GROEPSREIS VIETNAM “De parel van Indochine”

details
photos
gelijkaardig

GROEPSREIS VIETNAM “De parel van Indochine”

GROEPSREIS VIETNAM :

We hebben geen enkele moeite gespaard om een zo kompleet mogelijk programma voor u uit te werken en hebben daarom bijna iedere uithoek van het land bereisd. Het is een prachtige cocktail van natuur, cultuur, bevolking, het verleden en het hedendaagse leven geworden.
We varen in Halong Bay tussen verschillende eilandjes die tot één van de natuurwonderen van Vietnam behoren. Deze baai in de golf van Tonkin is bezaaid met wel meer dan 3000 eilanden die peilrecht uit het emerald gekleurd water rijzen. Dit gebied is de plaats bij uitstek voor kunstenaars die inspiratie willen opdoen. Het is reeds sedert 1994 als wereld natuurerfgoed door UNECO erkend. Nadat we aangemonsterd zijn zullen we genieten van een lekkere sea food lunch en intussen van de prachtige panorama’s die ons voorbijkomen genieten. Het is op deze locatie dat de bekende film Indochine met Catherine Deneuve gedraaid werd. Kortom een idyllische plaats om nooit meer te vergeten.
Tijdens deze reis overnachten we in de huizen van de White Thai etnische minderheid. Deze bevolkingsgroep stamt af van volkeren uit Thailand, Laos en China. Het is een unieke belevenis om samen met deze mensen twee dagen te delen. Hier zullen we te voet door de groene vallei bezaaid met rijstvelden rondtrekken om de omgeving te verkennen en verschillende dorpen te bezoeken.
Rondslenteren in de oude stad Hanoi is ook weer zo’n belevenis. Hier heb je nog steeds de sfeer van de film “Indochine”. Het leven is nog steeds volop op straat te beleven. Alles wordt er verkocht en gegeten. Je hebt ogen te kort om dit schouwspel te bewonderen. Het is een komen en gaan van vrouwen met strooien punthoeden en manden vol beladen met eetwaren.
De Keizerlijke Stad Hue bezoeken we natuurlijk ook. Het was Vietnam’s centrum van cultuur, godsdienst en onderwijs. Binnenin de tien km lange ommuring kunnen we nog gedeelten van deze oude stad bezoeken met de Purperen Verboden Stad, die vroeger uitsluitend voor de keizerlijke familie toegankelijk was. Verschillende gebouwen werden door de hevige bombardementen vernield, maar er zijn nog veel prachtige complexen overgebleven zodat we een indruk kunnen krijgen over hoe de mensen toen geleefd hebben.
Dit zijn maar enkele facetten van deze onvergetelijke reis. Vietnam heeft enorm veel te bieden: werkelijk teveel om op te noemen en daarom zouden we durven stellen dat u beslist dit deeltje van de wereld met eigen ogen moet gezien hebben.
REISBESCHRIJVING
DAG 01: BRUSSEL - AMSTERDAM - KUALA LUMPUR- HANOI
Vertrek vanuit Brussel via Amsterdam met MALAYSIA AIRLINES naar Kuala Lumpur en vervolgens door naar Hanoi.
DAG 02: KUALA LUMPUR – HANOI
Vlucht vanuit KL naar Hanoi. Vanuit de luchthaven van Hanoi transfer transfer naar het hotel dat in het oude stad gelegen is.
In de namiddag eerste kennismaking met de stad. We starten onze tocht in het oude gedeelte van de stad met het Joan Kiem Lake en de Ngoc Son Tempel

DAG 03: HANOI
Vanmorgen brengen we een bezoek aan Ho Chi Minh, wiens lichaam opgebaard ligt in het gelijknamige mausoleum. Daarna wandelen we naar de duizend jaar oude Eén-Pilaarpagode, sierlijk opgetrokken in hout temidden van een vijver. We brengen ook een bezoek aan de indrukwekkende Literatuurtempel,die geheel gewijd is aan de leer van Confucius. In de namiddag zetten we onze boeiende tocht doorheen het oude centrum van Hanoi verder. We bezoeken: Buu Dien (postkantoor), Sofitel Metropole hotel, Nha Hat Lon (Opera House) en pagoda’s (Chua Ba Da, ChuaLyTrieuQuocSu, ChuaQuanSu).
DAG 04: HANOI – HALONG
Na het ontbijt verlaten we de stad richting Halong. Halong Bay ligt op ongeveer 165 km van Hanoi. Deze baai die bestaat uit vele afzonderlijke grillig in kalksteen gevormde eilandjes behoort tot één van de mooiste plekjes op aarde. Dit natuurwonder is door de Unesco als wereld natuur erfgoed erkend. Gezien we dit ten volle willen bewonderen zullen we op een prachtige luxe jonk overnachten. We hebben mooie aparte kajuiten per 2 personen met privé douche en toilet in elke kajuit. Het wordt een mini cruise met 5 sterren service. Zie website:http://www.huonghaisealifecruise.com/
Vandaag varen we tussen de verschillende gevormde rotsformaties heen. We hebben werkelijk ogen tekort wanneer we in deze 4.000 km² grote baai navigeren. Het is een enig zicht om al die verschillende grillige vormen uit het smaragd gekleurde water te zien oprijzen. Verschillende van deze rotsen en grotten hebben namen die tot de verbeelding spreken zoals de vechtende hanen, de hond, de wonderen grot, enz... Hier zie je terug de beelden van de film Indochine met Catherine Deneuve voor de ogen.
Er is ook tijd voorzien om een duik in het water te nemen en aan boord genieten we van een lekker seafood middag- en avondmaal. Kortom een dag die tot de hoogtepunten van de reis mag gerekend worden.

DAG 05: HALONG - HANOI
Na het lekkere ontbijt kunnen we terug volop geniet van de mooie panorama’s die onze ogen voorbij komen. Het is een enige ervaring om hier tussen al die rotsformaties te vertoeven.
Na het middagmaal ruilen we onze junk terug om voor de bus naar Hanoi.
In de avond nemen we de nachttrein richting Lao Cai, gelegen in het Noorden.
DAG 06: LAO CAI – SAPA
In de vroege ochtend komen we aan in het treinstation van Lao Cai. Eerst zullen we ontbijten en vervolgens rijden we met onze minibus naar Sapa. Dit bergdorpje was in de Franse tijd erg in trek bij de Fransen om er hun vakantie door te brengen. Het dorpje ligt op een hoogte van 1.200 meter en heeft daardoor in de zomermaanden een prima klimaat. In de winter kan het er ook vriezen. Je kan er nog enkele koloniale villa’s zien staan. Hier gaan we op stap in verschillende dorpjes om er de verschillende minderheidsgroepen te ontmoeten. Hier op de lokale markt is het een kleurenpalet van kleren die deze mensen dragen. Je kan er verschillende volksstammen zien komen inkopen doen. We overnachten in Sapa.
DAY 7: SAPA – LAO CHAI – TA VAN
Een gaan we de ganse dag op ontdekken in de natuur en bezoeken we verschillende lokale stammen.
We zullen beginnen met de lokale markt in sapaSapa , daarna gaan we de heuvel op om verschillende dorpen te bezoeken zoals Y Linh Ho, LaoChai en Ta Van gebied.
We wandelen via terrasvormige velden en bezoeken de huizen van de H'mong en Red ZaoZay stammen.
Hier kunnen we ook prachtige foto’s maken van de mooie landschappen.
We overnachten onder een muskietennet op uitgerolde matten in bij de lokale bevolking.
DAG 08: SAPA – CAN CAU MARKET – LAO CAI
Na het ontbijt rijden we naar CanCau. Dit is via een route met adembenemende landschappen. Onderweg stoppen we op verschillende plaatsen om de mooie panorama’s op de gevoelige plaat vast te leggen. De markt ligt gewoon langs de weg ergens tussen de bergen kort bij de Chinese grens. Hier op deze markt (die iedere zaterdag plaats heeft), worden zowel kleine paarden, varkens, honden, buffels, eetwaren en kleding verkocht. Opvallend is natuurlijk de zeer kleurrijke traditionele klederdracht van de FlowerHmong dames. Deze oorspronkelijk uit China stammende minderheidsgroep met zijn ietwat Mongoolse trekken geeft de bezoeker ruim de gelegenheid om zonder moeilijkheden prachtige portretten te maken. Het is echt een streling voor het oog om deze dames in vol ornaat te zien. Na dit schouwspel rijden we terug naar Bac Ha om er onze koffers te pakken en de terugtocht naar Lao Cai aan te vatten. Nachttrein terug naar Hanoi.
DAG 09: HANOI – MAI CHAU
Na het ontbijt rijden we naar Mai Chau, dat ongeveer op 60 km van het stadje HoaBinh verwijderd is. Mai Chau is een klein dorpje dat omgeven is door bergen en in een adembenemende groene vallei ligt. Het is het gebied van de White Thai minderheidsgroep die in mooie paalwoningen woont en van de landbouw leeft. Wanneer de vrouwen niet op de velden werken, maken ze mooie handgeweven doekjes en kledingstukken. We overnachten onder een muskietennet op uitgerolde matten in een paalwoning. Vanuit onze slaapruimte hebben we een prachtig uitzicht op de omliggende rijstvelden. Na het avondeten gaan we samen met de lokale bevolking enkele traditionele dansen bewonderen.
DAG 10: MAI CHAU – HANOI
Vandaag gaan we te voet op stap. We wandelen door de idyllische groene vallei van het ene dorpje naar het andere. We observeren het dagelijkse leven van de White Thai. Het is prachtig om te zien met welke elegantie de vrouwen de rijst aanplanten of de velden door mannen worden klaargemaakt om daarna te beplanten. Onderweg worden we steeds vriendelijk begroet en nagekeken door spelende kinderen. Kortom een ontspannende dag waarbij we leren hoe deze mensen leven.
In de namiddag verlaten we dit paradijs en ruilen het terug om voor het drukke Hanoi met zijn duizenden bromfietsen die als mieren elkaar kruisen of voorbijrijden. Met zijn brede lanen begroeid met grote bomen, zijn prachtige oude koloniale gebouwen en de kleine steegjes waar men van alles op straat kan kopen of eten is Hanoi misschien wel één van de meest authentieke steden van Zuidoost Azië
DAG 11: HANOI - HUE (de keizerlijke stad)
Na het ontbijt nemen we een korte binnenlandse vlucht vanuit Hanoi naar Hue. Na aankomst volgt er natuurlijk de transfer naar het hotel en vervolgens gaan we onmiddellijk op stap voor een keizerlijk bezoek.
In vervlogen tijden ontwikkelde zich in Hue een stad met een Citadel naar Frans model. Binnenin bevond zich de keizerlijke Stad, en in het midden daarvan de Verboden Purperen Stad. De Verboden Stad van Peking heeft als model gediend. In dit culturele centrum bevonden zich de verblijven van de keizerlijke familie. Hoewel verschillende paviljoenen door de bombardementen werden vernield, blijven er toch nog prachtige gebouwen over en worden andere met veel zorg gerestaureerd met buitenlandse hulp. Zo krijgen we vandaag terug een beeld van wat eens deze rijke keizerlijke stad voorstelde. In Hue vinden we de historische grootsheid van Vietnam terug.
DAG 12: HUE (de keizerlijke stad)
Vandaag gaan we verder op culturele ontdekking en brengen een bezoek aan een van de verschillende indrukwekkende graftombes. Vroeger hadden de keizers weinig belangstelling voor hun volk en waren ze vooral bezig het hun eigen leven en hun leven na de dood. Volgens de Boeddhistische leer moet het menselijke lichaam bewaard blijven om de ziel de gelegenheid te geven toe te treden tot een andere wereld. Daarvoor bouwden de keizers nog tijdens hun leven in de Vallei van de Tombes, gelegen even buiten Hué aan de Parfumrivier, talrijke gebouwen in de Chinese Ming stijl temidden van tuinen en parken.
Via een toegangspoort van een geweldig grote landschapstuin kom je de begraafplaats van keizer Tu Duc binnen. Het is zeer indrukwekkend! Talrijke gebouwen, bronzen urnen, waterpartijen en aangelegde heuvels die overgroeid zijn met planten en bloemen. Via een wandelpad in de tuin kom je bij de tombe van keizer Tu Duc. Het geheel straalt rust en schoonheid uit. Het gehele complex bestond eens uit zo'n vijftig gebouwen. Aan de aanleg en bouw ervan werd gedurende drie jaar door 3000 arbeiders gewerkt en het was klaar in 1867. Omdat Tu Duc geen erfgenamen had, was alles zo aangelegd dat het hem verpozing bracht tijdens zijn aards bestaan, en bovendien geschikt was voor het eeuwige leven na zijn dood.
In de namiddag rijden we naar de ThienMupagode. Deze 21 meter hoge pagode is één van de mooiste van Vietnam en is daarmee het officiële symbool van de stad. Na dit alles rijden we terug naar ons hotel om ons te verfrissen.

DAG 13: HUE – DA NANG – HOI AN
Na het ontbijt beginnen we aan een afwisselende rit naar Hoian via Da Nang. Langs overvloedig met groen begroeide bergflanken stijgt de weg naar een hoogte van 1200 m. Deze bergpas is steeds doorheen de Vietnamese geschiedenis van groot strategisch belang geweest. Blauwe lagunes en witte zandstranden wisselen elkaar nu af. Zodra we in het hotel de kamers verdeeld hebben, vertrekken we per fiets naar dit prachtig oud stadje Hoi An. Dit was ooit een bloeiende haven en ontmoetingsplaats van de oosterse en westerse culturen. Al wandelend door de nauwe straatjes voel je de sfeer van de 16de eeuw in je opkomen. Met de hulp van Unesco zijn vele huizen gerenoveerd.

DAG 14: HOI AN
Vandaag hebben we een vrije dag en kunnen we van het strand, de zee of het zwembad in het hotel genieten. Tussendoor rondfietsen om de omgeving beter te verkenning is ook een optie.
DAG 15: HOIAN – MY SON – HOI AN
In de morgen rijden we naar het afgelegen My Son of het Heilig Land. Meer dan tien eeuwen lang was dit het religieuze en het culturele centrum van het Cham koninkrijk, dat naast Pagan, Sukhothai en Angkor deel uitmaakte van de grote koninkrijken van Zuidoost-Azië. Niettegenstaande vele prachtige gebouwen ook hier door B-52 bombardementen werden verwoest, tonen de overgebleven tempels nog de hoogstaande cultuur van de Cham beschaving. Voor het middagmaal rijden we terug naar Hoi An. Dit stadje is als een openlucht museum met verschillende huizen opgetrokken in de traditionele architectuur van Chinese, Japanse en Vietnamese stijl, die meestal uit de vorige eeuw stammen.
We wandelen door de gezellige straatjes die hun eigen sfeer uitstralen en bezoeken er enkele authentieke huizen en de Japanse overdekte brug.
DAG 16:HOI AN– SAIGON
Na het ontbijt rijden we naar Danang voor de vlucht naar Saigon. Na alle bagage op de kamers te hebben gezet gaan we te voet op stap om een eerste indruk van deze bruisende stad op te doen.

DAG 17: HO CHI MINH CITY - CU CHI – TAY NINH
Vandaag staat een bezoek aan het tunnelcomplex van Cu Chi op het programma. Hier heeft het Noord-Vietnamese bevrijdingsleger samen met de lokale bevolking een zeer groot ondergronds netwerk aangelegd, dat zich tot onder de Amerikaanse basis uitstrekte. Tunnels met een totale lengte van bijna driehonderd kilometer en drie verdiepingen diep, vormden een netwerk van commandoposten, woonverblijven, veldhospitalen, keukens, vergaderruimtes en zelfs wapenfabrieken. Ze hebben speciaal voor de toeristen een gedeelte van die tunnels verbreed en opengesteld zodat we een levendige indruk kunnen verkrijgen over de manier waarop deze mensen toen ondergronds onder onvoorstelbare levensomstandigheden hebben geleefd.
Na dit indrukwekkende bezoek, dat ons steeds zal bijblijven, rijden we richting TayNinh. Het plaatsje is het religieuze centrum van het Cao Daïsme en hier is dus ook de grootste Cao Dai tempel van deze religie gevestigd. Cao Daïsme is een nieuwe sekte die bestaat uit een mix van verschillende godsdiensten. Het is geïnspireerd door belangrijke personen zoals Confucius, Lao Tse, Boeddha en Jezus. Het bijwonen van een dienst is hier een must.

DAG 18: HO CHI MINH CITY
Vandaag doen we het wat rustiger aan en gaan we te voet op stap in de stad. We bezoeken de Notre Dame kathedraal, het art deco postkantoor en de grote ‘Franse' boulevards tot aan het vroeger presidentieel paleis. Het “Paleis van de Eenheid”, zoals het nu wordt genoemd, herbergt in de ondergelegen bunkers nog de volledige apparatuur waarmee de oorlogsoperaties door het Zuid-Vietnamese regime werden geleid.
De namiddag kunnen we naar eigen smaak invullen. We kunnen Cholon bezoeken, het levendige Chinatown. Venters bieden hier zowat alles te koop, maar vooral de variatie aan mensen spreekt boekdelen. De sierlijke Vietnamese AoZai of de witte lange klederen en de kleurrijke hoedjes brengen ons direct in de sfeer van Indochina. In de nabijgelegen typischChinese ThienHau-pagoda omhullen wierookdampen de verschillende afbeeldingen van de zeegodin, die er vereerd wordt. In het aanschouwelijke oorlogsmuseum staat een verzameling oorlogstuig opgesteld, dat het Vietnamese leger destijds buit maakte op de Amerikanen en tonen talrijke foto's de gruweldaden uit de Vietnamoorlog. Kortom in deze stad met Franse allure kunnen we ons zeker niet vervelen. Kortom genoeg om de namiddag te vullen.
DAG 19: HO CHI MINH CITY – KUALA LUMPUR
In de morgen hebben we nog wat tijd om de laatste inkopen te doen of gewoon nog wat rondlopen in de stad. In de namiddagverlaten we Vietnam en nemen het vliegtuig met bestemming Kuala Lumpur.Bij aankomst transfer naar de stad en ons hotel. Hierna kunnen we van het zwembad genieten of een eerste indruk van deze prachtige stad opdoen.
DAG 20: KUALA LUMPUR
Vandaag staat een bezoek aan de stad met zijn twee gezichten op het programma. Deze fascinerende stad is het best te voet te bezoeken.
Eerst gaan we het oude gedeelte verkennen. Hier bezoeken we de centrale markt waar we onmiddellijk de verscheidenheid aan tropische gewassen en vruchten kunnen leren kennen.
Ook bezoeken we een Chinese en Indische tempel in deze wijk.
We wandelen verder naar de koloniale buurt. Hier kunnen we een blik werpen op het Merdeka plein, het gerechtsgebouw Sultan Abdul Samad en bezoeken we de Anglicaanse Sint Mary´s kerk.
In de late namiddag maken we ons klaar om naar de luchthaven te rijden voor onze vlucht naar Europa.
DAG 21:AMSTERDAM– BRUSSEL
Einde van een prachtige groepsreis Vietnam met veel afwisseling in natuur, cultuur en bevolking.

TECHNISCHE INFORMATIE

D A T A: 26/05/2018 – 15/06/2018
21/07/2018 – 10/08/2018
PRIJS:  vanaf 3.450 € (onder voorbehoud)
DEELNEMERS:min. 8 max. 12 personen
DEZE PRIJS OMVAT:
 de intercontinentale en lokale vluchten volgens het programma
 transfers vermeld in het programma
 de excursies voorzien in het programma
 logies met ontbijt in 3 en 4*hotels op basis van
2-persoonskamers en eenmaal bij de lokale bevolking.
 alle ingangsgelden voor geplande bezoeken
 de diensten van de lokale- Belgische gids
 alle luchthaventaksen
OMVAT NIET:
 transport Brussel - Amsterdam
 de dranken en alle maaltijden (± Euro 300,-)
 persoonlijke uitgaven (souvenirs enz...)
 indien single gewenst, toeslag ter plaatse aan de gids te betalen
 de annulatie- en de bijstandsverzekering
 fooien voor chauffeur en lokale gidsen
 VisumVietnam (45 dollar)
VERZEKERINGEN:
Een annulatie- en bijstandsverzekering is niet inbegrepen in de prijs maar kan wel bij ons gereserveerd worden. Contacteer voor meer details ons kantoor.
PROGRAMMAWIJZIGINGEN:
Niet te voorziene omstandigheden, vertragingen bij transporten of andere oorzaken buiten onze wil om kunnen tot programmawijzigingen of verschuivingen in de dagindeling leiden.
VOORBEREIDENDE VERGADERING:
Minstens één maand voor de afreis wordt een voorbereidende vergadering gehouden met alle deelnemers. De praktische uitrusting en alle mogelijke aspecten van de reis worden er besproken.
OVERNACHTINGEN:
We overnachten in de steden in 3-en 4 sterren hotels op basis van 2-persoonskamers. Een nacht brengen we door bij de lokale bevolking en op een luxe junk met prive douche en WC per kajuit.

MAALTIJDEN:

De maaltijden worden onderweg genomen, in restaurants of in de hotels. Het is de bedoeling om U tijdens deze reis te laten proeven van de vele soorten lokale gerechten.

GEZONDHEID EN MOEILIJKHEIDSGRAAD VAN DE REIS:

Een goede gezondheid volstaat. Een (herhalings)vaccin tegen polio en tetanus zijn aan te raden. Wanneer men regelmatig op reis gaat, is het ook eens te overwegen om zich te laten vaccineren tegen hepatitis A en B. Hepatitis komt in veel landen voor en wordt overgedragen via voedsel, drank of voorwerpen die op directe of indirecte wijze besmet zijn. Raadpleeg voor advies omtrent deze zaken steeds uw huisarts of de bevoegde vaccinatiecentra. Op de voorbereidende vergadering wordt U hierover nog uitgebreid geïnformeerd.

De reis is voor iedereen met een normale gezondheid toegankelijk. De talrijke wandelingen verlopen op een rustig ritme.

DOCUMENTEN:

Een internationaal paspoort (reispas), met een geldigheidsduur van minstens zeven maanden na de terugkeer in België is vereist. Visum is te bekomen op de ambassade van Vietnam te Brussel. Voor Cambodja kan je het visum bij aankomst verkrijgen.Voor recente informatie kan u terecht op de website www.diplomatie.be

BUDGET EN GELD:

Voorzie een budget van ongeveer Euro 15,- per dag voor de maaltijden, zonder persoonlijke uitgaven als drankjes en souvenirs. Neem best een reservebudget mee voor onvoorziene omstandigheden. U kan het budget meenemen in contante Euro of traveller cheques, kredietkaarten worden op vele plaatsen aanvaard.

TRANSPORT:

De verplaatsingen voor deze groepsreis Vietnam gebeuren met vliegtuig, minibus en boot.

KLIMAAT:

De temperaturen voor de afreisdata schommelen tussen de 30 en 20 graden, naargelang het gebied waar we ons bevinden.

 

HEBT U NOG VRAGEN:

Interesse in deze groepsreis Vietnam ? Contacteer ons via email: info@oceanicexpeditions.be

Vietnam, Saigon of Ho Chi Ming cityVietnam, cao dai temple in tay ninhVietnam, scholieren in HoianVietnam, Tam Coc - Halong bay op landVietnam, boottocht op de parfum rivier in HueVietnam, straatbeeld in HoianVietnam, stadje HoianVietnam, waterlelie in het gezellige stadje HoianVietnam, één van onze hotelsVietnam, één van onze hotelsVietnam, mausoleum van Keizer Khai Ding in HueVietnam, lokale schoonheidVietnam, verboden stad in HueVietnam, verboden stad in HueVietnam, het strand van DanangVietnam, Halong BayVietnam, aan boord in Halong BayVietnam, aan boord in Halong BayVietnam, onze boot in Halong BayVietnam, landschap in het NoordenVietnam, Black Hmongs omgeving SapaVietnam, Red Hmong aan het roken in SapaVietnam, Black Hmongs in het noorden langs de wegVietnam, Red Hmongs op lokale markt SapaVietnam, wandelen in omgeving van SapaVietnam, met de trein naar het NoordenVietnam, straatbeeld in HanoiVietnam, literatuur temple in HanoiVietnam, literatuur temple in HanoiVietnam, traditionele klederdrachtVietnam, beeld van Ho Shi MinhVietnam, een traditioneel huis in HanoiVietnam, Hoang Kiem meer in HanoiVietnam, confucius temple in Hanoi
vanaf 3450 euro

Meer info over 'GROEPSREIS VIETNAM “De parel van Indochine”'

    captcha

    (*) = verplichte velden