SPIRITUELE REIS DOOR DE ANDES

details
photos
gelijkaardig

SPIRITUELE REIS DOOR DE ANDES

Spirituele reis door de Andes.

Geschiedenis van de Andes :

Sinds heel oude tijden hebben de Quechua en Aymara volkeren uit de Andes een diepgaande kennis ontwikkeld over het universum en het leven op aarde, waaronder de ecosystemen, het verbouwen van medicinale planten, communicatie met de dieren, enz. Deze kennis werd overgedragen in de symbolen die zijn nagelaten in heilige voorwerpen. Zo bevatten de kristallen de codes en de wetten van de universele orde en harmonie. De Inca priesters, de Amauta’s, hebben sinds millennia gewaakt over de overlevering van de voorouderlijke waarden van de kosmovisie uit de Andes. Dankzij hun kennis van de astronomie en de kosmografie hebben ze de zonnewenden, de equinoxen en de tijdstippen voor de landbouw in hun kalenders kunnen inbrengen. De heilige plaatsen zijn gevormd in samenhang met de mythologie en met de sterrenstelsels, waarbij de Chakana (het Zuiderkruis) het fundament van de pre-colombiaanse beschaving is.

Meer achtergrond informatie over de reis :

Meer en meer duwt de tijd ons in de richting van het veelvoudig dimensioneel bewustzijn.

Op dit moment is het voor ons nodig om ons te centreren in onze eigen as en onze eigen energieën en om onze zielsopdracht en levensopdracht te verwezenlijken. Zo gaan we op weg naar daar waar alles waarheid, alles eenvoud, alles schoonheid, alles gerechtigheid en alles perfectie is in het huidige ogenblik.

Het is daarom dat de Andes, dit deel van onze Moeder Aarde ons uitnodigt om haar kleuren van de regenboog te delen, daar waar de Andes-traditie de herinneringen en de gewoontes van de Inca-voorouders verweeft met het dagelijks leven, waar de berggeesten ons warmhartig verwelkomen, waar de condors dansen op het ritme van de wind. Dankzij de veelvuldige uitwisselingen (Ayni) vormen we een diepe verhouding met onze Pachamama (Moeder Aarde), de Apu’s (berggeesten), de Mama Qocha (watergeesten), de Taita Inti (Vader Zon), de Wayra (wind), de Hanaq pacha (goddelijke Kosmos), en nog vele andere spirits. We nemen onder meer deel aan verscheidene voorouderlijke ceremonies en meditaties in de Macchu Picchu en in diverse andere heilige Inca-plaatsen.

 

Kennismaking met onze gids Iris Pattyn :

Spirituele Begeleider, Helend Kunstenaar en Soundhealer.
Directrice van Butterfly Circles , een organisatie die gespecialiseerd is in spirituele bewustzijnsverruimende workshops in binnen en buitenland. Ze heeft een praktijk in Asbeek waar ze dagelijks klanten ontvangt om hen therapie op maat te geven.
Spiritueel Ceremonieel Leider in Native American Healing Arts.

Na o.a. haar studies KASK fotografie & film werkte Iris Pattyn jarenlang als geluidsingenieur op diverse filmsets, onder meer die van : ‘Karakter’ , de Oscar winnende Nederlandse film van Mike Van Diem . Door die ervaring verdiepte zij zich steeds meer in de verschillende niveaus en klankkleuren van de menselijke stem. Het werd haar passie te leren luisteren ook voorbij het hoorbare.

Daartoe ging ze de rituelen van aarde gebonden volkeren bestuderen en nam deel aan diverse ceremonies waar werd gezongen en gedanst . Ze verbleef in Indiaanse gemeenschappen in de VS alsook in Zuid-Amerika. De stemmen van die volkeren ervoer ze als harmonisch en zuiver, onder meer hun boventonen waren veel hoorbaarder in hun heilige gezangen en spreektaal dan in andere culturen.

Na 20 jaar onderzoek naar de ‘secret knowledge’ en toepasbare technieken van allerlei wijsgerige strekkingen ( die van sjamanen, maar ook die van monniken, dans en stem genezers enzovoort) ondersteunt zij sinds lange tijd mensen in de zoektocht naar hun eigen harmonie. Het is haar passie om als ‘soundhealer’ mensen te helpen en ondersteunen bij hun levenspad, als onderdeel van haar trouwens bijzonder ‘geaarde’ aanpak.

Programma :

Dag 01 – Vertrek vanuit Brussel voor onze spirituele reis naar Amsterdam met aansluiting naar Lima waar we worden opgewacht door onze lokale gids, nadien transfer naar het hotel Miraflores voor de overnachting.

Dag 02 – Cusco de hoofdstad van de Inca-cultuur.
Ontbijt
We ontbijten in het hotel en vliegen naar Cusco. In de namiddag beginnen we aan onze eerste ontmoeting met het oude Inca volk en bezoeken de reuzentempel,  Sacsayhuaman (tempel van de donder) en zijn megalithische bouwwerken, Qénko (ceremoniële vindplaats) en TamboMachay, een tempel gewijd aan het water. We zakken naar beneden en baden in het licht van de Tempel van de Zon, de heiligste Inca-rituele plek in het gebied.

Dag 03 – Heilige Vallei van de Inca
Ontbijt
We nemen een lekker lokaal ontbijtje en beginnen onze tocht naar de Heilige Vallei van de Inca’s met zijn verbazingwekkende landschappen en heilige bergen.
We rijden naar Chincheros, een site die bekend staat om zijn textiel  met een mix van pre-Inca, Inca en koloniale invloeden.  Na dit kleurenbad, bereiden we ons voor om in ceremonie te gaan in het mysterie van de spiraal van de Moray site, waar we een unieke ervaring zullen beleven hoe we met aarde energie kunnen werken.
’s Middags lunchen we in Ollantaytambo Village, een authentiek Inca dorp waar we in de Tempel van de Zon en de tempel van de Amauta de leer van de Andes-cosmosvisie ontvangen.
Overnachting in Cusco

Dag 04 – Trek naar Apu Salkantay the Sacred -Mollepata – Soraypampa – Humantay Lagoon – Salkantaypampa
Ontbijt-lunch-diner
De bus brengt ons naar het beginpunt van onze trektocht in Soraypampa (3.800 m). We beginnen de wandeling langs de indrukwekkende bergen “Apu Salkantay” (6.271),  en “Apu Humantay” (5917), ze worden beschouwd als Apus (dit betekent berggeesten). We wandelen tot aan het Humantay-meer (4.300 M), en vanaf dit punt zullen we genieten van een verbazingwekkend uitzicht op het vredige en turkooizen meer, dat aan de voet van de Humantay-gletsjer ligt. Na wat vrije tijd zullen we doorgaan met onze afdaling naar Soraypampa, die ons een panoramisch uitzicht biedt op de Valleien van de Andes. Na de lunch gaan we verder en bereiken ons kamp Salkantaypampa (4100 m ) aan de rand van Apu Salkantay, waar ons trekkingsteam op ons wacht met een gezellig avondmaal onder de heldere sterren.
Afstand: 6 Km.
Looptijden: 4-5 uur

Dag 5 – Salkantaypampa – Waraqmachay – Chalhuay
Ontbijt-lunch-diner
Vandaag bereiken we het hoogste punt van onze trektocht, Humantay Pass (4630 m ) en nemen tijd om de grootsheid van de Apus te voelen.
Daarna lopen we verder rond de Apu Salkantay, voorbij het prachtige Salkantay-meer en de archeologische vindplaats van Rayanniyoc (3350m ). Hier zien we de hooglandomgeving transformeren in oerwoudgebied, waar we uitgestrekte begroeiing zullen zien en een verscheidenheid aan vogels en orchideeën. We komen aan in Challhuay (2900m )
Afstand: 11 Km.
Looptijd: 7-9 uur

Dag 6 – Challhuay – Playa Sahuayacco – CocalMayo-bronnen
Ontbijt-lunch-diner
We wandelen door een semi-tropisch gebied met plantages van fruit en koffie en dalen verder af.  Onderweg bezoeken we een aantal gemeenschappen, die koffie produceren tot aan Collpapampa (2850m ) en La Playa Sahuayacco (2064 m ) waar we lunchen in de buurt van de rivier. ’s Middags brengt ons vervoer ons naar Santa Teresa en genieten we van de overheerlijke warmwaterbronnen van CocalMayo.
Afstand: – – – Km.
Looptijd: 5-6 uur

Dag 7 – Santa Teresa naar MachuPicchu
Ontbijt-lunchpakket
Onze privébus brengt ons naar het hydro-elektrische station waar we wandelen rond  de Machupicchu nabij de Urubamba rivier . We bezoeken Mandor en de prachtige watervallen.
We overnachten aan de voet van de Machupicchu.

Dag 08 – MachuPicchu – de kristallen stad van Harmonie
Ontbijt
Hier beleven we op een unieke manier de Machupicchu . Via meditatie en sound zal Iris samen met de Q’ero-leraar in een of meerdere tempels (Condor, Sun, PachaMama ) een magische ceremonie begeleiden waarbij je je waant in een ver verleden dat je misschien wel kent van vorige levens.Met de bus keren we terug naar Aguas Calientes en nemen de middagtrein  naar Cusco waar we overnachten.

Dag 09 – Cusco
Ontbijt
Vrije dag in Cusco, spirituele naam voor “navel van de aarde”, waar het heel gezellig is om uit te zakken en te shoppen in de kleurrijke artistieke winkeltjes.

Dag 10 – Cusco – Punomeer Titicacameer
Ontbijt-lunch
We vertrekken vroeg om de Andahuaylillas-kerk, de Sixtijnse Andeskapel van Zuid-Amerika te bezoeken in het pittoreske dorpje van Andahuaylillas met overblijfselen van de koloniale architectuur en schilderijen van Rajchi . Daarna vinden we de tempel van Wiracocha. – een ommuurd uniek archeologisch complex gevormd door 14 kleinere tempels, 150 grote cirkelvormige gebouwen. We gaan naar de heilige plaats van de Inca’s, Sicuan  en genieten van een lunchbuffet met voortreffelijke plaatselijke proeverijen. Hierna bezoeken we Pukara, waar we in de ondergrondse tempels zullen zingen om de energieën te voelen van de pre Inca periode. Deze is de oudste tempel van de regio (meer dan 2000 v.Chr.) en nog steeds een enigma voor de Peruviaanse archeologie. Daarna bereiken we de oevers van het Titicacameer, waarvan de legendes vertellen dat hier de eerste Inca’s  ontstonden. We overnachten in Puno.

Dag 11 – Puno / Amaru Muru, Energetische poort en Titicaca meer
Ontbijt-lunchpakket
Vroeg vertrek per privébus naar het zuiden om “Ahayu Marca” of het “dorp van de geesten” te bezoeken. Daar zoeken we tussen prachtige rotsformaties naar verborgen symbolen van de slang Puna Condor en de raadselachtige interdimensionele poort van Aramu Muro.
Hier staat de tijd stil voor een ceremonie doorheen de verschillende dimensies die begeleid wordt door Iris. Na de lunch gaan we naar Chucuito waar de beroemde tempel van vruchtbaarheid staat. Via de oversteek aan de Kasani-grens komen we aan in Copacabana met een uitzonderlijk uitzicht op het Titicacameer waar we overnachten.

Dag 12 – Titicaca meer – Zonne eiland en Maan eiland
Ontbijt-lunch-diner
We varen op het Titicacameer  “Mama Qocha” of het “Moeder Meer” die door de oudere generatie gezien als beschermgodin, brengster van het leven. Volgens de oude verhalen zou er een kristallen stad onder het meer liggen en tijdens de vele reizen die Iris ondernam en door het contact met de lokale bevolking die op het meer wonen, werd het telkens overduidelijk dat deze Atlantische stad nog steeds heel erg leeft.
Hier zullen we de tijd terug doen stilstaan en gaan we via een meditatie onder begeleiding van Iris deze kristallen stad bezoeken.
We vervolgen onze tocht naar het gebied ten noorden van het eiland van de zon, waar we lopen naar de rots van de oorsprong “Taypicala” (Fundamentele Steen), deze herinneren ons aan de rassen van reuzen, leraren die volgens legendes deze magische plek bewoonden. We bezoeken  het labyrint.
Na de lunch bezoeken we de Pilkokaina-tempel in de Yumani-gemeenschap. Diner met een fantastisch uitzicht

Dag 13 – Zonne eiland / Maan eiland
Ontbijt-lunch-diner
Vroeg bezoek aan de raadselachtige tempel van de Maagden van de Zon op het eiland van de maan. Deze prachtige plaats nodigt ons uit om contact te maken met de vrouwelijke geest van het Heilige Meer en wordt beschouwd als een van de sterkste energiepunten op deze planeet. We keren terug naar het Isla del Sol en we overnachten bij de Yumani gemeenschap.

Dag 14 – Zonne eiland / Copacabana / Puno / Apto
Ontbijt
Afscheidsceremonie van de spirituele reis en terugkeer naar het laatste spectaculaire uitzicht van Copacabana op “Mama Cocha” Titicacameer en vervolg met de bus naar Puno om de binnenvlucht te nemen in Juliaca naar Lima met in de avond de vlucht terug richting Amsterdam.

Dag 15 – Aankomst ’s namiddags in Brussel van deze spirituele reis.

 

DATA : 2 Sept T/M 16 Sept 2019

HOTELS IN HET PROGRAMMA :

IN LIMA: Hotel Miraflores 3* of vergelijkbaar
IN CUSCO: Casa Andina 3 * of vergelijkbaar
IN AGUAS CALIENTES : Santuario Hotel 3*
IN PUNO: Royal Inn Hotel 3 *of Puno Plaza Hotel 3*
IN COPACABANA: Gloria Hotel 3*
IN ISLA DEL SOL: Lodge Yumani

Inbegrepen in deze spirituele reis :

· Internationale vlucht Brussel via Amsterdam naar Lima H/T met KLM vluchten in N en G klasse.
· Transfer bij aankomst en vertrek in Lima en Cusco
· Binnenvlucht Lima-Cusco / Juliaca - Lima
· Treinrit tot Hidroelectric-station
· Toeristische busvervoer op alle excursies.
· Professionele tweetalige gids (Engels / Spaans) voor alle excursies zoals beschreven op de reisbeschrijving
· Bezoekers Pass voor Cusco-sites en nabijgelegen sites.
· Maaltijden: zoals vermeld in het programma
· Nederlandstalige begeleiding door Mvr Iris Pattyn Spirituele begeleider Soundhealer en lokale gids .
· Voorouderlijke ceremonie en lezing zoals beschreven in de reisbeschrijving met Shaman
· Vervoer: motorboot voor de rondreis op het Titicacameer Lake.

Niet inbegrepen in deze spirituele reis :

· Fooien, persoonlijke uitgaven, reisverzekering, visa, annuleringskosten,
· Maaltijden niet beschreven, extra activiteiten,
· Toegangsprijs voor Mt. Huaynapicchu kosten $ 25, ( er is een limiet van 400 personen per dag).
· Single suppl voor deze spirituele reis 480 euro.
· De trein van Km 122 naar Aguas Calientes voegt $ 40,00 toe (in het geval dat u besluit niet te wandelen vanaf het Hidroelectric-station naar de stad Aguas Calientes
· Minimum 6 deelnemers.

PRIJS : VROEGBOEKKORTING VOOR DEZE SPIRITUELE REIS T/M 14 FEBRUARI AAN 3399 EURO PER PERSOON NADIEN 3499 EURO PER PERSOON.

Volg ook onze andere reizen : https://www.oceanicexpeditions.be/thema/groepsreizen/avontuurlijke-groepsreis-madagascar/

Nuttige info voor deze spirituele reis :

https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen/peru

 

 

 

spirituele reis in verbinding met de andes cosmosspirituele reis in verbinding met de andes cosmosspirituele reis in verbinding met de andes cosmosspirituele reis in verbinding met de andes cosmosspirituele reis in verbinding met de andes cosmosspirituele reis in verbinding met de andes cosmosspirituele reis in verbinding met de andes cosmosspirituele reis in verbinding met de andes cosmosspirituele reis in verbinding met de andes cosmosspirituele reis in verbinding met de andes cosmosspirituele reis in verbinding met de andes cosmosspirituele reis in verbinding met de andes cosmosspirituele reis in verbinding met de andes cosmosspirituele reis in verbinding met de andes cosmosspirituele reis in verbinding met de andes cosmosspirituele reis in verbinding met de andes cosmosspirituele reis in verbinding met de andes cosmosspirituele reis in verbinding met de andes cosmosspirituele reis in verbinding met de andes cosmosspirituele reis in verbinding met de andes cosmosspirituele reis in verbinding met de andes cosmosspirituele reis in verbinding met de andes cosmosspirituele reis in verbinding met de andes cosmos
Vanaf 3499 euro van 2 Sept T/M 16 Sept 2019

Meer info over 'SPIRITUELE REIS DOOR DE ANDES'

    captcha

    (*) = verplichte velden