Mindervaliden reis Lofoten Noorwegen

details
photos
gelijkaardig

Mindervaliden reis Lofoten Noorwegen

Mindervaliden reis Lofoten Noorwegen

DAG 1: Na de heenvlucht pikken we ons minibusje op aan de luchthaven van Evenes. Daarna rijden we richting onze eerste verblijfplaats. Deze ligt mooi gelegen aan het meer Langevannet in het hart van Vesterålen, en binnen een uur rijden naar de Lofoten eilanden. Een ideale uitvalsbasis dus om de reis aan te vatten. Onderweg naar ons huis stoppen we aan een plaatselijk restaurantje om te dineren. Na het diner en de check-in gaan we voor een eerste keer met ons minibusje op zoek naar het noorderlicht.

Accommodatie :

DAG 2: Na het ontbijt staan jullie vol ongeduld te wachten om de Lofoten te ontdekken. Wij rijden richting Svolvaer en kronkelen langs dramatische bergpieken die loodrecht uit de zee lijken te komen. De kleurrijke vissersdorpjes en afgelegen baaien wisselen elkaar af. Besneeuwde parelwitte stranden contrasteren mooi met het turquoise, blauwe water van de Atlantische oceaan. Na elke bocht slaat het landschap je met verstomming en is een verbazende “wow” of “ooh” nooit ver weg. Onderweg stoppen wij nog even in een supermarkt om de nodige ingrediënten te kopen voor de lunch en het avondmaal. We overnachten wederom op een prachtige locatie. We koken een lekker potje voor jullie en gaan weer op zoek naar het noorderlicht.

Accommodatie :

Prachtig huis vlakbij de oceaan.

DAG 3: De dag start weer met een stevig ontbijt. Vervolgens heb je de keuze uit twee opties om de dag in te vullen. Je kan Svolvaer-centrum rustig verkennen en genieten van een mooie wandeling langs de haven. Er zijn ook leuke koffiehuisjes waar jullie de koude even van jullie kunnen afschudden. Ook een bezoek aan het historische vissersdorp Kabelvåg behoort tot de opties. Een tweede optie (niet inclusief de reissom) is een boottocht waar jullie op natuursafari gaan per vissersboot. Deze heeft als eindbestemming de Trollfjord. Een prachtige fjord gelegen tussen imposante bergtoppen. Onderweg kan je genieten van de prachtige natuur en de verfrissende, zeg maar koude, lucht opsnuiven. Ook zal je veel zee-arenden zien duiken naar het wateroppervlak. Een fenomenaal zicht! Ze worden ook wel eens “vliegende deuren” genoemd. Je zal snel ontdekken waarom. s’ Avonds maken we het gezellig in ons huisje en eten we ons buikje vol. Afhankelijk van het weer en de goesting springen we weer in ons thermisch ondergoed om op zoek te gaan naar het noorderlicht. Overnachting in hetzelfde huis als afgelopen nacht.

DAG 4: Vandaag ga je het gevoel hebben dat je op de Caraïben bent. Niet omwille van de temperatuur, wel omwille van de parelwitte stranden. We gaan op zoek naar de mooiste stranden van de archipel. We rijden richting Unstad waar, je moet het zien om het te geloven, surfers golven trotseren in arctische temperaturen. Verder bezoeken we het Haukland en Uttakleiv strand waar we een wandeling maken en luisteren naar het rustgevende geluid van de oceaan. We nemen onze lunch mee en eten onderweg op een mooie plaats. Wanneer het weer te slecht is, is er nog steeds een mogelijkheid om het viking museum te bezoeken. Wij zorgen vervolgens weer voor het avondmaal en gaan afhankelijk van het weer op zoek naar het noorderlicht. We overnachten vlakbij het Haukland strand waardoor we een goede kans hebben om het noorderlicht te spotten vanop het strand. Een unieke ervaring!

DAG 5: Vandaag gaat de route naar het zuiden van de Lofoten. Velen beschouwen dit stuk als het mooiste van de eilandengroep. De rit op zich is fantastisch en we stoppen onderweg dan ook regelmatig. Zo bezoeken we Nusfjord, een erg idyllisch vissersdorpje. Als kers op de taart volgt Reine, een sprookjesachtig en kleurrijk dorpje waar fel rode Rorbuer (vissershuisjes) het landschap tekenen. We kuieren wat rond op de kades en genieten van de rust. Later in de namiddag volgt er, mits medewerking van het weer, een prachtige zonsondergang. We rijden rustig terug naar onze verblijfplaats en gaan weer een gezellig avond tegemoet. Overnachting op dezelfde plaats als afgelopen nacht.

Accommodatie :

Ongelooflijk mooi gelegen huis vlakbij één van de mooiste stranden van de Lofoten.

DAG 6: Na een stevig ontbijt staat er een lange terugrit op het programma. We steken de Lofoten over van zuid naar noord en genieten nog een laatste keer van al het moois dat de eilanden te bieden hebben. We sluiten af met een heerlijk avondmaal en delen vol enthousiasme onze indrukken van de afgelopen week. Wie wil kan gebruik maken van de sauna en afhankelijk van het weer en de kansen op noorderlicht trekken we er weer even op uit. We overnachten op dezelfde plaats waar we de eerste nacht geslapen hebben.

DAG 7: Vandaag nemen we afscheid van één van de mooiste plekken op aarde. Jullie nemen hopelijk een rugzakje mee naar huis vol prachtige herinneringen die levenslang zullen bijblijven. Terugvlucht naar het, naar Scandinavische normen, warme België.

Data :

4 Feb T/M 10 Feb 2019

Mindervaliden reis Lofoten Noorwegen

Inbegrepen:

Vlucht Evenes airport heen en terug.

24/24 begeleiding door begeleiders die ervaring hebben in de zorgsector.

Luchthaventaksen.

Alle overnachtingen in de vermelde verblijfplaatsen.

Vervoer met een minibus.

Eten (ontbijt, lunch, diner) en drank (basis).

Ervaren begeleider (natuurfotograaf) met ervaring in reizen naar arctische

gebieden en het zoeken naar het noorderlicht.

Enkele professionele foto's van de reis.

Niet inbegrepen:

Annulatie- en bijstandsverzekering (tenzij aangevraagd aan Oceanic

Expeditions).

Diner eerste avond onderweg naar eerste verblijfplaats.

Overige dranken (alcohol, frisdranken) en persoonlijke uitgaven.

Optionele excursies (natuursafari per vissersboot)

 

Volg ook onze andere reizen :

https://www.oceanicexpeditions.be/thema/groepsreizen/mindervalide-reis-fins-lapland/N

Nuttige info :

https://www.unelmatravel.com/noorse-lofoten?fbclid=IwAR0-EzO53P6Z4kRj-lSaX6c-EIfc9cIFNSMaYbYWAC3vdBYoL68Yyk0F4W0

 

Mindervalide reis Lofoten NoorwegenMindervalide reis Lofoten NoorwegenMindervalide reis Lofoten NoorwegenMindervalide reis Lofoten NoorwegenMindervalide reis Lofoten NoorwegenMindervalide reis Lofoten NoorwegenMindervalide reis Lofoten NoorwegenMindervalide reis Lofoten NoorwegenMindervalide reis Lofoten NoorwegenMindervalide reis Lofoten NoorwegenMindervalide reis Lofoten NoorwegenMindervalide reis Lofoten NoorwegenMindervalide reis Lofoten NoorwegenMindervalide reis Lofoten NoorwegenMindervalide reis Lofoten NoorwegenMindervalide reis Lofoten NoorwegenMindervalide reis Lofoten NoorwegenMindervalide reis Lofoten NoorwegenMindervalide reis Lofoten NoorwegenMindervalide reis Lofoten NoorwegenMindervalide reis Lofoten Noorwegen
vanaf 2300 euro

Meer info over 'Mindervaliden reis Lofoten Noorwegen'

captcha

(*) = verplichte velden