MTB India – Ladakh Adventure

details
photos
gelijkaardig

MTB India – Ladakh Adventure

MTB India :

Dag 1 : Vertrek met lijnvlucht vanuit Brussel naar New Delhi.
Dag 2 : Aankomst op de luchthaven van New Delhi. Transfer naar het Hotel en ’s avonds traditioneel Indisch welkomdiner met onze mountainbikegidsen en overnachting (A).
Dag 3 : Vroeg vertrek met onze eigen bus naar Chandigarh, waar we tijd nemen voor een korte wandeling overnachting in Hotel (O).
Dag 4 : Bustransfer naar Manali (320Km) het uitgangspunt van onze Himalaya-expeditie overnachting in Hotel (O).
Dag 5 : Acclimatisatiedag op 1830m we verblijven een dag in Manali en bezoeken de mooie omgeving met de tempel van de godin Hadimba en mogelijkheid om te zwemmen in de warmwaterbron van Vaishisht overnachting in Hotel (O).
Dag 6 : Start van onze mountainbike expeditie van uit Manali richting Rothang Pass deze korte etappe brengt ons door prachtige loof- en dennenbossen naar Marhi op ongeveer 3220m overnachting in tenten (O,M,A).
Dag 7 : Vandaag staat onze eerste pas al op het programma, de Rothang Pass! De weg kronkelt zich langzaam omhoog en éénmaal op 3985m hebben we een geweldig uitzicht over de hele omgeving. Daarna volgt een downhill van niet
minder dan 1000m naar het dorp Sissu overnachting in tenten (O,M,A).
Dag 8 : In de omgeving van Keylong, de vroegere hoofdstad van Lahuls, zijn er niet minder dan 4 boeddhistische kloosters. Langzaam wijkt de boomgrens terug en verandert het landschap in een alpine omgeving. In de verte zien we imposante bergenformaties overnachting in tenten (O,M,A).
Dag 9 : We moutainbiken via Darcha door een indrukwekkende omgeving en bereiken Patseo. Daarna gaat het verder naar de Baralacha Pass. Deze korte etappe zorgt ervoor dat we beter kunnen acclimatiseren want we slapen nu voor de eerste keer boven de 4000m hoogte ivernachting in tenten (O,M,A).
Dag 10 : Vandaag staan er ons nog 950m te wachten op onze tocht naar de 4880m hoge Baralacha Pass, een ideale voorbereiding op de passen die ons nog te wachten staan en die meer dan 5000m hoog zijn overnachting in tenten (O,M,A).

Dag 11 : Na een stevig ontbijt gaat het vandaag over niet minder dan 2 passen die hoger zijn dan 5000m. De eerste is de 5050m hoge Niklila Pass. Daarna volgt met 5065m de Lachulung La Pass. Na deze intensieve etappe overnachten we op 4500m in tenten (O,M,A).
Dag 12 : Een gemakelijke etappe staat op het programma over het Mora-Plateau waar we kennismaken met de Changpa nomaden die hier hun yaks en hun schapen laten grazen. We maken ook een excursie naar Tsokar, een door het hoge mineraalgehalte evormde zoutzee overnachting in tenten (O,M,A).
Dag 13 : Vandaag volgen we deze historische route omhoog naar de tweede hoogste berijdbare pas in de wereld!gevolgd door een geweldige downhill richting Gya overnachting tenten (O,M,A).
Dag 14 : Door de Gya canyon bereiken we de vruchtbare, groene Indus Vallei en rondom ons zien we verschillende bergkloosters. Na een rustige rit bereiken we ons doel : Leh overnachting in Hotel (O).
Dag 15 : Na een uitgebreid ontbijt staat de grootste uitdaging van deze expeditie op het programma.... Het is de 38km lange klim naar de hoogst berijdbare pas in de hele wereld, de Kardung La Pass op niet minder dan 5600m overnachting Hotel (O).
Dag 16-17 : We gebruiken de volgende 2 dagen om Leh, de hoofdstad van Ladakh, te bezoeken. Er zijn verschillende prachtige bergkloosters die meer dan de moeite waard zijn om te bezichtigen overnachting in Hotel (O).

Dag 18 : Afhankelijk van de weersomstandigheden, staat vandaag de vlucht van Leh naar New Delhi op het programma. Indien alles volgens plan verloopt, hebben we nog tijd om de hoofdstad van India te bezoeken of een korte sightseeingwandeling overnachting Hotel (O).
Dag 19 : Sightseeing aan het Old Delhi. Namiddag vrij het is mogelijk om als facultatieve excursie een bezoek te brengen aan de Taj Mahal. Met een gemeenschappelijk avondeten sluiten we de luchthaven van New Delhi voor de avondvlucht naar  Brussel (O).
Dag 20 : Aankomst op de luchthaven van Zaventem dit is het einde van onze MTB India.

Inbegrepen :
- Vlucht vanuit Brussel naar New Delhi H/T.
- Binnenlandse vlucht Leh naar New Delhi met moutainbike-transport, en vrij gewicht van 20 kg.
- Begeleidende moutianbikegids + crew jeep
- Overnachtingen in een tent op basis van 2 personen per tent volpension.
- Alle inkomsgelden in de kloosters en andere bezienswaardigheden.
- Alle transfers en alle nodigde permits.
- Speciale permit voor de Khardung La.
- Hotels op basis van B&B op basis van tweepersoonskamer.
Niet inbegrepen :
- Drank en alle niet uitgevoerde lunches en dinners.
- Overgewicht op vlucht Leh naar Delhi.
- Visum voor India.
- Persoonlijke bijstandverzekering en annulatieverzekering.
- Vervoer van uw eigen moutainbike vanuit Belgie.

Opmerking :
- Dit is geen doorsnee reis, maar een ware expeditie waarvoor een goede lichamelijke conditie vereist is.
- De binnenlandse vlucht Leh naar New Delhi is afhankelijke van de weerstoestanden en kan daardoor vertraging oplopen. Alle daardoor ontstane kosten bij bv annulering zijn ten koste van de deelnemers.
- Oceanic Expeditions eigent zich het recht toe te allen tijde zijn programma aan te passen in het belang van zijn klanten door omstandigheden van buitenaf zoals het veilig heidsaspect, het weer, etc.
- Oceanic Expeditions kan niet aansprakelijk gesteld worden voor overmacht en dit in de meest uitgebreide zin van het woord (art.18 reiscontractenwet overmacht). De extra kosten die hier door ontstaan zullen door alle deelnemers gedragen worden.
- Minimum 5 deelnemers.
3150 Euro prijs per persoon.

MTB India – Ladakh Adventure1MTB India – Ladakh Adventure2MTB India – Ladakh Adventure3MTB India – Ladakh Adventure4MTB India – Ladakh Adventure5MTB India – Ladakh Adventure6MTB India – Ladakh Adventure7MTB India – Ladakh Adventure8MTB India – Ladakh Adventure9

Meer info over 'MTB India – Ladakh Adventure'

    captcha

    (*) = verplichte velden