Motorreis Ierland – The ring van Kerry

details
photos
gelijkaardig

Motorreis Ierland – The ring van Kerry

Motorreis Ierland :

Dag 1 : Irish Ferries verzorgt onze overtocht Cherbourg (Fr) - Rosslare (Ierl). Inscheping om 17.00 h. Aankomst in Rosslare +/- 12.30h (locale tijd). Na een korte briefing kunt U met volle teugen genieten van een dag (en nacht) cruisen over de Noordzee en the Celtic Sea. Overnachting in een tweepersoons kajuit aan boord van een ferry (O,A).
Dag 2 : Na het ontschepen vertrekken we voor een rit van 240 km. We rijden eerst langs de Zuid - Oost kust van Ierland om daarna al eens te proeven van hetgeen het Ierse binnenland ons te bieden heeft. Deze eerste kennismaking met Ierland, brengt ons naar Lady's Island, Kilmore kay, Hook head, Carrick on Suir en dan dwars door de Monvallagh Mountains naar Clonmel en Cashel. In de directe omgeving van de Rock of Cashel wordt er overnacht in een hotel (O,A).

Dag 3 : Een gemengd parcour van 283 km, dwars door het zuidwestelijk heuvelachtig binnenland van Ierland, brengt ons via Knockmealdown Mountains, Lismore, Youghal, de Nagles Mountains en de Boggeragh Mountains tot in Macroom onze overnachtingplaats. Het felle groen van de weilanden staat in schril contrast met het desolate poëtische heuvelland. Overnachting in een hotel (O,A).
Dag 4 : Vandaag is het thema : "Onbekende schiereilanden". We verlaten het zuid westelijk berglandschap om het in te ruilen voor een rondrit door voor de toeristen weinig bekende schiereilanden tussen Skibberdeen en Bantry. Vandaag staan pittoreske haventjes, vuurtorens (Mizen head, Sheep head), en de befaamde Haily pass op het programma. 282 km scheiden ons van het mooie Kenmare, ons einddoel voor dag 4. Overnachting in een hotel (O,A).
Dag 5 : Ring van Kerry en het Dingle schiereiland (288 km). Panorama's, forten, het meest westelijke punt van Europa, mooie stranden, één van de oudste Ierse pubs en Tralee zijn vandaag ons deel. In Tralee, meer dan een bezoekje waard, wordt er overnacht in een hotel (O,A).
Dag 6 : Kliffen die 200m hoog uit de branding rijzen, een immense unieke rotstuin van bloemen (in volle bloei in de maand mei), dit moet Galway zijn met de Cliffs of Moher en The Burren. We rijden van Tralee naar Kinvarra, een rit van 314 km, de langste van deze reis. Overnachting in een hotel (O,A).

Dag 7 : Vandaag rijden we dwars door Ierland van west naar oost. Na door de Slieve Aughty Mountains gereden te hebben, volgen we de oevers van het grootste meer van Ierland, het 45 km lange Lough Derg. We ontdekken Killaloe en een 12de eeuwse ronde toren in Timahoe. 264 Km later komen we aan in Naas voor onze laatste nacht op Ierse bodem. Overnachting in een hotel (O,A).
Dag 8 : Aan alle mooie verhalen komt een eind maar niet zonder nog een hoogtepunt. De Wicklow Mountains met de niet te missen Wicklow Gap en de Oostkust aan de Ierse Zee. Om 14.30h schepen we in Rosslare in voor onze terugkeer naar Cherbourg waar we de volgende dag om 10.30h aankomen. Overnachting in een tweepersoons kajuit aan boord van een ferry (O,A).
Dag 9 : Aankomst om 10.30h in Cherbourg. Mogelijkheid om in groep of alleen
naar huis te rijden, einde van deze motorreis Ierland.

Inbegrepen :
- Ferry overtocht Cherbourg - Rosslare H/T in een kajuit voor 2 personen.
- Hotels op basis van halfpension.
- Begeleiding van 1 gids.
- Route - bijschrijving voor GPS.

Niet inbegrepen in deze motorreis Ierland :
- Dranken en persoonlijke uitgaven.
- Benzine voor de deelnemers.
- Annulatie en bijstandsverzekering.
- Tol kosten op de franse autowegen.
- Middagmaal.

Opmerkingen :
- Men moet in het bezit zijn van een geldig motorrijbewijs en een geldige motorverzekering.
- Minimum 5 deelnemers.
- Single supplement 450 euro.

Vanaf 1297 Euro prijs per persoon.

Motorreis Ierland – The ring van Kerry1Motorreis Ierland – The ring van Kerry2Motorreis Ierland – The ring van Kerry3Motorreis Ierland – The ring van Kerry4Motorreis Ierland – The ring van Kerry5Motorreis Ierland – The ring van Kerry6

Meer info over 'Motorreis Ierland – The ring van Kerry'

    captcha

    (*) = verplichte velden