MTB Tibet – Tibetan Flyers

details
photos
gelijkaardig

MTB Tibet – Tibetan Flyers

MTB Tibet :

Dag 1 : Vertrek met lijnvlucht vanuit Brussel naar Kathmandu.
Dag 2 : Aankomst op de luchthaven van Katmandu. Transfer naar het Hotel en welkoms diner met onze mountainbikegidsen en overnachting (A).
Dag 3 : Organiseren van de visa voor Tibet en een halve dag sightseeing in Kathmandu overnachting Hotel (O,A).
Dag 4 : Vandaag vliegen we vanuit Kathmandu naar Lhasa en slapen op 3615m de rest van de dag wandelen of fietsen we wat om beter te acclimatiseren overnachting in Hotel (O).
Dag 5-7 : De eerste dag gebruiken we om aan de hoogte gewoon te worden en we mountainbike naar het mooie Sera Klooster en de rest van de dagen verkennen we Lhasa overnachting Hotel (O).
Dag 8-10 : Vandaag brengt de eerste etappe ons naar Gyantse overnachting in tenten (O,M,A) en op dag 10 in een Hotel (O).
Dag 11 : Een dag etappe die vrij vlak is en die ons naar Shigatse brengt. Van ver zien we al de gouden daken van het Tashi Lünpo Klooster overnachting Hotel (O).
Dag 12 : Rustdag in Shigatse om lekker op nieuwe krachten te komen voor de volgende dagen en in de namiddag bezoeken we het oude stadsgedeelte en de markt van deze tweede grootste stad van Tibet overnachting Hotel (O).
Dag 13-15 : Vandaag vertrekken we voor onze tweede grote etappe in deze expeditie. Tijdens de Komende 3 dagen mountainbiken we letterlijk op het dak van de wereld en steken de Lhakpa La Pass (5250m) over overnachting 2 nachten in tenten
(O,M,A) en 1 nacht in een eenvoudig Hotel (O).
Dag 16-17 : Op een moeilijke piste rijden we van de hoofdweg richting Pang-La-Pass (5200m) naar het Rongbuk klooster het hoogstgelegen klooster van Tibet. We genieten van het prachtige
panorama en gaan daarna te voet of met paard en kar naar het Mt Everest Base Camp overnachting in tenten (O,M,A).
Dag 18  : Naar eigen zin en conditie kan je vandaag kiezen tussen transport per jeep of een avontuurlijke tocht per moutainbike richting Tingri overnachting guesthouse (O,M,A).
Dag 19-21 : Van uit Tingri gaat onze expeditie verder richting Nepal. Als het weer ons goedgezind is, dan krijgen we in Tingri nogmaals een spetterend uitzicht op de Mt Everest (8850m) en de Cho Oyu (8201m). Daarna wacht ons al een nieuwe avontuur , de ultieme 3500 hoogtemeters-downhill !!! Het landschap verandert rondom ons van het woestijnachtige Tibetaanse Hoogland naar de tropische begroeiing aan de grens met Nepal de eerste 2 dagen overnachting in tenten (O,M,A) de derde dag overnachting in guesthouse (O,M,A).
Dag 22 : Het klimaatverschil is groot en temperaturen van 30°C zijn vandaag niet abnormaal. Vandaag mountainbiken we langs rijstvelden en kleine kleurrijke dorpjes en overnachten in het prachtige Hotel Dhulikel Resort met uitzicht op de hoogste bergen ter wereld (O,M,A).
Dag 23 : Afhankelijk van de motivatie in de groep kan dit stuk per fiets of per bus afgelegd worden. We passeren tijdens onze tocht Bhaktapur en kunnen een bezoek brengen aan deze ancient City overnachting in Hotel Manang (O).
Dag 24 : Afhankelijk van de sightseeing op dag 3, wordt vandaag ingepland wat we nog niet bezocht hebben overnachting Hotel (O).
Dag 25 : Transfer naar de luchthaven voor onze vlucht richting Brussel.
Dag 26 : Aankomst op de luchthaven van Zaventem en einde van deze MTB Tibet.

Inbegrepen in deze MTB Tibet :
- Vluchten vanuit Brussel naar Kathmandu H/T.
- Vlucht Kathmandu naar Lhasa + alle transfers.
- Volpension tijdens de expeditiedagen, met uitzondering van de hotelovernachtingen.
- Hotels op basis van B&B.
- Begeleiding van een 4X4 en truck(s)
- Begeleiding van een Tibetaanse Liaison Officer
- Gelicentieerde engelse/nepalese/ tibetaanse begeleiding.
- Alle sightseeingkosten (inkomgelden+ privétransport).
- Alle tent-/kookuitrusting.

Niet inbegrepen in deze MTB Tibet :
- Drank en alle niet uitgevoerde lunches en dinners.
- Visum Nepal (60 U$)
- Persoonlijke verzekering voor helicopterrescue en annulatieverzekering.
- Luchthaventax bij vertrek uit Nepal
(22 Euro).
- Tibetaanse visum.
- Huur van een satelliettelefoon
(25 U$ per dag).
- Huur Trek bikes (22 U$ per dag).

Opmerking :
- Dit is geen doorsnee reis, maar een ware expeditie waarvoor een goede lichamelijke conditie vereist is.
- Oceanic Expeditions eigent zich het recht toe ten allen tijde zijn programma aan te passen in het belang van zijn klanten door omstandigheden van buitenaf zoals het veiligheidsaspect, het weer, etc.
- Oceanic Expeditions kan niet aansprakelijk gesteld worden voor overmacht en dit in de meest uitgebreide zin van het woord ( art.18 reiscontractenwet overmacht). De extra kosten die hier door ontstaan zullen door alle deelnemers gedragen worden.
- Minimum 10 deelnemers.

MTB Tibet – Tibetan Flyers1MTB Tibet – Tibetan Flyers2MTB Tibet – Tibetan Flyers3

Meer info over 'MTB Tibet – Tibetan Flyers'

    captcha

    (*) = verplichte velden