SPIRITUELE REIS DOOR DE ANDES

details
photos
gelijkaardig

SPIRITUELE REIS DOOR DE ANDES

Spirituele reis door de Andes.

Deze spirituele reis neemt je mee naar de raadselachtige Andes-wereld, leren deel uitmaken van de Andes-cosmos. die je zal laten zien en verbinden met heilige plaatsen zoals:
Mt. Salkantay (6271 meter), een zeer gerespecteerde heilige piek voor de Inca's. Salkantay en Ausangate (ten oosten van Cusco) werden verondersteld de ouders te zijn van alle andere bergen en daarom heilige plaatsen in de Andes. Ze waren ook de goden in verband met weer, vruchtbaarheid, genezing en oorlogsvoering. Salkantay is een imposante berg die je visie en gedachten zal opvullen.
Machu Picchu een indrukwekkende Inca-heilige tempel die was gelegen op de top van de Machu Picchu-berg de omgeving is gewoon mystiek en magisch om zo'n wonder te plaatsen.
Het Titicacameer de grote "Qocha Mama" of Moeder Meer werd door de ouderen gezien als beschermgod, brenger van het leven. De Altiplano was de bakermat van de grote beschavingen zoals de Tiahuanaco en Pucara-culturen en de daaropvolgende verhoging van het grootste rijk in Zuid-Amerika de Inca's.

Kennismaking met onze gids Iris Pattyn :

Spirituele Begeleider, Helend Kunstenaar en Soundhealer.
Directrice van Butterfly Circles , een organisatie die gespecialiseerd is in spirituele bewustzijnsverruimende workshops in binnen en buitenland. Ze heeft een praktijk in Asbeek waar ze dagelijks klanten ontvangt om hen therapie op maat te geven.
Spiritueel Ceremonieel Leider in Native American Healing Arts.

Na o.a. haar studies KASK fotografie & film werkte Iris Pattyn jarenlang als geluidsingenieur op diverse filmsets, onder meer die van : ‘Karakter’ , de Oscar winnende Nederlandse film van Mike Van Diem . Door die ervaring verdiepte zij zich steeds meer in de verschillende niveaus en klankkleuren van de menselijke stem. Het werd haar passie te leren luisteren ook voorbij het hoorbare.

Daartoe ging ze de rituelen van aarde gebonden volkeren bestuderen en nam deel aan diverse ceremonies waar werd gezongen en gedanst . Ze verbleef in Indiaanse gemeenschappen in de VS alsook in Zuid-Amerika. De stemmen van die volkeren ervoer ze als harmonisch en zuiver, onder meer hun boventonen waren veel hoorbaarder in hun heilige gezangen en spreektaal dan in andere culturen.

Na 20 jaar onderzoek naar de ‘secret knowledge’ en toepasbare technieken van allerlei wijsgerige strekkingen ( die van sjamanen, maar ook die van monniken, dans en stem genezers enzovoort) ondersteunt zij sinds lange tijd mensen in de zoektocht naar hun eigen harmonie. Het is haar passie om als ‘soundhealer’ mensen te helpen en ondersteunen bij hun levenspad, als onderdeel van haar trouwens bijzonder ‘geaarde’ aanpak.

Programma :

Dag 01 – Vertrek vanuit Brussel voor onze spirituele reis naar Amsterdam met aansluiting naar Lima waar we worden opgewacht door onze lokale agent, nadien transfer naar het hotel Miraflores voor de overnachting.

Dag 02 - Cusco de hoofdstad van de Inka-cultuur.

Ontbijt in je hotel
Uw lokale gids zal contact met u opnemen op het vliegveld van Cusco en u naar uw hotel in Cusco brengen. Omdat dit je eerste dag is in Cusco, raden we je aan om even te ontspannen en uit te rusten.
Om 13:30 uur In de vroege namiddag ervaar je de Cusco stadstour die het bezoek aan indrukwekkende Inca-tempels en ceremoniële plekken rond de stad Cusco omvat, zoals Sacsayhuaman (tempel van de donder) en zijn megalithische bouwwerken, Qénko (ceremoniële vindplaats) en TamboMachay een tempel gewijd aan het water. Bezoek dan de kathedraal en bekijk een van de mooiste Inca-stenen in de Koricancha, de Tempel van de Zon, de heiligste Inca-rituele plek in het gebied. Keer terug naar uw hotel en vrije tijd om de oude hoofdstad van de Inca's, de pittoreske straatjes, souvenirwinkels, prachtige Cusco-restaurants te verkennen. Overnachting in het geselecteerde Cusco Hotel.

Dag 03 - Heilige Vallei van de Inkas

Ontbijt in je hotel
Om 8.00 uur om de dagtour te beginnen, reizen we naar de Heilige Vallei van de Inca's, de verbazingwekkende landschappen en de bergen van de Andesgezichten begeleiden ons tijdens onze reis, zoals we traditionele dorpen, landbouwtaferelen zien.
Voortzetting van onze tour zullen we deel uitmaken van een bijzondere ervaring in de stad Chincheros, een site die bekend staat om zijn textiel en met een mix van pre-Inca, Inca en koloniale constructies, zullen we deelnemen aan een prachtige introductie en leerervaring van de kunst van het Andes-textiel. Eindelijk heb je tijd om rond het hoofdplein te lopen. We gaan verder naar de verbazingwekkende en mysterieuze archeologische site van Moray die door de Inca's is gebouwd, een voorstelling van terrassen die diep in het land zijn uitgehouwen, een energieke plek, waar ze zullen deelnemen aan een ceremonie van verbinding met de aarde van Moeder.
'S Middags gaan we naar Ollantaytambo Village, een authentiek Inca woonstadje, we gaan naar de Ollantaytambo ruïnes een uitstekende rituele plaats, gevormd door enorme prachtig bewerkte stenen en vragen zich af waarom ze megalithische blokken op zo'n locatie konden vervoeren. Bezoek de Tempel van de Zon en de tempel van de Amauta en krijg de leer van de Andes-cosmosvisie, de drie niveaus in de Andeswereld. Overnachting in het geselecteerde Cusco Hotel.

Dag 04 - Trek naar Apu Salkantay the Sacred
Mollepata - Soraypampa - Humantay Lagoon - Salkantaypampa (camping)
Ontbijt lunch en diner
Vroeg in de ochtend halen we je op bij je hotel en reizen we per privé-bus ongeveer 3 uur naar het beginpunt van onze trektocht in Soraypampa (3.800 m).

We beginnen de wandeling, eerst 300 meter bergopwaarts, langs de indrukwekkende bergen Apu Salkantay 6.271), "De grote geest" en Apu Humantay (5917), ze worden beschouwd als Apus (het betekent berggeesten, dergelijke ons beschermers). We stijgen een gematigde helling gedurende 2 uur totdat we het Humantay-meer bereiken (4.300 M), vanaf dit punt zul je genieten van een verbazingwekkend uitzicht op het vredige en turkooizen meer, dat aan de voet van de Humantay-gletsjer ligt, ook jij zal tijd hebben om uit te rusten en het gebied te verkennen. Na wat vrije tijd zullen we doorgaan met onze afdaling naar Soraypampa, ons een panoramisch uitzicht bieden op de Valleien van de Andes. Stop voor de lunch. Later gaan we verder en bereiken ons kamp Salkantaypampa (4100 m ) aan de rand van Apu Salkantay, waar ons trekkingsteam op ons wacht met het diner onder de heldere sterren.
Afstand: 6 Km.
Looptijden: 4-5 uur
Lage hoogte: 4200 m.

Hoge hoogte: 4480 m.
Hoogte van de camping: 4100m.

Dag 5: Salkantaypampa - Waraqmachay - Chalhuay (camping)
Ontbijt lunch en diner

Een energiek ontbijt bereidt ons voor om vroeg te beginnen met onze trektocht, het is belangrijk om energie op te laden, want we zullen een lange klim maken, deze dag zullen we het hoogste punt van het parcours passeren in Humantay Pass (4630 m ) het duurt ongeveer anderhalf uur, de pas is de perfecte plek om de bergketens met besneeuwde bergtoppen te zien, die allemaal als heilig worden beschouwd door lokale mensen, ze heten Apus (Apu betekent berggeest, bewakers), het uitzicht zal onvergetelijk zijn.
Daarna lopen we verder rond de Apu Salkantay, onderweg zien we het prachtige Salkantay-meer en de archeologische vindplaats van Rayanniyoc (3350m ), de hooglandomgeving zal worden veranderd voor het oerwoudgebied, waar we uitgestrekte begroeiing zullen zien en bos, bovendien een verscheidenheid aan vogels en orchideeën, we raden u aan om lichtgewicht kleding te dragen speciaal voor deze verandering, we zullen door het bos gaan tot aan de camping, Challhuay (2900m )
Afstand: 11 Km.
Looptijd: 7-9 uur
Lage hoogte: 2950 m.
Grote hoogte: 4600 m.
Hoogte van de camping: 2900 m.

Dag 6: Challhuay - Playa Sahuayacco - CocalMayo-bronnen
Ontbijt lunch en diner

Na het ontbijt maken we ons klaar om onze wandeling te beginnen, deze dag wandelen we door het bos (een semi-tropisch gebied), dit gebied wordt gekenmerkt door vochtig weer, plantages met fruit en koffie, deze dag is aan te raden om insectenspray te gebruiken (er zijn veel muggen). We dalen verder af, onderweg bezoeken we een aantal gemeenschappen, die koffie produceren, en vinden een aantrekkelijke waterval, passeren ook Collpapampa (2850m ) en La Playa Sahuayacco (2064 m ) waar we lunchen in de buurt van de rivier.

'S Middags brengt ons vervoer ons naar Santa Teresa en genieten we van een ontspannend natuurlijk bad in de warmwaterbronnen van CocalMayo. dit zal de laatste avond zijn met al ons trekkingsteam, dus het zal besteed worden om goede herinneringen te delen en een heerlijk diner te proberen,
Afstand: - - - Km.
Looptijd: 5-6 uur
Lage hoogte: 2000 m.
Grote hoogte: 2900 m.
Hoogte van de camping: 2000 m.

Dag 7: Santa Teresa naar MachuPicchu Village.
Ontbijt en lunchpakket

Onze privébus brengt ons naar het hydro-elektrische station, begint aan het laatste deel van de trektocht, 2 uur wandelen in de richting van de stad Aguas Calientes, de laatste dag wandelen we door verschillende landschappen vol met verschillende ervaringen, omdat we na de Urubamba-rivier rond Machupicchu zullen lopen, zullen we ook de mogelijkheid hebben om Mandor te bezoeken, en de prachtige watervallen,
Overnachting in een hotel in de stad Machupicchu

Dag 08 - MachuPicchu the Temple-the Perfect Harmony.
Ontbijt
Als je in Aguas Calientes verblijft, kun je 's morgens vroeg naar de tempel van Machupicchu rijden één van de hoogtepunten uit deze spirituele reis. We zullen een rondleiding krijgen van 3 uur door dit ware wonder van de antieke wereld. Bezoek de vele rituele tempels zoals de tempels Condor, Sun, PachaMama en observeer de prachtige Inca-architectuur in een surrealistische omgeving gevormd door de omringende bergen van "Llanatin-Masintin-the Priestess, Putucusi, Huaynapicchu Mt. onze Q'ero-leraar zal de laatste ceremonie een mooi moment geven om dankbaarheid te uiten. Bus terug naar Aguas Calientes. We nemen de middagtrein / bus naar Cusco, Overnachting in het geselecteerde Cusco Hotel.

Dag 09 - Cusco.-
Ontbijt
Vrije dag in Cusco om te herstellen van de trektocht, te ontspannen en klaar te maken voor de volgende reis naar het Titicacameer in het Boliviaanse deel, Overnachting in het geselecteerde Cusco Hotel.

Dag 10
Cusco - Punomeer Titicacameer.-

Ontbijt en lunch
7.00 uur vertrek vanuit Cusco. Onderweg bezoekt u de ANDAHUAYLILLAS-KERK. - Beschouwd als de Sixtijnse Andeskapel van Amerika, in het pittoreske dorpje Andahuaylillas, heeft deze kleine kerk één van de meest indrukwekkende voorbeelden van de koloniale architectuur en schilderijen Rajchi en de tempel van Wiracocha. - een ommuurd archeologisch complex gevormd door 14 kleinere tempels, 150 grote cirkelvormige gebouwen gebruikt als opslagruimten, en de grote Wiracocha-tempel. uniek in zijn type la raya pas.- dit is het hoogste punt van de reis, (4312 meter boven de zeespiegel) het is de plek waar de Vilcanota rivier geboren is en later de heilige vallei van de inca's vormt. Sicuani. - in deze stad aan de rand van het land genieten we van een lunchbuffet, dat u een voorproefje van de voortreffelijke Peruviaanse keuken zal geven. Pukara.- pre-inka archeologisch complex gevormd door semi-ondergrondse tempels en getrapte structuren en monolieten, geleid bezoek aan het museum. het is de oudste rest van de regio, 2000 v.C. nog steeds een enigma voor de peruviaanse archeologie. we bereiken dan de stad aan de oevers van het Titicacameer, waar de legendes vertellen dat de eerste Inca's ontstonden. Na aankomst in Puno, transfer naar uw hotel.
Hotel in Puno.

Dag 11 - Puno / Amaru Muru Dimensional Gate en Titicaca Lake-
Ontbijt, lunchpakket
Vroeg vertrek per privébus naar het zuiden om "Ahayu Marca" of het "dorp van de geesten" te bezoeken. Daar zoeken we tussen prachtige rotsformaties naar verborgen symbolen van de slang Puna Condor en de raadselachtige interdimensionele poort van Aramu Muro, die de brug is tussen unieke mystieke ervaringen en een parallelle dimensie. We voeren oefeningen om energieën te vernieuwen en een ceremonie van gemeenschap met Moeder Aarde. Typische lunch. Of een lunchpakket, de pelgrimstocht naar Chucuito gaat verder naar de beroemde tempel van vruchtbaarheid die verrassend is vanwege zijn sculpturen.
Onze bus brengt ons naar de Boliviaanse stad Copabana met een uitzonderlijk uitzicht op het Titicacameer, we maken een oversteek aan de Kasani-grens.
overnachting in Copacabana Hotel Gloria of vergelijkbaar

Dag 12 - Titicaca Lake & Sun Island.-
Ontbijt lunch en diner
Het Titicacameer de grote "Mama Qocha" of het Moeder Meer werd door de oudere gezien als beschermgod, brenger van het leven. Vroeg begonnen we een spirituele reis om oude machtscentra te verkennen, per boot bezochten we het gebied ten noorden van het eiland van de zon, we lopen naar de rots van de oorsprong "Taypicala" (Fundamentele Steen), deze herinneren ons aan de rassen van reuzen, leraren die volgens legendes deze magische plek bewoonden. Bezoek het labyrint. Lunch in een lokaal restaurant. In het zuidelijke deel van het eiland bezoekt u de Pilkokaina-tempel een accommodatie in de Yumani-gemeenschap. Diner en een hostel met een fantastisch uitzicht op de bergen en het meer
Titicaca

Dag 13 .- Sun Island / Moon Island / Sun island
Ontbijt lunch en diner
Vroeg bezoek aan de raadselachtige tempel van de Maagden van de Zon op het eiland van de maan. Deze prachtige plaats nodigt ons uit om contact te maken met de vrouwelijke geest van het Heilige Meer en wordt beschouwd als een van de sterkste energiepunten op deze planeet. We keren terug naar de Isla del Sol en we overnachten bij de Yumani gemeenschap.

Dag 14.- Isla del Sol / Copacabana / Puno / Apto.- (B).
ontbijt
Afscheidsceremonie van de spirituele reis en terugkeer naar het laatste spectaculaire uitzicht van Copacabana op "Mama Cocha" Titicacameer en vervolg met de bus naar Puno en dan naar het vliegveld om uw vlucht te nemen in Juliaca naar Lima met in de avond de vlucht terug richting Amsterdam.

Dag 15.- Aankomst in de namiddag in Brussel van de spirituele reis.

 

DATA : 2 Sept T/M 16 Sept 2019

HOTELS IN HET PROGRAMMA :

IN LIMA: Hotel Miraflores 3* of vergelijkbaar
IN CUSCO: Casa Andina 3 * of vergelijkbaar
IN AGUAS CALIENTES : Santuario Hotel 3*
IN PUNO: Royal Inn Hotel 3 *of Puno Plaza Hotel 3*
IN COPACABANA: Gloria Hotel 3*
IN ISLA DEL SOL: Lodge Yumani

Inbegrepen in deze spirituele reis :

· Internationale vlucht Brussel via Amsterdam naar Lima H/T met KLM vluchten in N en G klasse.
· Transfer bij aankomst en vertrek in Lima en Cusco
· Binnenvlucht Lima-Cusco / Juliaca - Lima
· Treinrit tot Hidroelectric-station
· Toeristische busvervoer op alle excursies.
· Professionele tweetalige gids (Engels / Spaans) voor alle excursies zoals beschreven op de reisbeschrijving
· Bezoekers Pass voor Cusco-sites en nabijgelegen sites.
· Maaltijden: zoals vermeld in het programma
· Nederlandstalige begeleiding door Mvr Iris Pattyn Spirituele begeleider Soundhealer en lokale gids .
· Voorouderlijke ceremonie en lezing zoals beschreven in de reisbeschrijving met Shaman
· Vervoer: motorboot voor de rondreis op het Titicacameer Lake.

Niet inbegrepen in deze spirituele reis :

· Fooien, persoonlijke uitgaven, reisverzekering, visa, annuleringskosten,
· Maaltijden niet beschreven, extra activiteiten,
· Toegangsprijs voor Mt. Huaynapicchu kosten $ 25, ( er is een limiet van 400 personen per dag).
· Single suppl voor deze spirituele reis 480 euro.
· De trein van Km 122 naar Aguas Calientes voegt $ 40,00 toe (in het geval dat u besluit niet te wandelen vanaf het Hidroelectric-station naar de stad Aguas Calientes
· Minimum 6 deelnemers.

PRIJS : VROEGBOEKKORTING VOOR DEZE SPIRITUELE REIS T/M 14 FEBRUARI AAN 3399 EURO PER PERSOON NADIEN 3499 EURO PER PERSOON.

Volg ook onze andere reizen : https://www.oceanicexpeditions.be/thema/groepsreizen/avontuurlijke-groepsreis-madagascar/

Nuttige info voor deze spirituele reis :

https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen/peru

 

 

 

spirituele reis in verbinding met de andes cosmosspirituele reis in verbinding met de andes cosmosspirituele reis in verbinding met de andes cosmosspirituele reis in verbinding met de andes cosmosspirituele reis in verbinding met de andes cosmosspirituele reis in verbinding met de andes cosmosspirituele reis in verbinding met de andes cosmosspirituele reis in verbinding met de andes cosmosspirituele reis in verbinding met de andes cosmosspirituele reis in verbinding met de andes cosmosspirituele reis in verbinding met de andes cosmosspirituele reis in verbinding met de andes cosmosspirituele reis in verbinding met de andes cosmosspirituele reis in verbinding met de andes cosmosspirituele reis in verbinding met de andes cosmosspirituele reis in verbinding met de andes cosmosspirituele reis in verbinding met de andes cosmosspirituele reis in verbinding met de andes cosmosspirituele reis in verbinding met de andes cosmosspirituele reis in verbinding met de andes cosmosspirituele reis in verbinding met de andes cosmosspirituele reis in verbinding met de andes cosmosspirituele reis in verbinding met de andes cosmos
Vanaf 3499 euro van 2 Sept T/M 16 Sept 2019

Meer info over 'SPIRITUELE REIS DOOR DE ANDES'

captcha

(*) = verplichte velden