

PROGRAMMAWIJZIGINGEN:
Niet te voorziene omstandigheden, vertragingen bij transporten of andere oorzaken buiten onze wil om kunnen tot programmawijzigingen of verschuivingen in de dagindeling leiden.

VOORBEREIDENDE VERGADERING GROEPSREIS INDONESIË :
Minstens één maand voor de afreis wordt een voorbereidende vergadering gehouden met alle deelnemers. De praktische uitrusting en alle mogelijke aspecten van de reis worden er besproken.

OVERNACHTINGEN:
We overnachten in sfeervolle 4* en toeristenklassehotels op basis van 2-persoonskamers met stortbad en WC op de kamer.

Indonesië, omgeving van Rantepao - begrafenisfeest, SulawesiIndonesië, omgeving van Rantepao - begrafenisfeest, SulawesiIndonesië, omgeving van Rantepao - begrafenisfeest, SulawesiIndonesië, omgeving van Rantepao - begrafenisfeest, SulawesiIndonesië, omgeving van Rantepao - begrafenisfeest, SulawesiIndonesië, omgeving van Rantepao, SulawesiIndonesië, omgeving van Rantepao, SulawesiIndonesië, omgeving van Rantepao, SulawesiIndonesië, Toraja huizen, SulawesiIndonesië, trouwfeest - BaliIndonesië, die makaak heeft ook dorst - BaliIndonesië, Tanah Lot temple op BaliIndonesië, krematie op BaliIndonesië, Barong dans op BaliIndonesië, voorbereiding voor de Barong dans op BaliGroepsreis Indonesië: Java, Bali en Sulawesi16Indonesië, trouwfeest op BaliIndonesië, temple feest op BaliIndonesië, temple feest op BaliIndonesië, temple feest op BaliIndonësië, bezoek koffiefabriek- Oost JavaGroepsreis Indonesië: Java, Bali en Sulawesi22Indonesië, een van onze hotels op JavaIndonesië, schilpadden op het strand van Sukamade - Oost JavaIndonesië, schilpadden op het strand van Sukamade - Oost JavaGroepsreis Indonesië: Java, Bali en Sulawesi26Indonesië, Op weg naar Sukamade N.P. - Oost JavaIndonesië, Kawah Ijeng krater - Oost JavaIndonesië, neushoornvogel in Sukamade - Oost JavaIndonesië, wandeling naar waterval in omgeving van Malang - Oost JavaIndonesië, wandeling naar waterval in omgeving van Malang - Oost JavaIndonesië, Bromokrater - Oost JavaIndonesië, Bromokrater - Oost JavaIndonesië, rijst oosten op JavaGroepsreis Indonesië: Java, Bali en Sulawesi35Indonesië, Sukuh temple in Oost JavaIndonesië, Sukuh temple in Oost JavaIndonesië, Prambanan temple in YogyakartaIndonesië, Prambanan temple in YogyakartaIndonesië, lokale dessert in ons hotelIndonesië, buffet in ons hotel in YogyakartaIndonesië, Borobudur temple in YogyakartaIndonesië, Borobudur temple in YogyakartaIndonesië, paleiswachters in het kraton van YogyakartaIndonesië, ons hotel in YogyakartaIndonesië, ons hotel in Yogyakarta
vanaf 3350 euro

Meer info over 'Groepsreis Indonesië: Java, Bali en Sulawesi'

  captcha

  (*) = verplichte velden