Motorreis Frankrijk – Corsica 5 dagen

details
photos
gelijkaardig

Motorreis Frankrijk – Corsica 5 dagen

Motorreis Frankrijk :

Corsica, een Frans eiland gelegen in de Middellandse zee, is door haar prachtige natuur, haar aanlokkelijke zandstranden en haar zonnig mediterrane klimaat een heuse trekpleister voor Europese toeristen. Deze relatief kleine brok indrukwekkende natuur, slechts 180 km op 65 km, is tevens een waar paradijs voor motorrijders. Lange zandstranden aan een azuurblauwe zee, imposante bergen en rotsmasieven tot meer dan 2500m hoogte, kronkelende bergweggetjes doorsneden met kabbelende riviertjes en kleurige watervalletjes, de beroemde groene en stekelige "maquis" waar Franse criminelen vroeger hun schuilplaats vonden, pittoreske stadjes en dorpjes aan de kunst of hoog in de bergen, ... dit alles maakt van een vakantie op Corsica een onvergetelijke ervaring.
Deze 5-daagse motortrip brengt ons op de mooiste plekken van het eiland en laat ons ten volle genieten van alles wat Corsica te bieden heeft.
Dag 1 : (188 km) Na aankomst op het vliegveld van het Italiaanse Genua worden de motoren opgehaald en vertrekken we voor een 180 km lange rit richting de havenstad Livorno. We rijden langs kunstwegen en gaan door de Toscaanse heuvels. Halverwege, in La Spezia, nemen we een uitgebreide halte, parkeren we de motoren en maken een uitstap naar "La Cinque Terre" Deze 5 kleine pittoreske dorpjes, gebouwd op de steile rotsen aan het water en enkel toegankelijk per boot of per speciale trein, geven een adembenemend zicht op de Middellandse zee. Na een hapje en een drankje gaan we terug naar onze motoren en rijden naar onze accommodatie in de omgeving van Livorno.
Dag 2 : (220 km) Na het ontbijt rijden we naar de haven van Livorno en gaan aan boord van de ferry die ons naar het eiland Corsica brengt. De oversteek duurt ongeveer 4 uur. Aangekomen in Bastia rijden we, via "Cap Corse", de zogezegde "opgestoken duim" van het eiland met zijn indrukwekkende rotsen aan de zee, naar de camping "Marina d'Erba-Rossa" in Ghisonaccio, halverwege aan de oost-kunst van het eiland. Deze plaatse zal onze "uitvalsbasis" zijn voor de komende dagen. We logeren in bungalows voor 2 tot 4 personen (2 slaapkamers, badkamer, keuken, living, etc). De avond wordt besloten met een gezellig samenzijn op het strand of aan het zwemband.

Dag 3 : (248 km) Onze tweede Corsicaanse dagtrip gaat richting zuid, naar Bonifacio. We rijden de bergen in en worden al van bij aanvang getrakteerd op fantastische en indrukwekkende landschappen : dichte naaldwouden, groen-blauwe bergmeren, bruisende watervalletjes imposante rotsmassieven, en met sneeuw beklede toppen. Via kleine slingernde wegen en langs de hoogste pieken (met oa "les Aiguilles de Bavella") bereiken we uiteindelijk het meest zuidelijke punt van het eiland. Het kleine stadje Bonifacio, gebouwd op een 80 meter hoge rots aan de zee, is met zijn oude vestingsmuren, kleine straatjes en dicht tegen elkaar liggende huizen, een waar doolhof en zeker een bezoekje waard. De terugrit naar onze accommodatie verloopt via de kustweg met mooie zandstranden en blauwe zee.
Dag 4 : (310 km) Met deze laatste (zware) trip steken we het eiland over van oost naar west. Een eerste stop is in Corte. Dit bergstadje ligt in het midden van Corsica, op 450 meter hoogte, vlakbij de Tavignano vallei, welke bekend staat om haar uitzonderlijke schoonheid. Tevens is een bezoek aan de merkwaardige "Belvedère" een bezoekje waard. We dalen af naar de westkust van Corsica en rijden langs de stranden van Piana en Cargèse. De terugweg slingert zich door de bergen en valleien van het "Parc National de Corse". Terug aangekomen op de camping zal een duik in zee voor de nodige afkoeling zorgen na deze zware 300 kilometers.
Dag 5 : (120 km) In de ochtend verlaten we de camping en rijden terug naar Bastia waar we inschepen voor de oversteek naar het vasteland. Aangekomen in Livorno gaat het verder tot het centrum van Pisa om een lekkere Italiaanse cappuccino te drinken in de schaduw van "de scheve toren". Nadat de moto's terug afgeleverd zijn, nemen we in de namiddag de vlucht terug naar België.

Inbegrepen in deze motorreis Frankrijk :
- Vlucht Brussel - Genua
- Vlucht Pisa - Brussel
- Transport moto's België-Italië-België
- Ferry Livorno-Bastia-Livorno
- Logement en ontbijt in 3 sterren hotel nabij Livorno
- Logement in 2/4 persoons-bungalow te Ghisonaccia
- Boot of trein van La Spezia naar La Cinque Terre

Niet inbegrepen in deze motorreis Frankrijk :
- Maaltijden (uitgezonderd ontbijt in Livorno)
- Dranken en persoonlijke uitgaven

 

Prijs op aanvraag

Motorreis Frankrijk – Corsica 5 dagen1

Meer info over 'Motorreis Frankrijk – Corsica 5 dagen'

    captcha

    (*) = verplichte velden