Papoea Nieuw Guinea reis – The last paradise

details
photos
gelijkaardig

Papoea Nieuw Guinea reis – The last paradise

 

Papoea Nieuw Guinea reis - The last Paradise on earth

Ervaren reisbegeleider : johnny peeters

Deze Papoea Nieuw Guinea reis wordt in goede banen geleid door Johnny Peeters een echte Papua liefhebber met oog voor de hele natuur en cultuur. Daarnaast heeft hij een passie voor kunst (Oceanic Art) en grote interesse in de verschillende stammen van Papua. Johnny heeft al vele reizen naar Papua georganiseerd en begeleid zowel natuurreizen als cultuurreizen en expedities. Zijn grote doel is zijn liefde voor de natuur over te brengen en tracht om van iedere reis een top vakantie te maken. Bij dit alles zal hij de hulp hebben van een plaatselijke gids.

Programma :

Dag 1-7 Augustus 2020

Vertrek van onze vlucht vanuit Brussel naar Singapore voor onze Papoea Nieuw Guinea reis.

Dag 2-8 Augustus 2020

Vanuit Singapore vliegen we verder naar Port Moresby.

Dag 3-9 Augustus 2020

Bij aankomst op de internationale luchthaven van Port Moresby assistentie voor de transfer naar de domestic terminal voor de vlucht naar Mount Hagen bij aankomst transfer naar de Enga provincie waar we een bezoek brengen aan de Enga show, in de namiddag terug en overnachting in de Lodge/Guesthouse (TBA) (M,A).

Dag 4-10 Augustus 2020

Na het vroege ontbijt worden we naar de showterrein gebracht waar we de mogelijkheid hebben voor meerdere uren om de rest van de groepen die we gemist hebben tijdens de eerste dag te fotograferen, nadien keren we terug naar Mt Hagen en overnachting in Lodge in Mt Hagen (O,M,A).

Dag 5-11 Augustus 2020

Na het ontbijt worden we naar de luchthaven gebracht voor de vlucht van Mt Hagen naar Wewak bij aankomst transfer naar de Sepik rivier. De rit kan 5a 6 uur duren, omdat we onderweg markten en uitzichtpunten bezoeken. Aangekomen in Pagwi, stappen we aan boord van gemotoriseerde kano's en reizen we de rivier af naar het dorp Kanganamun de thuisbasis van de krokodillencultus en maken we ons klaar voor onze volgende twee nachten in het dorp, op de Sepik rivier zullen we 2 nachten doorbrengen in een basic slaapzaal (bush tribal longhouse) met beperkte bad- en toiletfaciliteiten, elke persoon heeft een matras met lakens een kussen en klamboe. Overnachting in Kanganamun Village (O,M,A).

Dag 6-12 Augustus 2020

Na het ontbijt reizen we vandaag met de kano's langs de Sepik rivier en zijn zijrivieren, we brengen ook een bezoek aan het dorp Palimbe met hun prachtige totempaal, onderweg stoppen we in de dorpen om meer te weten te komen over hun lokale manier van leven en hun Spirit huizen (Haus Tamburan) waar  rituelen en inwijdingen plaatsvinden en we proberen zoveel mogelijk dorpelingen te ontmoeten. We bezoeken Aibom Village bekend om zijn kleipottenmakers en Kamanabit dorp om de lokale mensen te zien vissen, sago maken en hun kano's te bouwen. In de namiddag keren we terug naar Kanganamun dorp we overnachten.Tijdens deze 2 dagen kunnen er wijzigen voorkomen in het programma door weersomstandigheden of evenementen dit het programma kunnen verbeteren voor de deelnemer. Overnachting in Kanganamum dorp (O,M,A).

Dag 7-13 Augustus 2020

Deze morgen vertrekken we uit Kanganamum naar Wewak, nadien kunnen we onze benen nog even strekken met een wandeling langs het strand of een bezoek brengen aan de lokale markt. Overnachting in Wewak (O,M,A).

Dag 8-14 Augustus 2020

Na het ontbijt worden we naar de luchthaven gebracht voor onze vlucht vanuit Wewak naar Mt Hagen nadien transfer naar Kuri Lodge. overnachting in de Kuri Lodge (O,M,A).

Dag 9-15 Augustus 2020

Na het ontbijt worden we overgebracht naar het showterrein voor dit jaarlijks terugkerend evenement in Papoea Nieuw Guinea de Mt Hagen Culturele show deze is één van de beste shows in PNG en zeker niet te missen, u zult er getuige zijn van de verbazingwekkende traditionele dansen en traditionele klederdracht van meer dan 40 verschillende stammen uit de hooglanden van Papoea. We zien de deelnemers hun traditionele kleding en lichaamsversieringen aanbrengen en zich voorbereiden en oefenen voor hun dansen, deze 2 dagen brengen we door in de omgeving van Mt Hagen waar we deelnemen aan de sing sing voorstellingen. Overnachting Kuri Lodge (O,M,A).

Dag 10-16 Augustus 2020

Na het ontbijt keren we terug naar de Mt Hagen show om de laatste foto's vast te leggen van groepen die we voordien nog niet hadden ontmoet. Na het bijwonen van de sluitingsceremonie vertrekken we en bezoeken we nog wat dorpen in de omgeving van Mt Hagen met zijn markten, nadien keren we terug naar het Kuri Hotel voor de overnachting (O,M,A).

Dag 11-17 Augustus 2020

Vanochtend vertrekken we voor een hele dag tour naar Goroka via de provincie Simbu en onderweg stoppen we bij het dorp Mindima om getuige te zijn van de Omo Masalai skeleton dans. Na de lunch in het toeristisch hotel Mt Wilhelm gaan we verder naar Goroka, waar we stoppen voor een blik op de adembenemende landschappen bij de Daulo Pass. Nadien brengen we ook nog een bezoek aan het Komiunive dorp bekend om zijn beroemde Asaro modder-mannen. De legende van de moddermannen zegt dat de stam werd aangevallen en ze werden gedwongen hun dorp te ontvluchten om zich te verbergen, sprongen ze in de Asaro rivier, toen ze in de schemering uit de rivier tevoorschijn kwamen, en bedekt met modder, zag de aanvallende stam hen en dachten dat ze geesten waren en vluchten weg. Na de voorstelling gaan we verder naar Goroka voor een bezoek aan het JK McCarthy Museum en het Raun Raun Theater. Overnachting in GK Lodge (O,M,A).

Dag 12-18 Augustus 2020

Na ons ontbijt bezoeken we de Goroka koffiebranderij om te zien hoe koffie wordt verwerkt en gebrand voor export. Na het bezoek vertrekken we naar Kainantu en checken we in bij Kainantu Lodge na de lunch beginnen we aan de tour naar de Aiyura vallei om de vissers aan het werk te zien en we bezoeken ook nog een lokale school, op de terugweg gaan we door naar het dorp Agarabi bekend om zijn traditionele dansen, na de voorstelling keren we terug voor onze overnachting in Kainantu Lodge (O,M,A).

 Dag 13-19 Augustus 2020

Na het ontbijt vertrekken we vanuit Goroka naar de provincie Madang, die veel van de hoogste toppen van het land heeft en een grote etnische diversiteit. Madang is door de met palmbomen omzoomde stranden, eilanden voor de kust en prachtige parken uitgeroepen tot "de mooiste stad in de Stille Zuidzee"; dit alles tegen een ruige bergachtige achtergrond. We hebben een hele dag rijden voor de boeg met een aantal interessante stops langs de weg, waaronder een arts and crafts Center en Yonki Hydro Dam. We zullen onderweg genieten van een lunch op een suikerplantage. Onderweg stoppen we bij het Balek Wildlife Sanctuary, de thuisbasis van een interessante zwavelbeek die uit een kalksteenformatie stroomt. De kreek is gevuld met schildpadden, paling en vis. De kreek zou door de lokale bevolking ziektes genezen. Het park heeft ook een verscheidenheid aan tropische bomen en planten, warmwaterbronnen en zwavelgrotten. We doen ook de stadsrondleiding door Madang stad met onder andere de Kalibobo vuurtoren, de lokale markt en het ambachtscentrum, Haus Tumbuna Overnight in Jais Aben Resort (O,M,A).

Dag 14-20 Augustus 2020

Na het ontbijt vertrekken we naar Resort voor een havencruise en een rondleiding door de nabijgelegen Panadow Islands voor slangendans en een praatje met de lokale bevolking. Na de dans keren we terug om te snorkelen en dan in de middag naar het hotel. Overnachting in Jais Aben Resort (O,M,A).

Dag 15-21 Augustus 2020

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor onze vlucht Madang/POM en bij aankomst beginnen we met de Stads tour van Port Moresby inclusief het Nationaal Museum, Natuurpark, Nationaal Parlement Huis, bezoek aan Boroko om de kunstmarkt te zien en het bezoek aan het Hanuabada Village, een van de slechts twee overgebleven paaldorpjes in de omgeving. Het dorp wordt bewoond door de Motuaanse bevolking, zij zijn de oorspronkelijke inheemse bevolking van het Port Moresby gebied. We keren terug naar het hotel voor onze laatste nacht om ons voor te bereiden op de vlucht van de volgende dag. Overnachting in Laguna hotel (O,M,A).

Dag 16-22 Augustus 2020

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor onze vlucht naar Singapore met aansluiting naar Brussel (O).

Dag 17-23 Augustus

Aankomst in Brussel en einde van deze Papua Nieuw Guinea reis.

 

Afkortingen maaltijden :
O = ontbijt
M = middagmaal
A = avondmaal.

Inbegrepen in deze Papoea Nieuw Guinea reis :
- Internationale vluchten Brussel via Singapore – Port Moresby H/T
- Alle binnenlandse vluchten zoals vermeld in het programma
- Luchthaventaksen
- Alle overnachtingen in de vermelde hotels of Lodge op basis van de vermelde maaltijden.
- Alle uitstappen zoals vermeld begeleid door Nederlandstalige reisleider.

Niet inbegrepen in deze Papoea Nieuw Guinea reis :
- Dranken en persoonlijke uitgaven.
- Visumkosten en plaatselijke taksen.
- Annulatie en bijstandsverzekering.

Opmerkingen:

- We reizen naar een primitief land waar er lichte wijzigingen mogelijk zijn tijdens deze Papoea Nieuw Guinea reis.
- Oceanic Expeditions eigent zich het recht toe ten allen tijde zijn programma aan te passen in het belang van zijn klanten door omstandigheden van buitenaf : zoals het veiligheidsaspect, het weer, etc.
- Beperkt comfort tijdens het verblijf op de Sepik rivier.
- Minimum 8 deelnemers.
- Singel supplement 840 euro per persoon,  behalve tijdens het bezoek aan de Sepik rivier.

Prijs vanaf 7499 euro per persoon.

Van 7 T/M 23 Augustus 2020

Nuttige info : https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisdocumenten

Volg ook onze andere bestemmingen : https://www.oceanicexpeditions.be/thema/eco-birding/natuurreis-armenie/

 

 

.

 

Highlander PNGHuli wigman uit TariHoogland damesSepik kinderenOmo masalai de skeleton manSekaka stamPapoea Nieuw Guinea reis HighlandersSekaka stamPapoea Nieuw Guinea reis Huli stam uit TariOrchideeHighland dansersWeduwe vrouwenSimbai kalam stamOrchideeRaggiana bird of paradiseParlementsgebouw Port moresbyLandschap tussen Mt Hagen en GorokaPapoea Nieuw Guinea reisMarkt GorokaZugugzugu stamPapoea Nieuw Guinea reisHighland dansersMarkt Port moresbyNational museum Port MoresbySepik artOrchidee
Vanaf 7499 euro 7 Augustus T/M 23 Augustus 2020

Meer info over 'Papoea Nieuw Guinea reis – The last paradise'

    captcha

    (*) = verplichte velden