Bhutan reis – Land van de Donderdraak.

details
photos
gelijkaardig

Bhutan reis – Land van de Donderdraak.

Bhutan reis :

DAG 1: Brussel naar Kolkata via Doha, overnachting 4* Hotel in Kolkata (O).

DAG 2: Binnenlandse vlucht van Kolkata naar Guwahati in Assam. We rijden van de luchthaven tot aan de Bhutanese grens in de buurt van Samdrup Jongkhar (O,A).

DAG 3: Samdrup Jongkhar – Trashigang
Vandaag staat ons een rit te wachten die ons van aan de grens in het Indische Assam naar de hoofdstad van Oostelijk Bhutan brengt. Een rit van een grote, halve dag. We stijgen vanuit de laaglanden van de Brahmaputra vallei naar het Himalaya gebergte......
Onderweg passeren we Yongphu La-pas op ongeveer 2100m. Overal rijden we door uitgestrekte bamboe- en teakbossen, de favoriete verblijfplaats van de rode panda en de langoeraap.
Het landschap wordt naarmate we stijgen meer en meer alpien. We eindigen in Trashigang waar we de eerste avond logeren.Overnachting Mountain Hotel (O,M,A).

DAG 4: Trashigang /excursie naar Gom Kora.
De hoofdstad van Oost-Bhutan was vroeger een belangrijke handelspost met Tibet. Door de nabijheid van Assam is het ook een kruispunt van wegen in de 4 windrichtingen. De grootste rivier van het land, de Dangmechu, stroomt langs de stad en de semi-nomadische mensen van Sakteng en Mera gebruiken de stad als hun voornaamste marktplaats. Hun unieke klederdracht, zo verschillend van de Bhutanese Gho en Kira, maakt hen direct herkenbaar in het straatbeeld.
We bezoeken Trashigang Dzong, zeer strategisch gelegen bovenop een helling met zicht over de rivier.
In de namiddag gaat het naar Gomphu Kora. Omringd door een desolaat rotslandschap was Kora, volgens de overlevering, één van de plaatsen van meditatie van Guru Rinpoche.
In de lente komen honderden pelgrims uit Oost–Bhutan en Arrunachal Pradesh, op hun paasbest uitgedost, naar het Kora festival.Overnachting 3* Hotel (O,A,M).

DAG 5: Start trekking. Trashigang – Chaling (2140m) – Damnongchu (3080m)
Vanuit het dorp Chaling wandelen we vandaag naar Damnongchu. Om daar te geraken moeten we eerst over de Mindrula pas (3300m).Steeds wandelen we omringd door magnolia- en rododendra-begroeiing. Met wat geluk zien we de Himalaya beer of een mooi-gekleurde fazant. Wandeltijd: 7 uur. Overnachting in tenten (O,M,A).

DAG 6: Damnongchu – Merak
Een rustige start vanuit onze kampeer-plaats. Vandaag wandelen we slechts een vijftal uren. We genieten van het landschap met overal yak weiden. Een streek vol met legendes en verhalen uit het pre-boeddhistische Bhutan. Merak is een dorp op alpiene hoogte. De boeren van Merak leven semi-nomadisch. Alle hebben ze een woonst in het dorp maar zijn steeds op stap met hun kuddes yaks, dzos (kruising tussen yak en een gedomesticeerde koe) en schapen. Yak en dzo worden gebruikt als lastdieren. Merak mensen zijn overtuigde animisten en geen pure boeddhisten.
Voor hen is Aum Jomo, beschermgod van het vee, de belangrijkste godheid waaraan ze arak offeren. Vrije namiddag in Merak. Overnachting in tenten (O,M,A).

DAG 7: Merak – Miksa Teng
De trek van Merak naar Miksa Teng is moeilijker dan de voorbije dagen. Eerst gaat het naar de mooie Nagchung la pas op 4400m. We wandelen en klimmen door alpiene vegetatie met vele rododendrons. Wanneer we de pas bereiken, eigenlijk een langgerekte richel, voelen we de hoogte van meer dan 4000m. Een koude wind waait over deze hoogte en we hebben warme kledij nodig. Nagchung la wordt vertaald als “ de pas waar mensen en paarden huilen.”, als je van Sakteng naar Mera trekt. Gelukkig wandelen we in de omgekeerde richting..... Het mooiste is echter het panorama boven op Nagchung la. We hebben een uitzicht op de hoogste bergen van Bhutan op de noordgrens met Tibet... Een waardige beloning voor onze inspanningen. Over de pas volgt een steile afdaling naar Miksa Teng (1550m) waar we overnachten in een mooie, rustige kampeerplaats aan de stroom. Wandeltijd: iets meer dan 7 uur. Overnachting in tenten (O,M,A).

DAG 8: Miksa Teng – Sakteng
Naar Sakteng wandelen we door gevariëerd bos op glooiende hellingen vooraleer we het kamp bereiken.
Sakteng is een beetje groter dan Merak. Het centrum van het dorp is Sakten Nagtsang, het grootste huis van het dorp. Alle dorpsgebeurtenissen spelen zich hier af. Het dient zelfs als overnachtingsplaats voor het geval kamperen onmogelijk moest zijn. Onze wandeltijd is slechts 4 uur en mogelijks bereiken we het dorp rond lunchtijd. Dat geeft ons de kans om rustig tijd te nemen om het dorp en de omgeving te verkennen en de dorpelingen te ontmoeten... Overnachting in tenten (O,M,A).

DAG 9: Sakten – Jyonkhar
We zeggen vaarwel aan de heerlijke omgeving van Sakteng met zijn nomadische inwoners. Vanaf nu gaat het voornamelijk bergaf en makkelijker dan het vorige gedeelte. We wandelen over goed onderhouden paarde paden. Het grootste gedeelte van de dagwandeling gaat tussen magnolia- afgewisseld met bamboebossen. Een verlaten streek waar we best in groep doorwandelen, immers er gaan verhalen dat hier wel eens tijgers worden gezien... Na 7 uur stappen bereiken we de kampeerplaats van Jyonkhar Teng.
Misschien hebben we na de thee nog even tijd om een bezoek te brengen aan de school van het dorp. We kamperen in de nabijheid van de rivier. Overnachting in tenten (O,M,A).

DAG 10: Jyonkhar – Phongmay/Radhi(1975m) - Mongar
5 uur lang duurt de wandeling van Jyongkar naar Phongmey dorp en vandaar verder naar Radhi. Radhi, populair bekend als de « rijstkom » is zeer gekend voor de productie van ruwe zijde, Bura genaamd. Dit kleurrijke dorp is een aangename eindhalte van onze trekking. Hier nemen afscheid van onze trekking begeleiders en worden we opgewacht door ons busje. Het vervoer brengt ons naar Mongar. Overnachting in 3* Hotel (O,M,A).

DAG 11/12: Mongar Tsechu-bezoek.
Bezoek aan de Tsechu van Mongar. Eén van de hoogtepunten van elke Bhutan reis Deze tempelfeesten verlopen elk jaar volgens de boeddhistische kalender en gaan gepaard met muziek, zang en dans binnen de muren en op de pleinen van de dzong. De exuberante kostumering, de uitbundige sfeer en de vertoning van religieuze Thangkas maken van de tsechu het culturele, religieuze en maatschap-pelijke hoogtepunt van het jaar.
Een schouwspel van kleuren, tradities, leefgewoonten en religieuze gebruiken.
We plannen telkens een bezoek van een lange halve dag en in de namiddag bezoeken we een bezienswaardigheid in de buurt. Vandaag gaan we in de namiddag op bezoek bij Bhutanezen thuis. Een kans om kennis te maken met het leven van elke dag in een Bhutanese familie.
De 2de dag begint met een 2de bezoek aan de tsechu, kort na de middag vertrekken we uit de stad richting Trashigang. Overnachting in Trashigang 3* Hotel (O,M,A).

DAG 13: Lange rit met vroege start tot aan de grens en vandaar tot in Guhawati in Assam. Overnachting in 3* Hotel (O,A).

DAG 14: Binnenlandse vlucht naar Kolkata en een halve dag City tour in Kolkata later die dag verder naar Europa (O,A).

DAG 15: Aankomst in Brussel.

Afkortingen maaltijden:
O = ontbijt
M = middagmaal
A = avondmaal.

Inbegrepen in deze Bhutan reis :
- Internationale vlucht met Qatar Airways Brussel via Doha naar Kolkata H/T in de (O-Klasse)
- Vlucht Kolkata – Guhawati H/T.
- Luchthaventaksen.
- Alle overnachtingen in de vermelde hotels op basis van de vermelde
- Visum kosten voor Bhutan en India.
- Alle uitstappen zoals vermeld begeleid door Nederlandstalige reisleider.

Niet inbegrepen in deze Bhutan reis :
- Dranken en persoonlijke uitgaven.
- Annulatie- of bijstandsverzekering.

Opmerkingen :
- Single supplement op aanvraag.
- Minimum 3 deelnemers.

Prijs vanaf 4999 euro per persoon.

Bhutan reis – Land van de Donderdraak.1Bhutan reis – Land van de Donderdraak.2Bhutan reis – Land van de Donderdraak.3Bhutan reis – Land van de Donderdraak.4Bhutan reis – Land van de Donderdraak.5Bhutan reis – Land van de Donderdraak.6Bhutan reis – Land van de Donderdraak.7Bhutan reis – Land van de Donderdraak.8Bhutan reis – Land van de Donderdraak.9Bhutan reis – Land van de Donderdraak.10Bhutan reis – Land van de Donderdraak.11Bhutan reis – Land van de Donderdraak.12Bhutan reis – Land van de Donderdraak.13Bhutan reis – Land van de Donderdraak.14Bhutan reis – Land van de Donderdraak.15
vanaf 4999 euro

Meer info over 'Bhutan reis – Land van de Donderdraak.'

    captcha

    (*) = verplichte velden