Mindervaliden reis Fins Lapland

details
photos
gelijkaardig

Mindervaliden reis Fins Lapland

Mindervaliden reis Fins Lapland

Dag 1: Na de heenvlucht pikken we ons minibusje op aan de luchthaven van Kittilä. We eten een hapje in een plaatselijk restaurant en rijden vervolgens naar onze gezellige chalet in de buurt van het dorpje Ylläsjärvi. We overnachten op de rand van het Nationaal Park Pallas-Yllästunturi. Dit is het tweede grootste nationaal park van Finland en heeft prachtige boreale bossen afgewisseld met hoogvenen en zoetwatermeren. In de winter worden dit witte sprookjesbossen en zijn de meren volledig dicht gevroren.

Onderweg naar onze chalet kijken we alvast regelmatig naar boven op zoek naar het noorderlicht. In deze tijd van het jaar is het al vroeg donker en kan het fenomeen dus al vroeg op de avond aan de hemel verschijnen. We installeren ons en gaan nog een tijdje op zoek naar het noorderlicht. We slapen in onze prachtige chalet met sauna. Onze verblijfplaats en uitvalsbasis voor de komende dagen.

Accommodatie :

Dag 2: Vandaag is waarschijnlijk voor jullie al een hoogtepunt van de reis. Na een stevig ontbijt gaan we naar de Husky Ranch van Juho en Hanna voor eenadembenemende tocht door sprookjesachtig, besneeuwde taiga bossen aan de rand van het Nationaal Park Pallas-Yllästunturi. De ranch is gebouwd in 1920 en het huis zelf is een van de weinige gebouwen dat werd gered tijdens de Tweede Wereldoorlog in Lapland. Het is nu een klein familiebedrijf dat zich focust op ecotoerisme en gespecialiseerd is in unieke husky-avonturen voor kleine groepen.

In deze ranch krijg je ook een kijkje in de typische arctische levensstijl. De grote wildernis begint recht voor hun deur. Als je naar het zuidoosten gaat is het volgende dorp 50 km verderop. Het grootste veengebied van Europa, Teuravuoma, ligt op slechts een paar kilometer van de ranch. De perfecte plaats voor sledetochten en jacht op het noorderlicht.

We zorgen dat we comfortabel in onze slede zitten en laten vervolgens de enthousiaste viervoeters ons 2-3 uren de pracht van het gebied tonen. Na onze unieke tocht warmen we op aan een open kampvuur en kunnen we genieten van lekkere koffie en een typische rendier maaltijd! Dit avontuur is speciaal voor ons in elkaar gestoken. We zijn vandaag de enige groep en dit maakt de tocht uniek.

Zodra de schemering valt, rijden we richting onze chalet waar we ons opmaken voor een gezellige avond. We steken de haard aan en luisteren naar het knetterende, rustgevende geluid van het vuur. Wie wil kan genieten van een sauna of een warme douche. Wij zorgen voor een heerlijk avondmaal. Wie graag meekookt, mag dat natuurlijk! We eten ons buikje rond en het weer bepaald vervolgens hoe we onze avond indelen. Bij helder weer gaan we op jacht naar het noorderlicht. Bij bewolkt weer maken we het buiten gezellig en maken we een kampvuur, we spelen gezelschapsspelletjes of we keuvelen gezellig bij de haard. Bij de eerste optie hopen we natuurlijk op een sterrenhemel vol dansend noorderlicht! In dat geval kan het laat worden! Bij hoge zonneactiviteit kan het noorderlicht soms uren zichtbaar zijn. De hoogste activiteit is er gemiddeld genomen tussen 21u en 01u. Wie een foto wil onder het noorderlicht heeft deze reis de ultieme kans. Eén van jullie begeleiders, Stijn, heeft namelijk al even ervaring in noorderlicht fotografie.

Dag 3: Vandaag gaan we op bezoek bij de rendierboerderij van Hannu. Hier krijgen we de kans om met een echte rendierherder te praten. Hij houdt immers al heel zijn leven rendieren. Zijn verhalen over het leven in Fins Lapland doen jullie gegarandeerd aan zijn lippen hangen. We hebben ook de mogelijkheid een korte rendiersledetocht te maken. We warmen op bij het knetterend vuur in een lávvu tipi-tent en eindigen met een typisch huisgemaakt gebakje en een warme kop blauwe bessensap, koffie of thee. Ook dit bezoek is privé voor onze groep. Het wordt gegarandeerd een mooie en leerrijke ervaring! In de avond rijden we, hopelijk badend in prachtig avondlicht weer naar onze uitvalsbasis. We genieten van een sauna, gezelschapsspelletje, heerlijke douche of een gezellige babbel en natuurlijk een heerlijk avondmaal. Na het diner gaan we weer op zoek naar het noorderlicht.

Dag 4: We starten de dag met een stevig ontbijt en bespreken aan tafel hoe we de laatste dag gaan invullen. We bezoeken het Pallas-Yllästunturi nationaal park waar we nog een keer kunnen genieten van de prachtige natuur. Zo kan de dag ook ingevuld worden met een korte wandeling, ijsvissen (niet inclusief), bezoek aan een dorpje of gewoon relaxen in een Finse wellness. Jullie kiezen, wij regelen! Wij zorgen onderweg ook voor de lunch. In de late namiddag rijden we terug naar onze prachtige chalet om het er een laatste keer erg gezellig te maken. Afhankelijk van het weer gaan we een laatste keer op jacht naar het noorderlicht.

Dag 5: Jammer genoeg komt er een einde aan ons avontuur in Fins lapland. We rijden na ons ontbijt naar de luchthaven van Kittilä en vliegen terug naar België. Geniet vanuit je vliegtuigraampje nog even van de prachtig besneeuwde landschappen en sla ze voor altijd op in je herinneringen.

Data :

28 Jan T/M 1 Feb 2019

Mindervaliden reis Fins Lapland

Inbegrepen:

 • Vlucht Kittilä airport heen en terug.
 • 24/24 begeleiding door begeleiders die ervaring hebben in de zorgsector.
 • Luchthaventaksen.
 • Alle overnachtingen in een prachtige chalet.
 • Vervoer met een minibus.
 • Eten (ontbijt, lunch, diner) en drank (basis).
 • Unieke aangepaste privé husky tocht
 • Uniek aangepast privé bezoek aan een echte Sami rendierboerderij
 • Ervaren begeleider (natuurfotograaf) met ervaring in reizen naar arctische gebieden en het zoeken naar het noorderlicht.
 • Enkele professionele foto's van de reis.

 

Niet inbegrepen:

 • Annulatie- en bijstandsverzekering (tenzij aangevraagd aan Oceanic Expeditions).
 • Diner eerste avond onderweg naar eerste verblijfplaats.
 • Overige dranken (alcohol, frisdranken) en persoonlijke uitgaven.
 • Optionele excursies (sneeuwscooter tocht, ijsvissen, ... )

Volg ook onze andere reizen :

https://www.oceanicexpeditions.be/thema/groepsreizen/mindervalide-reis-lofoten-noorwegen/

Nuttige info :

https://www.unelmatravel.com/fins-lapland?fbclid=IwAR0-EzO53P6Z4kRj-lSaX6c-EIfc9cIFNSMaYbYWAC3vdBYoL68Yyk0F4W0

 

 

 

 

 

 

Mindervalide reis Fins LaplandMindervalide reis Fins LaplandMindervalide reis Fins LaplandMindervalide reis Fins LaplandMindervalide reis Fins LaplandMindervalide reis Fins LaplandMindervalide reis Fins LaplandMindervalide reis Fins LaplandMindervalide reis Fins LaplandMindervalide reis Fins LaplandMindervalide reis Fins LaplandMindervalide reis Fins LaplandMindervalide reis Fins LaplandMindervalide reis Fins LaplandMindervalide reis Fins LaplandMindervalide reis Fins LaplandMindervalide reis Fins Lapland
vanaf 2300 euro

Meer info over 'Mindervaliden reis Fins Lapland'

captcha

(*) = verplichte velden