Groepsreis Madagascar

details
photos
gelijkaardig

Groepsreis Madagascar

Avontuur in Madagascar: ontdek het avontuur

Madagascar heeft zijn naam te danken aan de fauna en flora die nergens anders ter wereld voorkomt.

De geschiedenis en de hieruit voorkomende 18 verschillende etnische bevolkingsgroepen hebben ervoor gezorgd dat er in het hoogland veel landbouw wordt bedreven. U doorkruist terrasvormige rijstvelden en een rit met een “pousse-pousse” taxi geeft U het gevoel dat het land de verste poort vormt tot het Aziatische Continent.

Een mengeling van Afrikaanse en Aziatische culturen. Een grote verscheidenheid aan landschappen vanwege de vele microklimaten. De talloze geheimen die de natuur hier nog dient prijs te geven. Dit alles zijn hoogtepunten die weinig landen kunnen bieden.

De endemische dieren en planten, de legenden en verhalen van de Madagask maken deel uit van dit mysterieus en geïsoleerd eiland Madagaskar.

Ontdek dit allemaal samen met onze ervaren gids tijdens deze kleine groepsreis door Madagaskar.

REISBESCHRIJVING

DAG 01: PARIJS – ANTANANARIVO (TANA)

In de morgen vertrekken we met een rechtstreekse vlucht vanuit Parijs naar Tana (Antananarivo), de hoofdstad van Madagascar. We komen in de late avond in de International Airport van Tana aan en na immigratie, douane en het oppikken van de bagage worden we door onze chauffeur verwelkomd en naar het hotel gebracht voor een welverdiende nachtrust. Het hotel ligt op 15 min van de luchthaven. We logeren in Gassy Country house hotel (BB)

DAG 02: TANA -ANTSIRABE: 169 km (+/- 3u)

Na het ontbijt vertrekken we naar Antsirabe. De eerste etappe van de reis brengt ons door het hoogland. Het is een landschap van rijstterrassen op de flanken van de heuvels, aangelegde kanaaltjes voor de irrigatie, helemaal beneden riviertjes in de valleien... precies Azië in Madagascar. Niet zo verwonderlijk, want de oorsprong van een groot deel van het eiland zelf en van de bevolking ligt in de Indonesische archipel! Eerste halte is Ambatolampy, een landbouwer stad waar ook aluminium verwerkt wordt. We bezoeken een atelier waar ketels gemaakt worden. Twee uur later komen we aan in Antsirabe. Na de check in kunnen we meteen de stad verkennen, de kleine straatjes, de pousse-pousses, de riksja's van Madagascar. Er zijn heel wat bedrijfjes die uit blikjes allerhande miniatuurtjes vervaardigen: pousse-pousses, fietsjes, autootjes; in een ander atelier worden zeboehoorns omgevormd tot decoratiestukken. Antsirabe werd in 1856 door Noren gesticht. Het is een elegante stad met heel leuke kleine villa's, aangename avenues en een pittoreske markt. Het klimaat is er zacht en koel, het is een aantrekkelijke plek in Madagascar waar heel veel Europese expats zich thuis voelen. Antsirabe is ook bekend voor de bewerking van edel- en halfedelstenen.
We logeren in LE ROYAL PALACE (B&B)

DAG 03: ANTSIRABE – MIANDRIVAZO: 220 km (+/- 3 u)

Na het ontbijt rijden we richting Miandrivazo, eerst nog door het hoogland met zijn korenvelden, groenteakkers, maïsteelt en rijstterrassen. Daarna dwarsen we geërodeerde heuvels met grote kuilen die “lavaka” worden genoemd. Langzaam verlaten we het hoogland en bevinden wij ons nu in het westen van het land met zijn uitgestrekte plateaus en vlaktes. We komen hier rond de middag aan Na de lunch gaan we op verkenning in de stad
Overnachting in Princesse Tsiribihina (B&B).

DAG 04: MIANDRIVAZO – MORONDAVA: 263 km (+/- 5 u)

Na het ontbijt rijden we richting Morondava. We rijden terug door afwisselende landschappen bestaande uit meren, savanne en we zien de eerste palmbomen verschijnen. We rijden door een van de mooiste gebieden, bezaaid met rijstvelden en prachtige baobab bomen. We komen in Morondava in de vroege namiddag aan waar we inchecken in ons hotel. Vroeger was de streek van Morondava het centrum van het Sakalava-koninkrijk. Ook hier is de rijstteelt belangrijk en aan de kust zijn er ettelijke badplaatsen. De stad heeft iets kosmopolitisch. Ons hotel is aan het strand gelegen. Uitstekend uitgangspunt om een wandeling op het strand te maken.
Overnachting in Le Renala au Sable D’Or hotel (B&B).

DAG 05: MORONDAVA – BEKOPAKA: 210 km (+/-8 u)

Na het ontbijt rijden we door dit droge en rode land met baobab bossen richting Belo. Rond de middag komen we aan in Tsimafana waar de veerpont ons naar Belo brengt. Hier zullen we in een lokaal restaurant lunchen. Wat ze hier voor ons klaarmaken is onvoorstelbaar. Vanaf hier is het nog 4 uur naar Bekopaka. Een heel mooie tocht door deze dorre en onherbergzame uithoek van Madagascar. Aankomst in Bekopaka omstreeks 18.00 uur. Net voor aankomst moeten we de Manambolo rivier oversteken. Weer een echte belevenis.
Overnachting in Le Soleil Des Tsingy (B&B).

DAG 06: BEKOPAKA – GRAND TSINGY

Na het ontbijt exploreren we het beschermd gebied “Tsingy de Bemaraha” (Le Grand Tsingy) ten westen van Antsalova. Het massief van Bemaraha is Werelderfgoed en bestaat uit puntige en vlijmscherpe karst formaties die heel vreemd en onwezenlijk lijken. In de diepe kloven van het karst massief is er wat begroeiing van droge struiken en vetplanten, dwergbaobabs en andere inheemse plantensoorten. En wat de fauna betreft vinden we in de Tsingy maar liefst 5 kameleonsoorten, 53 vogelsoorten en 7 lemuren waaronder de knappe, elegante sifaka!
Overnachting in Le Soleil Des Tsingy (B&B).

DAG 07: BEKOPAKA – MORONDAVA: 210 km (+-/ 8 u)

Na het ontbijt, terugkeer naar Morondava. Natuurlijk maken we terug een stop in Belo voor een heerlijke lunch. Het is echt een 5* restaurant. We houden zeker halt bij de onvoorstelbaar mooie “Avenue des Baobabs”, zeker bij zonsondergang is dit een onvergetelijk zicht!
Overnachting in hotel Kimony Resort (B&B)

DAG 08: MORONDAVA – MANJA: 220 km (+/8 u)

Na het ontbijt rijden over de stoffige piste, door de vlakke savanne met her en der wat droge struiken, graftombes en dorpjes van de Sakalava-bevolking. Regelmatig moeten we door rivieren rijden waar we het echte Afrika ervaren in deze prachtige afgelegen gebieden.
Overnachting in Kanto hotel (B&B)

DAG 09: MANJA – MOROMBE: 160 km (+/- 4u)

Na het ontbijt rijden we terug richting de kust. Tijdens deze rit zullen we ook regelmatig stoppen om foto’s te maken van het landschap. We komen rond de middag aan zodat we nog volop van de omgeving kunnen genieten.
Overnachting in Chez Kathia, gelegen aan het strand (B&B)

DAG 10: MOROMBE – ANDRAVONA

Na het ontbijt zetten we zuidwaarts koers langs de straat van Mozambique naar Andravona. We rijden door de zandwoestijn waar het gebrek aan zoet water een probleem is voor de lokale bevolking. De enige vegetatie bestaat uit stekelige doornstruiken, cactussen etc. Langs de kust groeit er mangrove en liggen er Vezo-dorpen. De Vezo zijn vissers; met hun krakkemikkige prauwtjes gaan ze dagelijks twee keer op zee en bij hun terugkeer proberen hun vrouwen en kinderen de vangst te verkopen in Tuléar. Aankomst in ons paradijselijk verblijf in de late middag. Hier zal je echt niet meer weg willen, zo mooi is het hier.
Overnachting in Mikea Lodge (B&B).

DAG 11 en 12: ANDRAVONA

Vandaag is een rustdag om volop van dit paradijs te kunnen genieten. Mikea Lodge: ergens ten noorden van Salary, goed gelegen in het hart van Manohisoa, tussen twee buitengewone plaatsen, Mikea National Park en één van de mooiste lagunes in de wereld. Mikea Lodge met zijn 10 charmante bungalows (tenten) verspreid over een spierwit ongerept strand omspoeld door de smaragdgroene zee. Deze uitzonderlijke site, met haar schoonheid, zal je nog lang in het geheugen blijven hangen.
Voor degene die willen gaan vissen of dolfijne spotten is dit hier de perfecte plaats. Of op stap gaan om de Mikea nomaden in het natuurpark te gaan opzoeken behoort ook tot de mogelijkheid. Dit zijn twee van de verschillende opties die mogelijk zijn. Dit is ter plaatse te regelen en te betalen.
Overnachting in Mikea Lodge (B&B).

DAG 13: ANDRAVONA – RANOHIRA (ISALO): 350 km (+/-8 uur)

Na het ontbijt gaat onze rit vandaag naar Isalo, weer het binnenland in van Madagascar. Het is het gebied van de Mahafaly. Op onze tocht passeren we langs vele monumentale graftombes die kleurrijk gedecoreerd zijn. We rijden ook door Zombitse, een natuurgebied dat de overgang is van de desolate, dorre semi-woestijn naar de imposante kleirotsformaties van Isalo. Aankomst in de late namiddag.
Verblijf in het Satrana Lodge (B&B)

DAG 14: ISALO National Park

Dagexcursie in het wonderlijke Isalo nationaal park, tot aan de “piscine naturelle”. Isalo is befaamd om zijn vreemde geologische formaties: Door regen en wind zijn de kleirotsen geërodeerd tot de meest bizarre beeldhouwwerken. Hier begraven de mensen van de Bura-gemeenschap hun doden. Met wat geluk kunnen we de catta-lemuur spotten. Er zal tijdens deze dagtocht een heerlijk picknick voor ons klaargemaakt worden. Omstreeks 16.30u begeven we ons naar "La Fenêtre Naturelle" om er de weergaloze zonsondergang te bewonderen. De gaten in de rotsen lijken als vensters voor de wegkwijnende zon.
Overnachting in Satrana Lodge ( B&B).

DAG 15: RANOHIRA (ISALO) – FIANARANTSOA: 310 km (+/- 6u)

Pal noord gaat de tocht vandaag naar Fianarantsoa. We kruisen de Andrigitra bergketen, met zijn monumentale rotsen. In de rotsspleten vonden de Betsileo en Bara hun toevlucht om te ontkomen aan de opmars van de Merina-stam. Het is ook de overgang tussen het warme zuiden en het frisse, groene hoogland. En uiteraard verandert het landschap gestaag. Onderweg bezoeken we het privépark Anja, dat aangelegd is door de dorpelingen en met de inkomsten financieren ze schooltjes en dispensaria. Verderop komen we in Ambavalao, bekend om het ambachtelijk papier dat er gemaakt wordt (Antemeiro-papier), een traditie in het stadje. Daarvoor wordt de schors van de Avoha, een endemische boom, gebruikt. Hierna rijden we verder naar Fianarantsoa, waar we in de late namiddag aankomen.
Overnachting in Karibo hotel ( B&B)

DAG 16: FIANARANTSOA – RANOMAFANA 60 KM (+/- 1u)

Na het het ontbijt hebben we een korte rit tot aan de ingang van het park. We brengen ongeveer vijf uur door in het regenwoud van Ranomafana, als nationaal park erkend in 1991. Onze gidsen zijn doorgewinterde specialisten die ons op het spoor brengen van een twaalftal lemuren soorten in het park. Lemuren zijn halfapen en komen alléén in Madagascar voor. Totnogtoe zijn er ruim dertig soorten ontdekt in heel het land en elke soort heeft zijn eigen biotoop en dus een bepaalde regio. Er zijn dwerg muurtjes, zo groot als een muis (en toch mensaapjes) en andere exemplaren die ruim een meter groot zijn. Onlangs is wéér een nieuwe soort ontdekt in Ranomafana die “lemuur met de gouden vacht” werd genoemd. Daarnaast zijn er honderd vogelsoorten, tientallen reptielen (waaronder minuscule kameleons), vlinders en endemische insecten in het park.
Vrije middag: je kan relaxen, maar ook het dorp Ranomafana verkennen. Overnachting in Centrest hotel (B&B).

DAG 17: RANOMAFANA – AMBOSITRA

Na het ontbijt rijden we naar Ambositra. We rijden verder over het centraal plateau en we kunnen weer de rijstterrassen en de dorpjes bekijken. We pauzeren even in Ambositra waar we artisanaal werk van de Zafimaniry ontdekken. Er zijn ook enkele ateliers met beeldhouw- en inlegwerk.
Overnachting in hotel Artisan (B&B).

DAG 18: AMBOSITRA - ANTSIRABE – ANTANANARIVO: 260 km (+/- 5 u)

Na het ontbijt rijden we naar de hoofdstad Tana. Maar vooraleer we onze tocht aanvatten bezoeken we nog enkel ateliers waar we prachtig handwerk kunnen bewonderen. We rijden terug langs prachtige rijstvelden en eucalyptus wouden om vervolgens Tana te bereiken.
Overnachten in Gassy country House

DAG 19: ANTANANARIVO – ANDASIBE: 145 km ( +/- 3 u)

Na het ontbijt rijden we naar Andasibe, richting oosten waar we drie uur later Andasibe bereiken. Stilaan dalen af van het hoogland met de heuvels en rijstterrassen af en bereiken we het bosrijk vochtig deel van oostelijk Madagascar. Veel woud en meren hier. We brengen een bezoekje aan het privépark Pyereras waar we kennis maken met vele soorten kameleons en andere reptielen en ook enkele lemur soorten. In de late middag bereiken we Andasibe. Bij het vallen van de avond maken we ons klaar voor een “nachtsafari”: een fikse wandeling in het regenwoud om nacht lemuren en andere soorten nachtdieren te spotten.
Overnachten in Andasibe hotel

DAG 20: PARC NATIONAL ANDASIBE

's Morgens gaan we vier uur lang op stap in de “Réserve Spéciale d'Andasibe” om de indri-indri te ontdekken. Het is de grootste lemuren soort, ruim één meter groot, met zwart-witte pels als een panda en zonder staart. Hij huilt als een baby. Vrijwel alle fauna en flora in het 810 hectare groot park is puur endemisch. Voorts kan je ook een Betsimisaraka-dorp bezoeken, de op één na grootste etnische groep van Madagascar. In het privépark Vakoma kunnen we van heel dichtbij diverse lemuren bekijken.
Overnachting in hotel Andasibe (B&B)

DAG 21: ANDASIBE – TANA - PARIJS

Na het ontbijt vertrekken we richting Tana waar we nog voor de tijd de rest over een kamer kunnen beschikken om os voor de aanvang van onze vlucht nog kunnen verfrissen en klaarmaken.

DAG 22: PARIJS - BRUSSEL

Aankomst in de luchthaven van Parijs en transfer met de trein naar Brussel. Einde van een onvergetelijk avontuur.

TECHNISCHE INFORMATIE

D A T A:

 • 27/04/2019 – 17/05/2019

PRIJS: vanaf 3.670 € (prijs onder voorbehoud)

DEELNEMERS: gemengde groep van minimum 8 en maximum 12 personen

DEZE PRIJS OMVAT:

 •  de intercontinentale en lokale vluchten volgens het programma
 • transfers vermeld in het programma
 • de excursies voorzien in het programma per 4 X 4 en minibus
 • logies met ontbijt in speciaal uitgezochte hotels op basis van 2-persoonskamers
 • alle toegangsgelden voor geplande bezoeken
 • de diensten van de lokale gidsen
 • de diensten van de Belgische gids
 • alle lokale- en luchthaven taken

OMVAT NIET:

 • transfer Brussel – Parijs heen en terug
 • de dranken en alle maaltijden
 • persoonlijke uitgaven (souvenirs enz...)
 • indien single gewenst, toeslag 595 € ter plaatse aan de gids te betalen
 • de annulatieverzekering
 • de bijstandsverzekering

VERZEKERINGEN:

Een annulatie- en bijstandsverzekering is niet inbegrepen in de prijs maar kan wel bij ons gereserveerd worden. Contacteer voor meer details ons kantoor.

PROGRAMMAWIJZIGINGEN:

Niet te voorziene omstandigheden, vertragingen bij transporten of andere oorzaken buiten onze wil om kunnen tot programmawijzigingen of verschuivingen in de dagindeling leiden.

Deze reis wordt begeleid door Jean Pierre De Busschere.

Ook Kenia en Ethiopië zijn een van de lievelings bestemmingen in Afrika van onze gids.

 

Madagascar, onderweg naar Ranomafana N.P.Lemur op MadagascarMadagascar, common brown lemurMadagascar, Diademed SifakaMadagascar, Zwart-witte vari of bonte makiMadagascar, in het regenwoud van RanomafanaMadagascar, in het regenwoud van RanomafanaMadagascar, pousse-pousse is een veelgebruikt vervoermiddel in de steden.Madagascar: piste in het westen van MadagascarMadagascar, zicht in het stadje AmbavalaoMadagascar, Isalo National ParkMadagascar, Isalo National ParkMadagascar, twee derde van alle kameleons zijn hier te vindenMadagascar, stekelige staart leguaan MadagascarMadagascar, het raam van IsaloMadagascar, ons verblijf in IsaloMadagascar, ons verblijf in IsaloMadagascar, zwarte Wouw, een van de vele vogelsoorten die Madagascar telt.Madagascar, onderweg langs de Westkust van MadagascarMadagascar, onderweg naar MorondavaMadagascar, onderweg naar MorondavaMadagascar, op het strand van Belo sur MerMadagascar, Een van de vele bloemen die op Madagascar voorkomen.Madagascar, prachtige Baobab onderweg naar MikeaMadagascar, Dolfijnen voor de kust van MikeaMadagascar, Boottocht voor de kust van MikeaMadagascar, Kleine krab op het prachtige strand van Mikea,.Madagascar, Avenue des BaobabsMadagascar, Avenue des BaobabsMadagascar, zicht buiten de stad TanaMadagascar, hotel in TanaMadagascar, Antanananrivo
Vanaf 3670 euro

Meer info over 'Groepsreis Madagascar'

  captcha

  (*) = verplichte velden