GROEPSREIS INDONESIE : KLEINE SUNDA – EILAND

details
photos
gelijkaardig

GROEPSREIS INDONESIE : KLEINE SUNDA – EILAND

GROEPSREIS INDONESIE :

Een eilandengroep die als de staart van een komeet aan het duo Java-Sumatra ligt aangeplakt. De eilanden zijn klein, vulkanisch en onderling erg verschillend. Onverwachte kleurschakeringen en vreemde dier- en bloemsoorten geven uitdrukking aan natuurs gekste, maar meest geïnspireerde grillen. Grillen die ook bij de mens een eigenzinnige levenswijze hebben uitgelokt.

Sumba met zijn authentieke dorpen en bontgekleurde vogels die de diepgroene jungle als het ware betoveren. Traditionele gebruiken zijn hier nog volop aanwezig en spelen nog een grote rol in de dorpsgemeenschappen. De dorpen met hun unieke bouwstijl zijn daar een stille getuige van. De wereldbekende ikat stoffen vanuit Sumba zijn van ongekende kwaliteit.

De prehistorische reuzevaranen op Komodo, eigenzinnig hersenspinsel van de natuur. De lokale bevolking noemt ze de landkrokodillen. Met hun enorme klauwen en hun grote muil kunnen ze zelfs een hert verscheuren. Ze kunnen een lengte van wel 3 meter innemen en wegen soms wel 150 kg. Deze unieke dieren komen alleen nog op de Komodo eilanden voor en nergens anders ter wereld.

De orchideeënweelde op Flores. Niet voor niets noemden de Spanjaarden Flores het bloemen eiland. De prachtige rijstterrassen die als kleurenpaletten over de bergen heen liggen zijn een uniek schouwspel voor het oog. En tot slot, de drie changeantkleurige kratermeren van de Kelimutu vulkaan: een stille symfonie van zwart, groen en melkgroen water dat op sommige tijdstippen als bij toverslag door de kraterwerking van kleur verandert.

We sluiten deze reis af met enkele dagen op het godeneiland Bali. We gaan op verkenning in minder bezochte plaatsen van het eiland. Kortom dit wordt een ongewone reis met vele facetten.

 

REISBESCHRIJVING

DAG 01:AMSTERDAM – DENPASAR
Vertrek vanuit Amsterdam met transit in Kuala Lumpur, naar Denpasar (Bali).
DAG 02:DENPASAR
Tegen de middag aankomst te Denpasar. Transfer naar het hotel; rest van de dag vrij om te acclimatiseren.
DAG 03:DENPASAR –LABUAN BAJO

In de morgen rijden we naar de luchthaven voor de vlucht naar Labuan Bajo.Labuan-Bajo, ligt op het westelijk deel van het eiland Flores.
De naam "Flores" is afkomstig van de Portugezen, die het “Cabas das Flores”, “eiland der bloemen” noemden. Eeuwen geleden vestigden zich hier Portugezen die er het christendom introduceerden.
Na het inchecken en middagmaal kunnen we tot rust komen op het strand van het hotel. In zee of in het zwembad afkoelen en ons aan het tijdsverschil aanpasssen.
DAG 04:LABUAN BAJO – RINCA

Na het ontbijt schepen we in op een schoener (boot) die we speciaal voor ons groepje afhuren om naar één van deKomodo eilanden te varen. De oversteek kan 3 uren duren, afhankelijk van de windrichting en de stroming. Het is de enige plaats ter wereld waar de Komodo-varaan voorkomt, wiens voorouders tot de sauriërs behoorden. Deze reusach¬tige hagedis wordt tot drie meter lang en kan tot 150 kg wegen. Het is een vleesetende varaan die met zijn staart rake klappen kan uit¬delen. De Komodo-varaan voedt zich met wilde zwijnen, herten en ander wild dat op het eiland voorkomt.
We bezoeken het eiland Rinca waar we aan wal gaan om de varanen te observeren. Het is een enige ervaring wanneer we oog in oog met deze dieren komen te staan. De Komodo-eilanden zijn zeer ruw en dor. Na een prachtige wandeling op het eiland verlaten we Rincaom te gaan snorkelen en genieten van de prachtige koraalriffen in de buurt van de eilanden. Vervolgens varen we terug naar LabuanBajo en genieten van een heerlijk avondmaal in het hotel terwijl we nog nagenieten van deze mooie dag.
DAG 05:LABUAN BAJO
Na de middag gaan we op stap in de omgeving van Labuan Bajo met mooie uitzichtpunten, Batu Cermin (de Mirror Stone Cave). Sunset. Hierna eten we in de Paradise Bar en vervolgens terug naar ons hotel voor een welverdiende nachtrust.
DAG 06:LABUAN BAJO - RUTENG

We verlaten in de morgen LabuanBajo en rijden via prachtige landschappen naar Ruting. Onderweg zullen we regelmatig stoppen om het leven in de dorpjes te zien. De rijstvelden zijn hier uniek en in stervorm.
DAG 07:RUTENG

Vandaag gaan we op verkenning in de omgeving van Ruting om er de traditionele dorpjes te bezoeken. Zo kunnen we het verschil zien tussen de dorpen op Sumba en Flores.
DAG 08: RUTENG – BAJAWA
Op ontdekking in de omgeving van Ruteng, waar in de verschillende dorpen de vrouwen sarongs weven. Onderweg naar Bajawa genieten we van mooie panorama's, in de bergen en op de sawahs (rijstvelden).
DAG 09:BAJAWA
Vandaag brengen we de dag in de omgeving van Bajawa door. Bajawa is één van de meest traditionele plaatsen op Flores en bekend om haar natuurschoon. In de bergen leven de Ngaga's. In de koloniale tijd noemden de Nederlanders deze mensen de Rokka's, naar de oude naam voor de hoogste berg in het omliggende gebied. De Ngaga's beweren afkomstig te zijn van Java en zich hier rond de 17de eeuw te hebben gevestigd.
DAG 10:BAJAWA – RIUNG
Na het ontbijt rijden we naar de zuidkust van het eiland. We rijden terug door prachtige landschappen zodat we regelmatig kunnen stoppen om enkele mooie foto’s te maken. We overnachten in Riung.
DAG 11: RIUNG
Gewapend met snorkel en duikbril gaan we vandaag de onderwaterwereld in de buurt van Riung bewonderen. Deze riffen zijn één van de mooiste onderwater tuinen. Hier snorkelen is als het ware een onderwater film van Costeau zelf beleven. In de late namiddag keren we moe maar tevreden terug naar ons hotel om er de nacht door te brengen.
DAG 12: RIUNG – MONI

Na het ontbijt verlaten we dit stukje paradijs per bus met als bestemming de Kelimutu vulkaan. Deze busrit voert ons terug door prachtige natuurstukken. Bovenop de top van deze vulkaan krijgen we een prachtig uitzicht op de driekleurige kratermeren: zwart, groen en zeer lichtgroen.
Deze kleuren kunnen veranderen naargelang de soorten mineralen die vrijkomen door de kraterwerking. Hier zullen we in het dorpje Moni de nacht doorbrengen om ‘s morgens vroeg de zonsopgang op de krater te kunnen zien.
DAG 13:MONI – MAUMERE
Na het schouwspel van de natuur gezien te hebben, dalen we terug af naar het dorpje Moni. We pakken onze spullen in en rijden verder richting Maumere. Onderweg zullen we regelmatig in verschillende dorpen stoppen. Tegen het einde van de namiddag, aankomst in Maumere en transfer naar het hotel.
DAG 14:MAUMERE - WAIKABUBAK OP SUMBA
Vanuit Maumere vliegen we naar Sumba, een mooi eiland met een eigen cultuur, dat nog nauwelijks aangetast is door invloeden van buitenaf.
De mannen lopen er in een korte sarong, die aan een short doet denken. Ze dragen steeds lange messen bij zich.
De vrouwen kleden zich in een lange kain (stuk stof) met ontbloot bovenlichaam. Vele vrouwen zijn nog sterk getatoeëerd. Overleden familieleden worden midden in de dorpskern begraven.

Vanuit de luchthaven “Tambolaka”, rijden we naar Waikabubak waar we onze intrek nemen in het hotel. Na de lunch, te voet op verkenning in Waikabubak. We bezoeken het dorpje Tarung dat uit 33 traditionele huizen bestaat die tegen een heuvel zijn gebouwd rond enkele eenvoudige graftomben. Tarung is het spirituele centrum van gans Sumba. Het is in dit dorpje dat ieder jaar de priesters de wulapadu-ceremonie inwijden.
DAG 15:WAIKABUBAK – KODI
De dag begint met een rit naar Kodi district, aan de westkust. Onderweg stoppen we in het Tambolaka en Waimangura dorp. We bezoeken hier enkele traditionele dorpen waaronder Ratenegaro en Pronobaroro. Deze dorpen zijn gelegen op een heuvel met prachtig uitzicht op de mooie stranden van Sumba. De dorpen in het westen zijn totaal anders gebouwd dan deze in het noorden van het eiland. Hier kan je de hoogste daken zien en de grootste tombes. Deze dorpen bezoeken is een onvergetelijke belevenis. We picknicken onderweg.
DAG 16:WAIKABUBAK – LAMBOYA - WAIKABUBAK
Na het ontbijt gaan we op exploratie in het zuiden van Waikabubak waar we prachtige vergezichten hebben er mooie traditionele dorpen. We rijden verder naar Marosibeach. We picknicken op het strand. Hier kunnen we voor diegene die willen in deze prachtige baai zwemmen. Na dit alles rijden terug naar ons hotel.
DAG 17:WAIKABUBAK – WAINGAPU

Na het ontbijt rijden we verder richting Waingapu. Onderweg zullen we verschillende stops maken. In de omgeving van Anakalang zullen we zeker enkele dorpjes bezoeken. Hier bevinden zich de mooiste graftombes van het eiland. Het dorpje Pasunga springt eruit met een indrukwekkende rij graftombes die op een kunstige manier zijn uitgehouwen. De enorme stenen zijn reeds van op de weg zichtbaar.
Wanneer er nog tijd over is, zullen we verschillende dorpjes in de omgeving van Waingapu bezoeken. Het dorpje Prainatang is prachtig gelegen op een heuvel met een wijds zicht over de omgeving. Hier kunnen we traditionele huizen van Oost Sumba bewonderen. Overnachten in Waingapu.

DAG 18: WAINGAPU – BALI
Deze morgen verlaten we dit paradijselijke eiland om het voor een ander paradijs om te ruilen. Aankomst in de luchthaven van Denpasar en transfer naar het hotel. Rest van de dag vrij om op eigen houtje in Sanur op verkenning te gaan of van het zwembad te genieten.
DAG 19: BALI

Vrije dag, die we naar eigen zin kunnen opvullen.
DAG 20: DENPASAR – AMSTERDAM
Deze morgen gebruiken we om alles een beetje op zijn plaats te steken voor de terugvlucht naar Europa. In de namiddag vliegen we vanuit Denpasar naar Kuala Lumpur om van daaruit in te schepen op de vlucht naar een Europese luchthaven.
DAG 21:Aankomst te Amsterdam
Transfer naar Brussel en einde van deze groepsreis Indonesie .

TECHNISCHE INFORMATIE

D A T A: 17/11/2018 t/m 07/12/2018 – 21 dagen
DEELNEMERS: gemengde groepen van minimum 8 - maximum 12 personen
P R I J S:  vanaf 3.335 € (onder voorbehoud)
DEZE PRIJS OMVAT:
 de intercontinentale en lokale vluchten volgens het programma
 transfers vermeld in het programma
 de excursies voorzien in het programma per bus en per boot
 logies en ontbijt in eenvoudige accommodatie op basis van 2-persoonskamers (te delen)
 alle ingangsgelden voor geplande bezoeken
 de diensten van de lokale gidsen
 de diensten van de gespecialiseerde Belgische gids
 de B.T.W. en alle lokale taksen
OMVAT NIET:
 transfer Brussel – Amsterdam heen een terug
 maaltijden (ongev. € 200,-) en de persoonlijke uitgaven (souvenirs, drank ...)
 de luchthaventaksen ter plaatse (ongev. € 10,-)
 indien single gewenst, toeslag € 265,- ter plaatse aan de gids te betalen
 de annulerings- en bijstandsverzekering
 visum bij aankomst te verkrijgen (25€)
VERZEKERINGEN:
Een annulatie- en bijstandsverzekering is niet inbegrepen in de prijs maar kan wel bij ons gereserveerd worden. Contacteer voor meer details ons kantoor.
VOORBEREIDENDE VERGADERING:
Minstens één maand voor de afreis wordt een voorbereidende vergadering gehouden met alle deelnemers. De praktische uitrusting en alle mogelijke aspecten van de reis worden er besproken.
OVERNACHTINGEN:
We overnachten in sfeervolle toeristenklasse- en eenvoudige hotels op basis van 2-persoonskamers (te delen) met stortbad en WC op de kamers. Overal waar het nodig is, is er air conditioning in de kamers. Alleen wanneer we in de bergen overnachten is er geen, omdat de temperaturen er 's nachts koeler zijn. We overnachten tweemaal op een boot, die speciaal daarvoor is uitgerust.

GROEPSREIS INDONESIE : KLEINE SUNDA – EILAND1GROEPSREIS INDONESIE : KLEINE SUNDA – EILAND2GROEPSREIS INDONESIE : KLEINE SUNDA – EILAND3GROEPSREIS INDONESIE : KLEINE SUNDA – EILAND4GROEPSREIS INDONESIE : KLEINE SUNDA – EILAND5GROEPSREIS INDONESIE : KLEINE SUNDA – EILAND6GROEPSREIS INDONESIE : KLEINE SUNDA – EILAND7GROEPSREIS INDONESIE : KLEINE SUNDA – EILAND8GROEPSREIS INDONESIE : KLEINE SUNDA – EILAND9GROEPSREIS INDONESIE : KLEINE SUNDA – EILAND10GROEPSREIS INDONESIE : KLEINE SUNDA – EILAND11GROEPSREIS INDONESIE : KLEINE SUNDA – EILAND12GROEPSREIS INDONESIE : KLEINE SUNDA – EILAND13GROEPSREIS INDONESIE : KLEINE SUNDA – EILAND14GROEPSREIS INDONESIE : KLEINE SUNDA – EILAND15GROEPSREIS INDONESIE : KLEINE SUNDA – EILAND16GROEPSREIS INDONESIE : KLEINE SUNDA – EILAND17GROEPSREIS INDONESIE : KLEINE SUNDA – EILAND18GROEPSREIS INDONESIE : KLEINE SUNDA – EILAND19GROEPSREIS INDONESIE : KLEINE SUNDA – EILAND20GROEPSREIS INDONESIE : KLEINE SUNDA – EILAND21GROEPSREIS INDONESIE : KLEINE SUNDA – EILAND22GROEPSREIS INDONESIE : KLEINE SUNDA – EILAND23GROEPSREIS INDONESIE : KLEINE SUNDA – EILAND24GROEPSREIS INDONESIE : KLEINE SUNDA – EILAND25GROEPSREIS INDONESIE : KLEINE SUNDA – EILAND26GROEPSREIS INDONESIE : KLEINE SUNDA – EILAND27GROEPSREIS INDONESIE : KLEINE SUNDA – EILAND28GROEPSREIS INDONESIE : KLEINE SUNDA – EILAND29GROEPSREIS INDONESIE : KLEINE SUNDA – EILAND30GROEPSREIS INDONESIE : KLEINE SUNDA – EILAND31GROEPSREIS INDONESIE : KLEINE SUNDA – EILAND32GROEPSREIS INDONESIE : KLEINE SUNDA – EILAND33GROEPSREIS INDONESIE : KLEINE SUNDA – EILAND34GROEPSREIS INDONESIE : KLEINE SUNDA – EILAND35GROEPSREIS INDONESIE : KLEINE SUNDA – EILAND36GROEPSREIS INDONESIE : KLEINE SUNDA – EILAND37GROEPSREIS INDONESIE : KLEINE SUNDA – EILAND38GROEPSREIS INDONESIE : KLEINE SUNDA – EILAND39
vanaf 3335 euro

Meer info over 'GROEPSREIS INDONESIE : KLEINE SUNDA – EILAND'

    captcha

    (*) = verplichte velden