Motorreis Nepal – The Sky is the Limit

details
photos
gelijkaardig

Motorreis Nepal – The Sky is the Limit

Motorreis Nepal :

Dag 1 : Vertrek met lijnvlucht vanuit Brussel naar Kathmandu.
Dag 2 : Aankomst op de luchthaven van Kathmandu. Transfer naar het Hotel en welkoms diner met onze gids en overnachting in Hotel (A).
Dag 3 : Vandaag maken we een tocht naar de oude koningsteden Patan en Bakhtapur. Samen met Kathmandu zijn deze twee plaatsen de drie koningssteden van het laznd. Na een tocht van 75km rijden we het drukke Katmandu binnen en overnachting in Hotel (O) 75km.
Dag 4 : Vertrek voor onze trip naar de grens met Tibet en overnachting in een Resort (O) 110km.
Dag 5 : Door de mooie Nepalese valleien rijden we richting Chinese/Tibetaanse grens. In Kodari aan de Nepalese kant zal de uitvoer van de motoren enige tijd in beslag nemen, want we moeten hier oa bewijzen dat we de motoren niet verkopen in Lhasa. We rijden vervolgens de friendshipbrug over en komen in een soort van niemandsland. Dit is wellicht de 8 slechtste kilometers van de reis. Het is ook een drukke weg met dragers, karren en kleine vrachtwagens die volgeladen met goederen tussen de grenzen op en neer pendelen. Aankomst in Zhangmu (op 2300m), zal de hele procedure opnieuw veel tijd in beslag nemen. Van Zhangmu naar Nyalam verandert het terrein van subtropische begroeiing naar steile kale bergen op de rand van het Tibetaans plateau. In Nyalam is het noodzakelijk rustig aan te doen en je lichaam veel rust te gunnen, want we bevinden ons nu op 3750m overnachting in Guesthouse (O) 55km.

Dag 6 : Van Nyalam vervolgen we in een pittige reisdag onze weg naar Tingri. We gaan hierbij de 5200m hoge La Lung pas over. Van waaraf we een prachtig uitzicht hebben over de uitstrekkende Himalaya-keten. De weg stijgt hierna langs kleine Tibetaanse dorpjes naar Tingri waar we zullen overnachten in een Guesthouse (O) 215km.
Dag 7 : Van Tingri vervolgens we over de friendship highway. Halverweg de route hebben we bij mooi weer het eerste zicht op de top van de Mount Everest aan de linkerkant van de weg . Direct daarna begint de klim naar de Lakhpa pas met een top van 5220m. Na een korte afdaling komen we in Lathse, een rustig klein dorpje met beperkte overnachtingsmogelijkheden op 4050m Guesthouse (O) 150km.
Dag 8 : Een korte rustige dag brengt ons in Shigatse. De middag heb je vrij om deze tweede Stad van Tibet te bezichtigen. Het is ook de hoofdstad van de provincie Tsang. Je kunt het klooster gaan bekijken dit is de zetel van de Panchen Lama, de na de Dalai Lama belangrijkste incarnatie van Tibet overnachting Guesthouse (O) 150km.
Dag 9 : Een korte rijdag voert ons over de zuidelijke friendship highway van Shigatse naar Gyantse. Hier brengen we een bezoek aan één van Tibet's mooiste kloosters, met binnen haar muren de Kumbum, een negen verdiepingen hoge pagode overnachting in Guesthouse (O) 92km.

Dag 10 : Vandaag staat er een lange, afwisselende dag met een tocht van Gyantse naar Lhasa. De weg voert ons over de 5010m hoge Karo La waar we langs een grote, door chinezen gebouwde stuwdam passeren. We genieten van het uitzicht op een grote gletsjer en arriveren aan de oevers van het Yamdrok Tso meer. Vanaf de Kamba La op 4900m hoogte rijden we naar de rivier Tsangpo, vanwaar een goede weg ons verder voert naar Lhasa overnachting in Hotel (O) 275km.
Dag 11-13 : De Stad ligt op 3650m hoogte en heeft eigenlijk meer te bieden dan je in drie dagen kunt bezoeken. Een must is natuurlijk een bezoek aan de boven de Stad uittorende Potala, het oude winterpaleis van de Dalai Lama. We kunnen ook nog een uitstap maken naar Ganden één van de drie belangrijkste kloosters van de geelkappen sekte. Natuurlijk is er nog de Jokhang tempel, waar pelgrims uit heel Tibet en Nepal naartoe komen overnachting in Hotel (O).
Dag 14-15 : We rijden verder naar het noorden en komen in de provincie Tolung Dechen. Het is een weinig bereisde weg en de kwaliteit is niet goed. Vlak voor de Markyang krijgen we nog een flinke pas, de Shogu La 5300m. In Markyang overnachten we in een simpel Hotel. We staan vroeg op en na Markyang komen we op de friendship highway north route. Onderweg stoppen we om het Longkar fort te bezoeken en daarna vervolgen we onze trip naar Shigatse overnachting in Guesthouse (O) 260km.

Dag 16 : Via de hoofweg rijden we verder naar Sakya. Onderweg komen we over de 5250m hoge Lagpa La pas met mooie uitzichten over weidse landschappen waar we doorheen rijden. We slaan af van de friendschap highway om het Sakya klooster te bezoeken. In de loop van de middag rijden we terug naar de hoofdweg richting Lhatse overnachting in Guesthouse (O) 150km.
Dag 17 : Vandaag rijden we naar Rongbuk, het hoogste gelegen klooster ter wereld, aan de voet van de Mt Everest ! We overnachten in een Guesthouse (O) 250km.
Dag 18 : Met zonsopgang zijn we al op pad naar het Everest base camp. Terug bij het guesthouse vertrekken we op de westroute naar Tingri op 4300m overnachting in een Guesthouse (O) 85km.
Dag 19 : Vroeg in de morgen staan er nog twee hoge passen op het menu van respectievelijk 4910 en 5050m en daarna begint een enorme afdaling. We worstelen ons een laatste keer door de grensformaliteiten overnachting in Resort (O) 190km.

Dag 20 : We rijden over de Arniko highway van Barabise terug naar Kathmandu overnachting in Hotel (O) 110km.
Dag 21 : Deze dag kan je op eigen houtje nog enkele van de vele bezienswaardigheden gaan bekijken die Katmandu rijk is overnachting in Hotel (O).
Dag 22 : Transfer naar de luchthaven voor onze vlucht naar Brussel (O).
Dag 23 : Aankomst in Brussel dit is het einde van deze motorreis Nepal.

Inbegrepen :
- Vluchten vanuit Brussel naar Katmandu H/T.
- Overnachtingen op basis van B&B.
- Begeleiding per jeep/truck door een gids en mechanicien.
- Huur van 1 Bullet Enfield 500cc per deelnemer.
- Alle benodigde permits in Tibet en Nepal.
- Kosten aan motor veroorzaakt door mechanisch defect.

Niet inbegrepen :
- Drank en alle niet uitgevoerde lunches en diners.
- Benzine voor de motor : 60 Euro.
- Visum Nepal (30 U$ en 4 pasfoto's) te verkrijgen op de luchthaven van Katmandu (procedure duurt 15 minuten).
- Reparatie waarvoor de deelnemer verantwoordelijke is.
- Persoonlijke verzekering voor helicopterrescue en annulatie verzekering.
- Kosten aan motor veroorzaakt door motorrijder.
- Luchthaventax bij vertrek uit Nepal (22 Euro).

Opmerkingen :
- Deposit te betalen aan de grens 2500 U$ deze krijg je terug wanneer we de grens terug overstekken met onze motor.
- Oceanic Expeditions eigent zich het recht toe ten allen tijde zijn programma aan te passen in het belang van zijn klanten door omstandigheden van buitenaf zoals het veiligheidsaspect, het weer, etc.
- Voor deze trip moet men in het bezit zijn van een Internationaal rijbewijs.
- Minimum 5 deelnemers.

Vanaf 5180 Euro prijs per persoon.

Motorreis Nepal – The Sky is the Limit1Motorreis Nepal – The Sky is the Limit2Motorreis Nepal – The Sky is the Limit3Motorreis Nepal – The Sky is the Limit4Motorreis Nepal – The Sky is the Limit5Motorreis Nepal – The Sky is the Limit6Motorreis Nepal – The Sky is the Limit7Motorreis Nepal – The Sky is the Limit8Motorreis Nepal – The Sky is the Limit9

Meer info over 'Motorreis Nepal – The Sky is the Limit'

    captcha

    (*) = verplichte velden